Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Piedāvās mazāku atalgojumu

Neizpildīts uzdevums pasaules čempionātā divus gadus pēc kārtas pamudinājis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu piedāvāt mazāku atalgojumu Latvijas valstsvienības galvenajam trenerim Tedam Nolanam. Aptaujātie LHF valdes locekļi pauda viedokli, ka 55 gadus vecajam Kanādas speciālistam Nolanam ir jāturpina darbs izlasē. LHF valde trešdien pulksten 12 uzklausīs izlases ģenerālmenedžera Māra Baldonieka atskaiti par komandas sniegumu pasaules 2013. gada čempionātā Helsinkos un pēc tam lems, vai Nolanu atstāt trenera amatā.

«Treneris ir labs. Lai turpina strādāt!» Dienai atklāja LHF valdes loceklis Andris Deniņš. Līdzīgs viedoklis esot vēl vienam valdes loceklim Valentīnam Bļugeram. Latvijas hokeja leģenda Helmuts Balderis, kurš arī ir LHF valdē, jau konkrētāk izklāstīja savus argumentus, kāpēc ir par Nolanu atstāšanu amatā. «Viņš prata saliedēt komandu grūtā brīdī, un čempionāta gaitā izlases sniegums uzlabojās. Man simpatizē arī Nolana pieeja, ka izlasē ir jāspēlē tiem, kuri to patiešām vēlas. Tāds ir mans viedoklis, bet liela nozīme jau būs Kirova (Lipmana) viedoklim. Viņš tomēr maksā Nolanam algu, tāpēc arī ir tiesīgs pieņemt lēmumu.»

LHF valdē ir septiņas personas - valdes priekšsēdētājs un LHF prezidents Lipmans, valdes locekļi Bļugers, Balderis, Deniņš, Guntis Ulmanis, Māris Martinsons un Uģis Magonis. Lemšanā nepiedalīsies Magonis, kurš ir darba komandējumā Kazahstānā, bet arī iestājas par to, lai Nolans paliek. Praksē gan ir pierādījies, ka vairākuma viedoklis var nebūs izšķirošais, ja pretējās domās ir Lipmans, kura ieņemtajai pozīcijai ir lielāks svars.

«Es teikšu tā, ka nebūs viegli pieņemt lēmumu. Iepretim Nolanam ir liela jautājuma zīme,» Dienai atklāja Lipmans. «Tomēr divus gadus pēc kārtas pasaules čempionātā izvirzīto uzdevumu Nolans nav izpildījis. Man būs saruna ar viņa aģentu. Šā iemesla dēļ piedāvāšu algas samazinājumu, jo neredzu iemeslu, kāpēc Nolanam maksāt tik lielu summu, ja uzdevums netiek izpildīts.»

Lipmans uzskata, ka šogad ceturtdaļfināls varbūt tiktu sasniegts, ja ne dažu izlases galvenā trenera nesaprotamu lēmumu. «Es biju neizpratnē, kāpēc uz pēdējo pārbaudes spēli ar Franciju neaizlidoja vairāki vadošie spēlētāji. Vai tad, piemēram, Spruktam vai Dārziņam klubā šosezon bija tik liela slodze, ka viņiem vajadzēja dot atpūtu? Čempionātā ar katru nākamo spēli viņi spēlēja tikai labāk. Pret Franciju noteikti vajadzēja pārbaudīt arī vārtsargu Edgaru Masaļski. Man ir prieks, ka Masaļskis patiešām ir īstens savas valsts patriots un raujas laukumā, lai palīdzētu izlasei, taču vēl pirms atbildīgās spēles ar Austriju vajadzēja tikt skaidrībā, vai viņš ir gatavs par visiem simts procentiem spēlēt.»

Nav izslēgts arī tāds variants, ka trešdien Nolana liktenis tomēr netiek izlemts. «Sasteigt trenera jautājumu arī nedrīkst. Iespējams, viņa aģents prasīs laiku, lai tiktu skaidrībā par visām niansēm.» Lipmans gan neslēpa, ka uz valstsvienības trenera krēslu ir alternatīva kandidatūra, kurai otrdien vajadzētu dot atbildi. Situācija ir kutelīga. LHF valdes locekļi sliecas uz Nolana pusi, bet Lipmanam vēl pirms LHF valdes balsojuma jādod atbilde citam pretendentam.

Nolana darbībā bijuši grūti izprotami lēmumu, taču uz pasaules čempionāta beigām Latvijas izlase jau rādīja acij tīkamu sniegumu un trenerim aina bija kļuvusi skaidrāka, ko kurš spēj laukumā. Nolīgstot citu ārvalstu treneri, atkal paies viens vai divi gadi, līdz viņš uztaustīs Latvijas hokeja nervu, bet nākamsezon būs divi atbildīgi turnīri - februārī olimpiskās spēles Sočos un maijā pasaules čempionāts Minskā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

1997. g. Beresņevs 7. vieta
1998. g. Beresņevs 9. vieta
1999. g. Beresņevs 11. vieta
2000. g. Vasiļjevs 8. vieta
2001. g. Vasiļjevs 13. vieta
2002. g. Lindstrēms 11. vieta
2003. g. Lindstrēms 9. vieta
2004. g. Lindstrēms 7. vieta
2005. g. Beresņevs 9. vieta
2006. g. Vorobjovs 10. vieta
2007. g. Znaroks 13. vieta
2008. g. Znaroks 11. vieta
2009. g. Znaroks 7. vieta
2010. g. Znaroks 11. vieta
2011. g. Znaroks 13. vieta
2012. g. Nolans 10. vieta
2013. g. Nolans 11. vieta

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?