Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pēdējais solis bez vilcēja

Arī klibodams un ārpus laukuma Krištianu Ronaldu palīdzēja Portugāles futbola izlasei izcīnīt pirmo Eiropas čempionu titulu. Svētdien Euro 2016 finālmača sākumā portugāļu zvaigzne guva ceļgala savainojumu. Tobrīd futbola līdzjutēji visā pasaulē atcerējās, ka līdzīgs liktenis piemeklēja arī Brazīlijas izlases Ronaldo 1998.

gada Pasaules kausa finālā tajā pašā Saint Denis stadionā Parīzē pret to pašu Francijas izlasi. Tomēr šoreiz Ronaldu nonākšana no laukuma nedeva mājiniekiem kāroto panākumu. Papildlaikā vienīgos vārtus mačā guva līdz šim turnīrā otršķirīgu lomu spēlējušais uzbrucējs Eders, un ar 1:0 Portugālei pietika, lai pirmdienas rītā ar savas valsts leģendārākā futbolista Eusebio vārdā nosauktu lidmašīnu dotos uz dzimteni kā Eiropas čempionvienība.

«Portugāle to bija pelnījusi par 2004. gadu. Šoreiz Portugāle ieguva titulu, kas tika zaudēts pirms 12 gadiem,» sajūsmu par jauno Eiropas čempionu neslēpa Brazīlijas futbola speciālists Luišs Felipe Skolari, kurš 2004. gadā vadīja Portugāles izlasi, kad Eiropas čempionāts notika tieši viņu mājās. Toreiz finālā Portu sensacionāli triumfēja Grieķijas futbolisti. Lai gan portugāļu triumfs šovasar Francijā nav pielīdzināms tai grieķu sensācijai, veids, kādā tituls izcīnīts, bija savā ziņā līdzīgs - ar pacietīgu aizsardzības futbolu play-off mačos un finālā pret mājiniekiem. Atgādinājumam - Eiropas čempioni grupu stadijā ieņēma tikai 3. vietu, dramatiski atspēlējoties pret Ungāriju, un visā turnīrā septiņās spēlēs svinēja tikai vienu uzvaru pamatlaikā.

«Bijām vienkārši kā baloži un viltīgi kā čūskas,» sev ierasti tēlaini savas komandas stratēģiju Eiropas čempionātā raksturoja Portugāles izlases galvenais treneris Fernandu Santušs. Tas iepriekš ar Grieķijas izlasi strādājušajam speciālistam ir nozīmīgākais panākums trenera karjerā. «Es vienmēr esmu teicis, ka mums ir lielisks talants, bet mums jācīnās vairāk nekā mūsu pretiniekiem, jāskrien vairāk nekā viņiem un jābūt vairāk savāktiem.»

«Pēc Ronaldu savainojuma mums bija grūts periods, jo viņš ir labākais spēlētājs pasaulē un svarīgs mums. Tomēr arī pēc tā visa viņš mums visiem deva spēku un drosmi, un mēs izcīnījām šo svarīgo uzvaru gan viņam, gan visai Portugālei,» uz Ronaldu lomu komandas panākumā arī finālmačā norādīja uzvaras vārtu autors Eders.

Ronaldu, tāpat kā vēl viens ļoti svarīgs viņa partneris izlasē aizsargs Pepe, pirms mēneša izcīnītajam titulam UEFA Čempionu līgā ar Madrides Real nu pievienoja ļoti svarīgu titulu arī izlašu līmenī. Lai kā arī viņš aizvadītu gada otro pusi (savainojuma dēļ viņš nevarēs trenēties tikai mēnesi), jādomā, ka 2016. gada planētas labākais futbolists jeb Ballon d'Or ieguvējs jau zināms. Un tas nav Pepe. «Esmu ļoti laimīgs. Es to vēlējos kopš Euro 2004. Vēlos pateikties saviem komandas biedriem, mūsu trenerim, pārējam personālam šajā turnīrā, portugāļiem. Šis ir unikāls brīdis man un visai Portugālei. Tas ir neaizmirstams,» sacīja Ronaldu. Fakts, ka viņam izdevās izcīnīt ar ne favorītu izlasi kādu titulu, būs nopietns arguments tiem, kas par visu laiku labāko futbolistu uzskata Ronaldu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Portugāle 1
Francija 0

Euro 2016 fināls
Vārti: Eders 109.
47% bumbas kontrole 53%
9 (3) sitieni (uz vārtiem) 18 (7)
Varonis: Rui Patrisiu. Jā, uzvaru Portugālei nodrošināja Edera spēcīgais tālsitiens, taču līdz tam Portugāles izlases vārtsargs ne reizi vien saglāba savai komandai cerības uz labvēlīgu iznākumu.

Futbols

Eiropas čempioni
(Pēdējie desmit gadi)
2016 - Portugāle
2012 - Spānija
2008 - Spānija
2004 - Grieķija
2000 - Francija
1996 - Vācija
1992 - Dānija
1988 - Nīderlande
1984 - Francija
1980 - Rietumvācija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?