Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Pasta ar murķeļiem

Pavāra Valtera Zirdziņa restorāna ēdienkartē jau otro nedēļu manāmi ēdieni no pavasara sēnēm - slavenajiem murķeļiem jeb lāčpurniem. Nedēļas nogalē restorāna komanda pati devās izpētīt, kas labs mežā atrodams pavasarī un ko no tā likt uz galda. Valteram patīk turēties pie gardumiem no mūsu dabā sastopamajiem labumiem, mazliet paeksperimentējot ar izpildījumu.

Piemēram, parasti sēnes ēdam mērcē ar kartupeļiem, bet Valters murķeļus piedāvā ar pastu! Paštaisītu, turklāt trijās krāsās. Tomātu biezenis, spinātu sula un kurkuma ir dabiskas sastāvdaļas, kas ēdienu iekrāso vēlamajā tonī. Mīklas sastāvdaļas samaisa - lai iet ātrāk un masa viendabīgāka, labāk to darīt ar mikseri. Pavāram ir pastas gatavošanas ierīce, bet viņš apgalvo, ka esot iespējams pie vēlamās formas un biezuma lazanjas plāksnēm tikt ar visvienkāršākā mīklas ruļļa palīdzību, nu, līdzīgi, kā taisot piparkūkas. Kad mīkla izrullēta un sagriezta plāksnītēs, tās vāra ūdenī, kam pievienota eļļa un mazliet sāls. Jāliek vārīties uzmanīgi, lai nesalīp, jāvāra apmēram septiņas minūtes. Ja kādam nepatīk, ka virtuvē put milti, paštaisīto pastu var aizstāt ar veikalos nopērkamo lazanju. Valters iesaka izvēlēties pēc iespējas kvalitatīvāku, kur vairāk olu sastāvā, - būs gardāka.

Ar murķeļiem gan neesot tik vienkārši. Tā kā sēnes ir ļoti porainas, var gadīties, ka tās ir grūti nomazgāt. «Mazgājām kādas 12 reizes, pārgriezām uz pusēm - vienalga, lāčpurni kā smilšaini, tā smilšaini! Pat atstājām uz nakti mērcēties. Tad mums ienāca prātā ideja tos vispirms novārīt un tad mazgāt, tā tikām pie tīrām sēnēm,» stāsta pavārs. Murķeļi jāvāra minūtes piecas, lai mīkstāki. Tad tos liek cepties kopā ar zaļumiem, sīpolu, Vusteras mērci un saldo krējumu. Sautē, kamēr sēnes mīkstas un mērce krēmīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Nepieciešams

Pastai:
100 g miltu
1 ola
glāze ūdens
krāsai - ēdamkarote tomātu pastas, spinātu sula, šķipsna kurkumas
Mērcei:
murķeļi jeb lāčpurni
zaļumi
saldais krējums
pāris zariņu svaiga timiāna
Vusteras mērce
sīpols

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?