Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Pavasarīgi gards piedzīvojums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Cepts līnis ar seleriju biezeni un skābeņu mērci

4 personām VAJADZĒS:
2 līņus, 1 selerijas sakni, 1 l piena, 1 sauju spinātu, 200 ml biolakto jogurta, 1 sauju skābeņu, 2 burkānus, 10 sparģeļus, 100 g Horasānas kviešu (var aizstāt ar parastiem kviešiem), sāli, piparus
Fileju atdala no asakām, apsāla un sapiparo. Iekšā ievieto spinātus, ietin folijā un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 10 min. Selerijas sakni sagriež mazos gabalos, pārlej ar pienu un vāra, kamēr sakne mīksta. Tad pienu nolej, saknei pievieno sāli un piparus un visu sablenderē. Kviešus pārlej ar aukstu ūdeni, pieber sāli un liek vārīties, līdz graudi gatavi. Sparģeļus un burkānus sagriež mazos gabaliņos, ieber vārošā sālsūdenī, kam pievienots sviests. Vāra aptuveni trīs min., notecina un kārto pasniegšanai.
Jogurtam pievieno cukuru, sāli un iecilā smalki sagrieztas skābenes - mērce gatava.

Kazas siers ar rupjmaizi un kūpinātu foreli

4 personām VAJADZĒS:
4 rupjmaizes (ar ķirbju sēklām) šķēles
4 ēd.k kazas siera
sauju avotkrešu
foreli
ķirbju eļļu
Avotkreses sablenderē, sajauc ar kazas sieru un izberž caur sietu, lai masa kļūtu viendabīga. Tad to liek formā un ļauj aukstumā nedaudz sastingt.
Auksti kūpinātu foreli atdala no asakām un sasaldē. Pēc tam to sarīvē uz smalkas rīves. Rupjmaizi sagriež četrkantainos gabaliņos. Visu daiļi kārto uz šķīvja un rotā ar avotkreses zariņu un ķirbju eļļas pilieniem.

Putoti rabarberi ar zemeņu želeju un šampanieša m

4 personām VAJADZĒS:
2 ēd.k. rabarberu ievārījuma, 2 olas, 160 ml cukura sīrupa (vārīta attiecībā 2:1),
20 g želatīna, 1/2 citrona,
1 rabarbera kātu, 200 ml šampanieša, 3 ēd.k. cukura,
piparmētru zariņu

Uzvāra cukura sīrupu (līdz pirmajam burbulim). Uzputo olas baltumu, tad karstu sīrupu un rabarberu ievārījumu lēnām lej olas baltumā. Maisa, kamēr masa sastingst.
Zemenes sablenderē ar cukuru un izberž caur sietu, iegūstot zemeņu biezsulu. Tai pievieno uzbriedinātu izkausētu želatīnu un ļauj masai sastingt.
Šampanietim pievieno cukuru un uz maigas uguns novāra 1/2 šķidruma. Kad mērce atdzisīs, tā iegūs biezu konsistenci.
Citronu izfilē un saplūc pa šķiedrām.
Visu kārto uz šķīvja. Var pasniegt ar piena putām (pienu uzsilda, iemet ledu un uzputo) vai ar glāzi auksta piena.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?