Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pazudušajam uzņēmējam bijuši vairāki konflikti

«Mans brālis nav pazudis, viņš ir nogalināts,» uzskata ilggadējais Latvijas iekšlietu struktūru darbinieks, vēlāk Latvijas pirmais privātdetektīvs Marks Dubovickis, kura brālis Jakovs 2011. gada 29. decembrī Jūrmalā izveda pastaigā suni, bet mājās neatgriezās. Policija Jakovu izsludinājusi meklēšanā kā bezvēsts prombūtnē esošu, bet nenoliedz, ka ir arī versijas par iespējamām pret viņu vērstām kriminālām darbībām.

Jūrmalas policijas iecirkņa priekšnieks Andrejs Civjans Dienai atzina, ka šobrīd nav konkrētu faktu, kas liecinātu par ļaunprātīgu rīcību J. Dubovicka pazušanā, bet ir nojausmas, ka tāda varētu būt.

M. Dubovickis savukārt Dienai pastāstīja, ka viņa brālis pazudis, kad ap pulksten deviņiem no rīta izvedis pastaigā suni. Suns atgriezies mājās viens, un, pārmeklējot apkārtni, J. Dubovickis nav atrasts. Neilgi pirms pazušanas J. Dubovickis stāstījis dzīvesbiedrei par aizdomīgu mašīnu, ko pamanījis vietā, kur parasti laiž suni paskraidīt pa mežu. Toreiz viņam licies, ka tie varētu būt autozagļi, jo, pamanījuši, ka J. Dubovickis viņus ievērojis, mašīnā sēdošie vīrieši uzvilkuši melnas kapuces. Tomēr tagad, kad viņš pazudis, vīriešu klātbūtnei iespējami arī citi skaidrojumi.

Uzņēmumu reģistra dati liecina, ka J. Dubovickis agrāk iesaistījies uzņēmējdarbībā un līdz 2000. gadam bijis direktors kādā uzņēmumā, kas nodarbojas ar valūtas maiņas punktu uzturēšanu un operācijām ar vērtspapīriem. Kopš viņš no tā aizgājis, ziņu, ka pazudušais būtu turpinājis uzņēmējdarbību, nav, tomēr Dienas rīcībā esošā informācija liecina, ka viņam bijis ilgstošs konflikts ar bijušo biznesa partneri. J. Dubovickim bijis arī juridisks konflikts ar bijušo sievu - viņi tiesājušies par ēkas un zemesgabala īpašumtiesībām Jūrmalā, Jelgavas ielā, liecina zemesgrāmatas dati.

M. Dubovickis, kuram 1998. gadā par nopelniem Latvijas labā Saeima piešķīrusi pilsonību, ir pārliecināts, ka viņa brālis nogalināts. «Viņu nolaupīja «ar galiem». Man tagad galvenais ir uziet brāļa mirstīgās atliekas, lai varam viņu guldīt zemes klēpī. Saprotu, ka pasūtījuma slepkavības atklāt ir ļoti grūti un pilnīgi neko policijai nepārmetu, bet tai noteikti ir jāstrādā pie šīs lietas. Esmu jau bijis pie visiem priekšniekiem, jo zinu, ka Jūrmalas policija viena pati visu nevar izdarīt. Nezinu par pasūtītājiem, bet kā profesionāls detektīvs redzu, ka izpildītāju rokraksts ir ārkārtīgi līdzīgs advokāta Platača pazušanai,» uzsver M. Dubovickis.

1951. gadā dzimušais pazudušais vīrietis ir 178 centimetrus garš un spēcīgas miesasbūves. Viņš bija tērpies melnā sporta jakā ar uzrakstu Nike, tumši zilās sporta biksēs, zilos sporta apavos un melnā trikotāžas cepurē ar ādas apdari, oficiālajā paziņojumā informē policija. Policija aicina visus, kam par notikušo ir kāda informācija, ziņot uz tālruņa numuriem 67075111, 02, 112 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?