Pikniks sniegotā mežā
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: 4 kartupeļus, 4 ķiplokus, 4 saldos
sīpolus, 2 tievus cukini, 1 dzeltenu un 1 sarkanu papriku, 6
timiāna zariņus, 4 ķiploka daiviņas, sāli un piparus pēc garšas,
120 g sviesta, 50 ml olīveļļas, zaļumus (maurlociņus, dilles,
pētersīļus), 150 g Briseles kāpostu
Mājas
darbs. Izvāra kartupeļus ar mizu. Iegriež krusteniski,
saspiež ar rokām, lai var iepildīt ķiplokus, sviestu ar sakapātiem
zaļumiem, sāli un piparus. Ietin folijā līdzi ņemšanai. Mežā,
neizņemot no folijas, cep uz grila.
Sīpolus un ķiplokus
pārgriež uz pusēm, ieliek cepamformā, pārkaisa sāli, piparus,
pārslaka olīveļļu un pieliek timiānu. Uzliek foliju un cep
cepeškrāsnī 160 grādos pēc Celsija apmēram 40 minūtes. Visu ievieto
folijā un liek somā.
Briseles kāpostus noblanšē un liek folijā
ar sāli, pipariem, olīveļļu.
Cukini pārgriež gareniski uz pusēm,
papriku sagriež četrās daļās, uzlej olīveļļu, uzkaisa sāli,
piparus, sakārto folijā.
Mežā. Sagatavotos
produktus, neizņemot no folijas, liek uz grila. Pēc pavisam neilga
laika gards ēdiens ir gatavs, to kārto uz šķīvjiem un pārkaisa ar
sakapātiem zaļumiem.
Grilēta čiabata ar mocarellas sieru un spinātie
ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: 4 čiabatas maizes, 2 mocarellas siera
gabaliņus, 120 g spinātu, 50 g rukolas lapu, 100 g ķiršu tomātiņu,
40 g olīveļļas
Mazās čiabatas maizītes pārgriež uz pusēm un
apgrilē. Starp šķēlēm liek mocarellas siera pusītes, ķiršu
tomātiņus, spinātus, rukolu. Vēl maizītes var mazliet pagrilēt, lai
siers sāk kust.
Grilēts jēra šķiņķis ar svaigā siera un garšaugu m
ČETRĀM PERSONĀM VAJADZĒS: 1 kg jēra šķiņķa, ķiploku, 3 timiāna
zariņus, 2 rozmarīna zariņus, 20 g kinzas, sāli un piparus pēc
garšas
Mērcei: 50 g sarkanvīna etiķa, 4 ķiploka daiviņas, 30 g
zaļumu (kinza, pētersīļi), 250 g svaiga siera (38%), var izmantot
arī treknu skābo krējumu
Jēra šķiņķi sagriež palielos gabalos,
iemarinē ar garšaugiem, ķiplokiem, pipariem un sarkanvīna etiķi.
Marinē trīs stundas, tad liek traukā un ved uz mežu. Pirms
grilēšanas uzkaisa sāli.
Mērcei svaigo sieru vai krējumu sajauc
ar ķiplokiem, pētersīļiem, kinzu, sāli, pipariem.
Gaļu uz
iesmiem grilē piecas minūtes no katras puses. Pasniedz kopā ar
mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!