Patriotiem un TV faniem
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ķirbju zupa ar ingveru
Ilzes Jurkānes recepte
6-8 personām vajadzēs: 1 mazu ķirbi, 3
lielus sīpolus, 3 ķiploka daiviņas, olīveļļu, 2 kartupeļus, 2
vistas buljona kubiņus, 200 ml bundžiņu kokosriekstu piena (vai tik
pat daudz saldā krējuma), sāli, piparu maisījumu pēc garšas,
spageti vai picas garšvielu maisījumu (ietilpst baziliks, raudene,
rozmarīns, laurlapa), svaigus zaļumus, 1 ēd. k. smalki rīvēta
ingvera
Lielā katlā uzkarsē eļļu, liek iekšā rupji
sagrieztus sīpolus, ķiplokus, ķirbi un kartupeļus. Pasautē, līdz
sīpoli ir gandrīz mīksti. Ielej 1 litru ūdens, pieliek garšvielas
un buljona kubiņus un vāra 30 minūtes. Sablenderē un, ja vajag,
pievieno vēl garšvielas. Pielej saldo krējumu vai kokosriekstu
pienu. Pašās beigās, kad zupa jau gatava, pievieno ingveru. To
spiež caur ķiploku spiedi, bet var rīvēt ar smalko rīvi.
Lej
terīnē vai individuālās porciju bļodiņās. Garnē ar zaļumiem.
Pikantā siera mērcīte dārzeņiem
Lolitas Neimanes recepte
4 personām vajadzēs: 500 g dārzeņu
(gurķi, odziņu tomāti, redīsi, puķkāposti, burkāni), salātu lapas
vai spinātus, 200 g ķimeņu sausmaizīšu Fazer Crisp, 200 g vājpiena
biezpiena, 100 g magoņu (var aizstāt ar riekstiem vai ķirbju
sēklām), 100 g Fitaki siera
Izvēlētos dārzeņus un salātu lapas
nomazgā, dārzeņus sagriež mazākos gabaliņos un kārto uz
šķīvja.
Bļodiņā ieliek Fitaki sieru un pievieno
vājpiena biezpienu (vislabāk tādu, kas ir pastas konsistencē, nevis
graudains). Biezpiena vietā var lietot arī kefīru, bet tad mērcīte
būs šķidrāka. Sāli neliek, jo siers ir diezgan sāļš. Sieram un
biezpienam pieber magones un kārtīgi samaisa.
Dārzeņus ēd, tos
pamērcējot siera mērcītē. Mērcīti var smērēt arī uz rudzu
sausmaizītēm, pa virsu uzliekot dārzeņus.
Malto gaļu sajauc ar saceptiem sīpoliem un divām s
Jāņa Melnalkšņa recepte
4 personām vajadzēs: 600 g vistas
maltās gaļas, 2 sīpolus, 6 olas, 400 g salātu lapu, 100 g
olīvu
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri