Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Pilna laiva rudens

Pagājušajā nedēļā pār Vidzemi sniegs jau nodejojis pirmās slapjdraņķa dejas. Nudien laiks tāds, kas nerosina domāt par nedēļas nogales izklaidi ārpus gultas un siltām zeķēm. Taču - ko darīsi, ja atpūta saplānota jau ilgi, pirms bija zināma laika prognoze? Nekas cits neatliek, kā pārvarēt cilvēcisku nepatiku, meklēt cimdus, zeķes, zābaciņus un doties… laivot!

Jā, laivot pa Svētupi - viena maza, pasveša un ļoti krāšņa pērlīte katra sevi cienoša latvju laivotāja pieredzē, kuru bija strikti izlemts ievērt arī mūsu kompānijas episko piedzīvojumu virtenē, jo pati daba pašlaik sniedz labāko, ko tā šeit Latvijā var piedāvāt aktīviem, dzīvespriecīgiem cilvēkiem, - ūdens līmenis upēs, upītēs un grāvjos piedāvā lielisku straumi, lai brauciens būtu sajūsminoši ātrs bez milzu piepūles, līkločus, lai airējiens nešķistu garlaicīgs, un joprojām pa kādai krācei, lai patrenētu izveicību un pamodinātu tos, kas aizskatījušies krastu krāšņumā, ko vasarā slēpj lapas un zāle. Svētupe šādai iecerei šķita pašā laikā, jo vasarā upītē mēdz būt tik zems ūdenslīmenis un tik daudz koku (īpaši virs Lauvām), ka pārvietošanās pielīdzināma skarbam kardiotreniņam, taču rudenī pelēkumu krāšņo sarkanīgi krastu klintāji, kas tikai tagad kārtīgi pavērušies skatam, kritušie koki vairāk vai mazāk nogrimuši straumē, un straume ir strauja...

Svētupe patiesi sagaida visai dusmīgā omā - no jau paplikajiem kokiem pil aukstas lāses un tumši padebeši pār upi velkas tādi, ka varētu airi aiz malas aizspraust. Straume mutuļo, un kaut kur attālāk aiz tilta dzirdama krāču šalkoņa. Jūs domājat, vai ir jēgpilni līst tādā brīdi upē, jo tas taču ir slapji, bīstami un auksti? Zināma taisnība tajā, protams, ir, taču kompānijā esam pieredzējuši laivotāji, un esam ieradušies atbilstoši aprīkoti - sajūsmu pagaidām nemana, bet atkritēju arī nav. Rēķinoties, ka nav gluži jūlijs, esam atbilstoši aprīkojušies arī apģērba ziņā. Protams, tagad jau iespējams iegādāt jebko, taču mēs tā pieticīgāk - jau Rīgā esam salūkojuši nomātas hidras, kas pasargā ne vien ķermeni, bet arī aukstumjutīgās rokas un kājas (šāds piedāvājums ir gan vairākās lielajās laivu nomās, piemēram, Laivinieks.lv, gan specializētajos veikalos, kas gan pārdod, gan iznomā, - SurfPro, Burusports u. c.). Straume mūs žigli nes uz priekšu, pieprasot 101% uzmanības, līdz ar to pārrunāt zināmo par upes bagāto kultūrvēsturi, par kuru nupat veikts plašs pētījums arī profesora Jura Tālivalža Urtāna vadībā, varam, vien esot galā. Apkārt krīt pārslas, kūp tēja, un uz ugunskura smaržo zupa. Savītušajā zālē savilktās laivas šķiet joprojām pilnas ar šļakatām, lapām, smiekliem un dzīvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?