Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pats svaru nepacēla, citi pacēla

Sviedru piles spiedās uz āru, un sportista sejas vaibsti uzskatāmi izteica tā brīža noskaņojumu. Svarcēlājs Artūrs Plēsnieks acīmredzami bija sarūgtināts par savu sniegumu uz Rio olimpiskās dēļu grīdas, taču Amazones džungļos nebēga. Runāja, lai gan uztraukumā nebija viegli sarindot teikumus loģiskā secībā. Plēsnieks ar paceltiem 399 (181+218) kilogramiem ieņēma 8. vietu.

«Nav man komentāra,» iesākumā atturīgs bija Artūrs, bet tad skaidroja savu un konkurentu sniegumu. «Gatavojāmies visu gadu līdz šim brīdim, tāpat visu laiku bijām treniņnometnēs, un es izgāzos kā veca sēta. Reāli mēs bijām gatavi un pat vairāk. Nepaveicās. Konkurence bija sīva. Piemēram, ķīnietis un vēl daži, es gan viņiem neesmu īpaši sekojis līdzi, bet pagājušajā gadā viņi nav rādījušies, tikai pirms diviem gadiem startējuši. Tagad visi ir vienā katlā samesti, tāpēc arī bija tik nopietna konkurence. Gribu pateikties visiem, kuri turēja īkšķus, sekoja līdzi un uzmundrināja. Piedodiet, diemžēl nesanāca. Nav attaisnojuma vispār. Rezultāts - maziņš. Vienīgais raušanā priecē, ka kaut kā saņēmos trešajam gājienam. Grūšanā jau nu vispār - nav komentāru.»

Nesekmīgajā sniegumā grūšanas disciplīnā it kā esot vainojams spēka izsīkums: «Kad uz krūtīm ņēmu stieni, nedaudz reiba galva - it kā spieda ciet. Tehniski uz krūtīm pacēlu labi, vienkārši apakšā nedaudz atbrīvojos.»

No konkurentiem Artūrs bija gaidījis augstvērtīgus rezultātus: «Es rēķinājos, ka vairāk nekā četri cilvēki raušanā pacels virs 190 kilogramiem. Man bija mērķis viņiem maksimāli pietuvoties, cik nu vien es spēju. Grūšanā biju gaidījis, ka 230-235 kilogramus pacels. Protams, es arī biju tam gatavs, diemžēl nesanāca nekas.»

Grūšanas disciplīnā, nenoturot stieni virs galvas, Artūrs salieca vienu roku un palaida stieni sev aiz muguras. Jaunā svarcēlāja Rebeka Koha, kura arī bija atnākusi uz mediju zonu, par šo gājienu bija izbrīnīta, jo nekad iepriekš nebija redzējusi, ka kaut kas tāds ar Artūru būtu noticis. Plēsnieks sākotnēji bija izvairīgs šīs epizodes komentēšanā, bet tad atklāja nianses. «Kurš gan grib sūdzēties, ka kaut kas sāp? Man plecs ik pa brīdim traucē. Neiegāja īsti vietā, tāpēc arī es pakāpos atpakaļ un nenofiksēju svaru. Labāk tādās reizēs nomest stieni nekā traumēties.»

Jūlija sākumā Latvijas olimpiādē Valmierā Artūrs bez piekoriģēšanas grūšanā stabili pacēla un noturēja virs galvas 225 kilogramus. «Toreiz man svars bija 108 kilogrami - tas tomēr arī kaut ko dod, plus vēl man psiholoģiski sevi tagad bija jāsavāc. Iespējams, vajadzēja pagulēt pa dienu vairāk, bet mani kaut kas mocīja - nenāca miegs. Visu laiku kaut kādas domas līda galvā - laikam jau uztraukums bija. Naktī gan biju labi izgulējies,» norādīja Plēsnieks.

Pasaules 2015. gada čempionātā Plēsnieks ieguva bronzu ar rezultātu 403 (177+226) kilogrami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rio olimpiāde

Svarcelšana
Vīrieši. Līdz 105 kg. 1. R. Nurudinovs (Uzbekistāna) 413 (194+237) kg, 2. S. Martirosjans (Armēnija) 417 (190+227), 3. A. Zaičikovs (Kazahstāna) 416 (193+223), 8. A. Plēsnieks (Latvija) 399 (181+218). Startēja 17.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?