Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pavasari gaidot

Pavasaris ir īstais laiks ļauties jaunās baltvīnu sezonas vilinājumiem, jo ziema ir atkāpusies. Tikko gaisa temperatūra būs sasniegusi atzīmi, kad ir patīkami uzturēties dārzā, būs īstais laiks ne vien pievērsties dārza darbiem, bet arī atklāt grila sezonu. Šīs dienas varoņi būs pirmšķirīgi pavadoņi pēdējā piepildīšanai.

2008 Coopers Creek Riesling, Marlborough, Jaunzēlande. Ģimenes uzņēmums Coopers Creek dibināts 1980. gadā Mārlboro apgabalā Jaunzēlandē. Daudzu ekspertu atzīts, tas mūsdienās ir kļuvis par vienu no vīna darītājiem, kas ražo ļoti atšķirīga stila produktus, izmantojot dažādu mikroklimatu, augsnes atšķirības un tehnoloģiskās iespējas, veido augļainus, garšas niansēm bagātus baltvīnus un sarkanvīnus. Uzņēmuma vīna laukos jaunu vīnogu šķirņu ieviešanā apgabala vēsajam klimatam daudzsološās Viognier, Albariᅢᄆo, Arneis, Grᅢᄐner Veltliner un Montepulciano sniedz papildu iespēju tuvākajā nākotnē radīt vēl neiepazītus šedevrus Jaunzēlandes vīndaru izpildījumā.

Coopers Creek radītais rīslings izceļas ar gaisīgu un vieglu stilu. Veidots no aristokrātiskās Riesling šķirnes, tas sniedz lielisku baudījumu demokrātiska baltvīna cienītājiem. Vīna nobriešanai ir veltīti vairāki mēneši nerūsējošā tērauda tvertnēs, un tas nav iepazīstināts ar ozolkoku. Tam piemīt maiga zeltaina krāsa ar mirdzošu zaļganu atspulgu, intensīvs ziedu valsts un citrusaugļu aromātu salikums, kuru veiksmīgi papildina perfekti sabalansēta garša. Ja kādu garlaiko Vācijas Mozeles rīslings, šis vīns ir izdevusies lieliska alternatīva.

2008 Canepa Genovino, Maule Valley, Čīle. Pavasaris nav iedomājams bez gājputnu atgriešanās, sniegpulkstenītēm un arī bez baltajiem un sārtajiem vīniem. Taču nevaru piekrist, ka tam ir tikai gaišās krāsas. Tajā lieliski iederēsies aristokrātiski veidotais Genovino vīns no Canepa dzimtas vīna laukiem Maules upes ielejā Čīlē. Tā radīšanai izmantotā Carignan vīnogu šķirnes dzimtene ir tālais Aragonas autonomais apgabals Spānijas ziemeļaustrumos, kur to pazīst ar nosaukumu Cariᅢᄆena. Dzimtenē no tās top samērā vienkārši un raupji vīni, bieži vien apvienojot spēkus ar tradicionālām Grenache un Syrah vīnogu šķirnēm. Mūsdienās Carignan ir izplatīta Vidusjūras baseina valstīs un sastopama daudzos vīna laukos plašajā pasaulē, lai gan Čīles vīndari daudzus gadus šo šķirni ignorēja.

Genovino radīts vismaz no 60 gadu senu vīna stādu ogām. Pateicoties Vidusjūras klimatam līdzīgiem apstākļiem, kādi valda Maules upes ielejas vīna dārzos, - karstas un sausas vasaras ar svelmi dienā un vējainām pēcpusdienām, -, vīnogām izdodas sasniegt savu pilnbriedu. Vīns demonstrē izteiksmīgu vijolīšu, garšaugu valsts un gatavu ķiršu aromātu sajaukumu, ko papildina apņēmīgs, tomēr neuzbāzīgs miecvielu daudzums. Vīns 14 mēnešu ir nogatavināts jaunās franču ozolkoka mucās. Tas būs lielisks pie risoto ar Parmas sieru un sēnēm, kā arī veidos teicamu duetu ar ceptu putna gaļu. Lielisks pavasara vēstnesis grila sezonas atklāšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?