Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pēdējā sijāšana spēļu režīmā

Līderi ir zināmi, jātiek skaidrībā, kuri varētu aizpildīt vakantās vietas. «Kādus desmit spēlētājus es zinu, kuri spēlēs februārī olimpiskajā kvalifikācijā, bet pēc Francijas turnīra sastāvs varētu mainīties pat par 80 procentiem,» prognozē Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans. No ceturtdienas līdz sestdienai Latvijas hokeja valstsvienība spēlēs Euro Ice Hockey Challenge turnīrā Francijas pilsētā Lionā.

Atšķirībā no novembra turnīra Nolans šoreiz Rīgā ieradies bez sava jaunā palīga Toma Kūlena. Toties atpakaļ uz Ziemeļameriku Teds lidos tikai pēc Jaungada. Pēc valstsvienības turnīra Francijā viņš pārorientēsies uz junioru hokeju, jo palīdzēs Latvijas U-20 izlases treneriem pasaules elites grupas čempionātā, kas no 26. decembra līdz 5. janvārim notiks Krievijas pilsētā Ufā.

Latvijas izlases pirmajā brīvā apmeklējuma treniņā pirmdien Volvo sporta kompleksā jau piedalījās prāvs pulciņš kandidātu. Trenējās arī Rīgas dinamieši vārtsargs Māris Jučers, uzbrucēji Vitālijs Pavlovs un Māris Bičevskis, kuri svētdien vēlu atgriezās no KHL spēles Minskā. Uz ledus bija arī no Kazahstānas izsauktie vārtsargs Mārtiņš Raitums un uzbrucējs Artūrs Ozoliņš, tāpat arī «Ukrainas leģions» Agris Saviels, Armands Bērziņš un Juris Štāls, no Šveices atbraukušais Ronalds Ķēniņš, no Somijas - Mārtiņš Jakovļevs un Roberts Jekimovs un arī KHL kluba Doņeckas Donbass aizsargs Oskars Bārtulis. Jau pēc treniņa hallē ieradās Prāgas Lev jaunpienācējs Mārtiņš Cipulis, kuram gan būs jādodas atpakaļ uz Čehiju. Kluba vadība decembra pārtraukumā vēlas Cipuli redzēt treniņos, lai viņš labāk iekļautos komandā. Kad Cipuli ierakstīja izlases kandidātos spēlēšanai Francijas turnīrā, viņam vēl nebija līguma ar Lev. Sākotnēji sarakstā bija arī vārtsargs Edgars Masaļskis, bet, tā kā viņš Hantimansijskas Jugra pēdējā spēļu ciklā ieguvis lielu spēles laiku, tad tika izlemts Edgaru neaicināt.

«Konkurence uz brīvajām vietām patiešām veidojas nopietna,» pēc treniņa Dienai pastāstīja Nolans. «Visiem uzaicinātajiem tiks dota iespēja sevi apliecināt. Pagājušajā pavasarī Miks Indrašis ar savu piemēru parādīja, ka nokļūt izlases sastāvā atbildīgā turnīrā nudien nav neiespējami. Taču tas nebūt nenozīmē, ka Indrašim izlasē jau ir garantēta vieta februāra kvalifikācijas turnīrā. Viņam atkal sevi būs jāapliecina.»

Pēc novembra turnīra rakstīju, ka treneriem pirmās un otrās maiņas spēlētāji ir zināmi. Decembrī būs jātiek skaidrībā, kuri spēlēs trešajā un ceturtajā virknējumā. Vai nebiju kļūdījies?

Nebūt ne, jo tā arī būs. Nebija mums nozīmes Francijas turnīrā vēlreiz pārbaudīt tādus spēlētājus kā, piemēram, Mārtiņu Karsumu, Lauri Dārziņu un Miķeli Rēdlihu. Aizsardzībā stabili izlases spēlētāji ir Oskars Bārtulis, Artūrs Kulda, Georgijs Pujacs un Krišjānis Rēdlihs.

