Pavasarīgi gards piedzīvojums
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Cepts līnis ar seleriju biezeni un skābeņu mērci
4 personām VAJADZĒS:
2 līņus, 1 selerijas sakni, 1 l piena,
1 sauju spinātu, 200 ml biolakto jogurta, 1 sauju skābeņu, 2
burkānus, 10 sparģeļus, 100 g Horasānas kviešu (var aizstāt ar
parastiem kviešiem), sāli, piparus
Fileju atdala no asakām,
apsāla un sapiparo. Iekšā ievieto spinātus, ietin folijā un liek
cepeškrāsnī 180 grādos uz 10 min. Selerijas sakni sagriež mazos
gabalos, pārlej ar pienu un vāra, kamēr sakne mīksta. Tad pienu
nolej, saknei pievieno sāli un piparus un visu sablenderē. Kviešus
pārlej ar aukstu ūdeni, pieber sāli un liek vārīties, līdz graudi
gatavi. Sparģeļus un burkānus sagriež mazos gabaliņos, ieber vārošā
sālsūdenī, kam pievienots sviests. Vāra aptuveni trīs min.,
notecina un kārto pasniegšanai.
Jogurtam pievieno cukuru, sāli
un iecilā smalki sagrieztas skābenes - mērce gatava.
Kazas siers ar rupjmaizi un kūpinātu foreli
4 personām VAJADZĒS:
4 rupjmaizes (ar ķirbju sēklām) šķēles
4 ēd.k kazas siera
sauju avotkrešu
foreli
ķirbju
eļļu
Avotkreses sablenderē, sajauc ar kazas sieru un izberž caur
sietu, lai masa kļūtu viendabīga. Tad to liek formā un ļauj
aukstumā nedaudz sastingt.
Auksti kūpinātu foreli atdala no
asakām un sasaldē. Pēc tam to sarīvē uz smalkas rīves. Rupjmaizi
sagriež četrkantainos gabaliņos. Visu daiļi kārto uz šķīvja un rotā
ar avotkreses zariņu un ķirbju eļļas pilieniem.
Putoti rabarberi ar zemeņu želeju un šampanieša m
4 personām VAJADZĒS:
2 ēd.k. rabarberu
ievārījuma, 2 olas, 160 ml cukura sīrupa (vārīta attiecībā 2:1),
20 g želatīna, 1/2 citrona,
1 rabarbera kātu, 200 ml
šampanieša, 3 ēd.k. cukura,
piparmētru zariņu
Uzvāra
cukura sīrupu (līdz pirmajam burbulim). Uzputo olas baltumu, tad
karstu sīrupu un rabarberu ievārījumu lēnām lej olas baltumā.
Maisa, kamēr masa sastingst.
Zemenes sablenderē ar cukuru un
izberž caur sietu, iegūstot zemeņu biezsulu. Tai pievieno
uzbriedinātu izkausētu želatīnu un ļauj masai
sastingt.
Šampanietim pievieno cukuru un uz maigas uguns novāra
1/2 šķidruma. Kad mērce atdzisīs, tā iegūs biezu
konsistenci.
Citronu izfilē un saplūc pa šķiedrām.
Visu kārto
uz šķīvja. Var pasniegt ar piena putām (pienu uzsilda, iemet ledu
un uzputo) vai ar glāzi auksta piena.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri