Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Pievienojas absurdajai cīņai

«Rīgā tās vairs nebūs legālas,» ar šādiem vārdiem, runājot par tā sauktajām legālajām narkotikām, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdi iesāka tās priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR). Ņemot vērā, ka Rīgā patlaban darbojas 39 tirdzniecības vietas, kur šos maisījumus var nopirkt, un, pēc policijas teiktā, tās vairojas kā sēnes pēc lietus, arī Rīgas dome nolēmusi daudz aktīvāk iesaistīties legālo narkotiku apkarošanā.

Tomēr, lai gan ir sagatavoti vairāki priekšlikumi, kā situāciju uzlabot, pārliecība, ka problēmu varēs novērst, šķiet, neradās nevienam, jo sēdē viena no biežākajām frāzēm bija - viss ir legāli, tāpēc neko nevar darīt.

Jau pirms nedēļas Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) izvirzīja policijai uzdevumu pastiprināt cīņu pret legālajām narkotikām. Rīgas pašvaldības policijā (RPP) tuvākajā laikā tiks izveidota speciāla vienība, kuras darbība tiks vērsta uz narkobodīšu apkarošanu. Tomēr policijai būs jāturpina meklēt radoša pieeja cīņā ar narkobodēm, jo normatīvo aktu bāze patlaban nedod iespēju slēgt šīs tirdzniecības vietas. Kā norādīja RPP Administratīvās pārvaldes priekšnieks Jānis Znotiņš, patlaban vienīgā iespēja ir sodīt par mazumtirdzniecības pārkāpumiem, ugunsdrošības noteikumu neievērošanu, sabiedriskās kārtības traucējumiem, bet šādā veidā narkobodes nevar izskaust, tikai traucēt to darbību. Piemēram, mēģināts ierobežot narkotiku tirdzniecību Augusta Deglava ielā, taču, lai gan jau martā īpašniekiem uzdots nojaukt tirdzniecības vietu, jo konstatēti nozīmīgi pārkāpumi, kiosks joprojām strādā, norādīja Rīgas pilsētas būvvaldes Būvniecības kontroles pārvaldes vadītājs Jānis Belkovskis. Viņš paskaidroja, ka kioska īpašnieki apstrīd visus lēmumus, tāpēc tiesvedība ieilgst un mērķis netiek sasniegts.

Diena rakstīja jau iepriekš, cerību staru legālo narkotiku apkarošanas ringā pirms nedēļas iespīdināja arī Saeima, nododot izskatīšanai komisijās grozījumus likumā Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību. Pieņemšanas gadījumā gada beigās tie ļautu policijai jebkuru jaunu psihotropo vielu tūlīt pēc tās konstatēšanas uz 12 mēnešu novērtējuma laiku izņemt no aprites un noteikt pagaidu aizliegumu. Tomēr sēdē tika secināts, ka šie grozījumi vēlamo rezultātu nedos. Piemēram, Rīgas Austrumu izpilddirekcijas vadītājs Dmitrijs Pavlovs norādīja, ka, izņemot aizliegto partiju, jau nākamajā dienā būs cits uzņēmējs ar citu preci. Tāpēc deputāti vienojās, ka grozījumi būtu jāpapildina, nosakot aizliegumu veikt saimniecisko darbību vienu gadu tajā vietā, kur tiek izņemtas šīs vielas, kamēr tiek veikts risku novērtējums un vielas iekļautas kontrolējamo vielu sarakstos. Arī Veselības ministrijas pārstāvji atzina, ka grozījumi nebūs risinājums, bet tikai ceļš uz to. Papildus deputāti rosināja aizliegt narkotisko un psihotropo vielu tirdzniecību Rīgā ārpus aptieku tīkla.

Par absurdāko situāciju gan deputāti atzina to, ka tunelī pašā Rīgas centrā Rīgas domes Satiksmes departamentam piederošās telpās turpinās legālo narkotiku tirdzniecība. Deputāti tikai noplātīja rokas, norādot, ka var vien aicināt lauzt nomas līgumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?