Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pazūd lietū un blokā

Neveiksmīgs Latvijas pludmales volejbolistiem izvērtās Bīlē notikušais Eiropas čempionāts, kurā pēdējo triju finālturnīru finālisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdaļfinālā netika galā ar smagajiem laikapstākļiem un pretinieku bloku, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža zaudēja izšķirošajā grupu turnīra spēlē.

Grupu turnīrā vilšanos piedzīvoja abi Latvijas dueti. Pļaviņš un Regža pēc drošas uzvaras pirmajā setā neizmantoja mačbumbu otrajā un galu galā ar 1-2 piekāpās grieķiem Kostiljanam un Zupanim, un turnīru pabeidza dalītā 25. vietā. Samoilovs/Šmēdiņš grupu turnīra pēdējā spēlē par pirmo vietu arī nenosargāja seta pārsvaru pār dvīņubrāļiem Ingroso. Izslēgšanas turnīrā viņiem trīs reizes nācās spēlēt pret Krievijas duetiem - pirmie divi tika pieveikti itin pārliecinoši divos setos, bet spēcīgajā lietū spēle pret Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasiļņikovu neizdevās. Pēc zaudējuma pirmajā setā (17:21) Latvijas duets gan uzvarēja smagā galotnē otrajā (21:19), bet izšķirošo setu zaudēja ar 12:15. «Sākām diezgan labi, taču tad viņi guva piecus punktus pēc kārtas, pēc tā ieguva pamatīgu pārliecības devu. Tā bija grūta spēle, kurā vadību ieguvām un atdevām vairākas reizes, bet beigās veiksme uzsmaidīja viņiem,» norādīja Jānis Šmēdiņš. Visas spēles garumā Latvijas duetam neizdevās tikt galā ar raženā Semjonova bloku, kas izrādījās izšķirošs arī trešā seta galotnē. «Zinājām, ka viņiem šādos apstākļos spēlēt ir vieglāk nekā mums,» piebilda Aleksandrs Samoilovs. Šmēdiņš norādīja, ka Eiropas čempionātā bija cerēts uz krietni labāku sniegumu: «Koncentrējamies olimpiskajam startam, taču arī šis mums bija svarīgs turnīrs. Noderīgi, ka mums bija vairāki saspringti un ilgi mači, kuros redzējām, ka vēl daudz jāstrādā pie uzlabojumiem līdz Rio.»

Semjonovs un Krasiļņikovs, kuri zaudēja pirmajās divās grupu turnīra spēlēs un tikai pēdējā cīņā nodrošināja dalību izslēgšanas sacensībās, pirmajās divās kārtās iztika bez cīņas, jo viņu pretinieki nebija gatavi iziet laukumā. Pēcāk Krievijas duets sasniedza arī finālu, kur gan ar 1-2 (15:21, 21:13, 12:15) piekāpās itāļiem Daniēlem Lupo un Pablo Nikolai.

Jau šonedēļ Hamburgā notiks sezonas pirmais Major sērijas (pēc punktu skaita līdzvērtīgs Grand Slam) turnīrs, kurā bez Samoilova/Šmēdiņa un Pļaviņa/Regžas plāno startēt arī Rihards Finsters pārī ar Ruslanu Sorokinu, jo Finstera līdzšinējais pārinieks Edgars Točs iedzīvojies ceļgala savainojumā. Pēc šī turnīra tiks noteikti olimpisko ceļazīmju ieguvēji pēc ranga un kļūs zināmi Kontinentālā kausa fināla dalībnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bīčvolejbols

CEV Eiropas čempionāts Bīlē
B grupa: Pļaviņš/Regža (Latvija) - Kostiljans/Zupanis (Grieķija) 1-2 (21:16, 20:22, 17:19); D grupa: Samoilovs/Šmēdiņš (Latvija) - Ingroso/Ingroso (Itālija) 1-2 (21:16, 18:21, 13:15)

Izslēgšanas turnīrs. 1. kārta: Samoilovs/Šmēdiņš - Stojanovskis/Jarzutkins (Krievija) 2-0 (21:19, 21:16); 2. kārta: Samoilovs/Šmēdiņš - Ļjamins/Barsuks (Krievija) 2-0 (21:19, 21:18); Ceturtdaļfināls: Samoilovs/Šmēdiņš - Semjonovs/Krasiļņikovs (Krievija) 1-2 (17:21, 21:19, 12:15)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?