Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Pavisam cita Maķedonija

Ar un bez savas spožākās zvaigznes Gorana Pandeva - tās ir divas dažādas Maķedonijas izlases. Ar atšķirīgu spēles stilu un citiem akcentiem - pirms izbraukšanas uz Bijušo Dienvidslāvijas republiku Maķedoniju par Latvijas izlases pretinieci pārbaudes spēlē teica galvenais treneris Marians Pahars. Šoreiz mūsu valstsvienībai pretī stāsies Maķedonija bez 30 gadus vecā Milānas Inter uzbrucēja. Spēles sākums trešdien pulksten 20 pēc Latvijas laika.

Vai Pandeva iztrūkums ievērojami atvieglos Latvijas izlases uzdevumu, vēl ir jautājums. «Pretinieku rindās netrūkst laba līmeņa spēlētāju. Kā jau visas bijušās Dienvidslāvijas izlases, tā piekopj ātru un tehnisku futbolu, turklāt spēlē ar lielu uzbrukuma potenciālu,» īsumā Maķedonijas valstsvienības spēles stilu raksturoja Pahars, kurš jau trešo reizi kopš stāšanās Latvijas izlases galvenā trenera amatā spiests gatavoties cīņai pret komandu, kurai ir jauns treneris - Boško Gjurovskim šī būs pirmā spēle pie savas valstsvienības vadības grožiem. Kā smejas pats Pahars, viņš lieliski zina, kāda ir spēlētāju pašatdeve jauna trenera vadībā - pats vēl pagājušajā vasarā to piedzīvojis. «Tādās situācijās visi grib sevi pierādīt, visi maksimāli koncentrējas pozitīvam rezultātam.» Spēles pret Lietuvu un Īriju, kurām bija jauni treneri, Latvijas izlase zaudēja.

FIFA ranga 83. vietas īpašnieces Maķedonijas līderis, pēc Pahara domām, Pandeva prombūtnē būs Itālijas A Sērijas kluba Cagliari uzbrūkošais pussargs Agims Ibraimi. Šosezon viņš Itālijas čempionātā starta sastāvā izgāja tikai divreiz, bet vēl 12 reižu nāca laukumā uz maiņu, gūstot arī vienus vārtus A Sērijas vidusmēra kluba labā. Pretinieku nometnē gan ir arī citu elites līgu rūdījumu guvuši vīri: pussargs Besarts Ibraimi savulaik spēlējis bundeslīgā Schalke kreklā, bet aizsargs Gorans Popovs šosezon spēlējis Anglijas premjerlīgā (West Bromwich Albion). Īsāk sakot, Latvijas līmeņa komanda, tikai ar lielāku akcentu uz tehnisku spēli.

Lai arī šī ir tikai pārbaudes spēle, treneri vēlējušies sapulcēt iespējami labākos spēlētājus, lai mērķtiecīgi gatavotos rudenī startējošajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram. Un visi labākie spēki ir arī pieejami Pahara rīcībā. Trūkst tikai savainoto Aleksandra Cauņas un Alana Siņeļņikova. Latvijas izlases trenera galvenais uzdevums ir atrast optimālo sastāvu un taktisko izvietojumu pirms svarīgajiem rudens mačiem. Pēc spēles ar Maķedoniju nākamā pulcēšanās izlasei būs maija beigās Liepājā Baltijas kausa izcīņā un vēl pāris mači vasaras mēnešos. Tiem gan pretinieki vēl nav atrasti, bet pirms Pasaules kausa finālturnīra Brazīlijā par spēlēt gribošu komandu trūkumu nevajadzētu sūdzēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Latvijas un Maķedonijas izlases savā starpā līdz šim vēl nekad nav spēlējušas
Desmit spēlēs ar bijušās Dienvidslāvijas republiku izlasēm Latvija guvusi tikai vienu uzvaru (pār Slovēniju) un 9 zaudējumus. Kopējā vārtu attiecība 4-24
Maķedonijas izlases pārliecinošākā uzvara ir 11:1 pār Lihtenšteinu 1996. gadā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?