Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Piedāvājums kļūst raibāks

Katru gadu jauniešiem, kas grasās uzsākt studenta gaitas, augstākās izglītības iestādes piedāvā gan tādas studiju programmas, kam jau ir ilgstošas tradīcijas, gan tādas, kas izveidotas pirmo gadu, reaģējot uz darba tirgus pieprasījumu vai pašu studentu interesi. Arī šovasar reflektanti, piesakoties studijām augstskolās un koledžās, varēs iesniegt dokumentus 32 jaunās studiju programmās vai apakšprogrammās, rāda Nacionālās izglītības iespēju datubāzes (Niid.lv) apkopotā informācija. Tās visas ir vai nu akreditētas, vai saņēmušas licenci.

Starp jaunajām studiju programmām vairākas ir tādas, kas tiks īstenotas, sadarbojoties ar kādu augstskolu ārvalstīs. Tā, piemēram, RTU sadarbībā ar Viļņas Ģedimina Tehnisko universitāti šovasar uzsāks uzņemšanu starptautiskā akadēmiskā maģistra studiju programmā Inovatīva ceļu un tiltu inženierija. Tās būs trīs semestrus ilgas studijas angļu valodā, pēc kuru beigšanas absolventi varēs iegūt kopīgu abu universitāšu izsniegtu diplomu. Ventspils Augstskola sadarbībā ar Kremsas Pielietojamo zinātņu universitāti Austrijā sāks īstenot jaunu starptautisku maģistra studiju programmu Starptautiskā uzņēmējdarbība un eksporta menedžments, kas sagatavos augsta līmeņa speciālistus ar iespēju specializēties ārvalstu tirdzniecības metodēs un strukturētā finansēšanā, starptautiskajā tirgus pārvaldībā un ārpakalpojumos, finansēs un kontrolingā, starptautiskajā likumdošanā un globālajā politikā u. c. Ar Šauļu Universitāti Lietuvā sadarbosies Daugavpils Universitāte (DU), izveidojot jaunu starptautisku un starpdisciplināru akadēmisko maģistra programmu Dabas rekreācija, savukārt kopā ar Biznesa augstskolu Turība DU īstenos jaunu doktora programmu Vadībzinātne, kuras ietvaros abu augstskolu jaunie doktoranti varēs specializēties uzņēmējdarbības vadībā, sabiedrības vadībā vai izglītības vadībā. Citu jaunumu starpā DU piedāvājumā interesantākais ir arī nanotehnoloģiju studijas akadēmiskās bakalaura programmas Fizika ietvaros.

Tehnoloģiju virzienā savu studiju piedāvājumu paplašinājusi arī Rēzeknes Augstskola (RA), kurā sadarbībā ar Mitvaidas Augstskolu Vācijā izveidota jauna akadēmiskā maģistra programma Lāzertehnoloģijas. Turklāt jau kopš ziemas RA sākusi īstenot jaunu akadēmiskā bakalaura programmu Tehnoloģiju un inovāciju vadība. Liepājas Universitāte piedāvā starpdisciplināru studiju programmu Matemātika, fizika un datorzinātnes tiem, kurus interesē profesionālais bakalaurs eksaktajās zinātnēs un arī skolotāja kvalifikācija. Savukārt Banku augstskola jau ziemā sāka uzņemšanu Latvijā pirmajā maģistra studiju programmā Kiberdrošības pārvaldība, kas sagatavos kompetentus informācijas drošības vadītājus.

Plašs jaunu programmu piedāvājums dažādos studiju līmeņos gan veselības aprūpes jomā, gan sociālo zinātņu blokā ir Rīgas Stradiņa universitātē, kur turpmāk varēs studēt, piemēram, ārstniecisko masāžu, sociālo darbu ar bērniem un jauniešiem, starta uzņēmējdarbības vadību, politiku un politisko komunikāciju, starptautisko biznesu un ilgtspējīgu ekonomiku u. c. Jaunas studiju programmas ir arī Latvijas Kultūras akadēmijā un Latvijas Kultūras koledžā, Latvijas Kristīgajā akadēmijā, RISEBA, Ekonomikas un kultūras augstskolā, Baltijas Starptautiskajā akadēmijā, tāpat - Olaines mehānikas un tehnoloģiju koledžā, Rīgas Celtniecības koledžā un Rīgas Tehniskajā koledžā.

Detalizētāk iepazīties gan ar jaunajām, gan ar līdzšinējām augstskolu un koledžu piedāvātajām studiju programmām var vietnē www.niid.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?