Tad jau sanāk, ka aizsardzībā brīvas ir tikai divas vietas, jo gan jau spēlēsiet trijos pāros…

Tā arī ir, konkurence būs uz divām vietām.

Vārtsargs numur viens acīmredzot būs Edgars Masaļskis. Francijā par otro vietu konkurēs Māris Jučers un Mārtiņš Raitums?

Māris Jučers man ir labi zināms no pavasara cikla, tā ka viņam šoreiz būs jānotur savs līmenis, lai nebūtu zaudētājs. Raitumam savukārt sevi būs jāapliecina.

Kā izvēlēsieties uzbrucējus otrā plāna lomām. Varbūt iemestās ripas nebūs noteicošais kritērijs. Ceturtajā maiņā, iespējams, labāk iederas tā saucamie enerģijas spēlētāji…

Svarīga būs spēlētāja attieksme, kā kurš izprot savu lomu komandā, cik konkurētspējīgi ir izlašu līmenī. Jā, un būs mums komandā arī tā saucamie čekeri jeb spēlētāji, kuri labāk cīnās aizsardzībā.

Pavasarī pasaules čempionātā Stokholmā izlasē debitēja šāda ampluā spēlētājs Koba Jass. Šosezon viņš uz izlasi pagaidām nav izsaukts?

Starptautiskā Hokeja federācija viņam piešķīra divu spēļu diskvalifikāciju (par uzbrukumu PČ spēlē zviedram Erikam Karlsonam - aut.). Iekļaujot viņu sastāvā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, viņš pirmo un otro spēli nevarētu doties laukumā. Turnīrā būs tikai trīs spēles, tāpēc nav nozīmes viņu iekļaut sastāvā tikai uz vienu spēli. Pavasarī viņu atkal aicināsim uz izlases nometni.

Francijas turnīrā būs jāspēlē arī ar mājiniekiem, kas būs vieni no galvenajiem pretendentiem februāra olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Rīgā. Vai francūži neizpētīs visus Latvijas izlases plusus un mīnusus?

Nedomāju, ka viņiem to izdosies izdarīt, jo, kā es jau teicu, tad Latvijas izlases sastāvs varētu mainīties par 80 procentiem. Man tā būs laba iespēja pārliecināties, ko kurš spēj uz konkurentu Francijas fona.

Latvijas izlase otrdien vēl aizvadīs treniņu Volvo sporta kompleksā, bet jau trešdien izlidos pa maršrutu: Rīga-Frankfurte-Liona. Pirmā spēle ceturtdien ar Dāniju, piektdien - ar Franciju un sestdien - ar Slovēniju. Televīzijas tiešraides sola nodrošināt kanāls Sportacentrs.com. Olimpiskajā kvalifikācijā februārī Arēnā Rīga Latvijas hokeja izlasei pretiniekos būs Lielbritānija, Kazahstāna un Francija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Latvijas hokeja izlases sastāvs Euro Ice Hockey Challenge turnīram Francijā (13.-15.XII)

Vārtsargi: Māris Jučers (Dinamo Rīga), Mārtiņš Raitums (Beibarys, Kazahstāna)
Aizsargi: Kristaps Sotnieks, Mārtiņš Porejs (abi Dinamo Rīga), Māris Jass (Scorpions, DEL), Mārtiņš Jakovļevs (Jokipojat, Somija), Oskars Bārtulis (Donbass, Doņecka, KHL), Aleksandrs Jerofejevs (Kubaņ, VHL), Agris Saviels (Kompanion, Ukraina)
Uzbrucēji: Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Gints Meija, Māris Bičevskis, Vitālijs Pavlovs (visi Dinamo Rīga), Roberts Jekimovs (SaiPa, Somija), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, Šveice), Armands Bērziņš, Juris Štāls (abi Kompanion, Ukraina), Gunārs Skvorcovs (Liepājas metalurgs/ Dinamo Rīga), Artūrs Ozoliņš (Arlan, Kazahstāna), Lauris Bajaruns (Liepājas metalurgs)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?