Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +2 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Pimms un citi vasarīgi dzērieni

Ar ko veldzēt slāpes vasaras ballītēs, kad apnicis alus un baltvīns? Izmēģiniet Pimms - aristokrātisku kokteili ar nelielu alkohola saturu, ko viegli pagatavot lielās stikla krūzēs. Tas ir ļoti populārs Anglijā gan vienkāršos krodziņos, gan augstdzimušu ļaužu saviesīgās un sporta izklaidēs. Kokteiļa pamatā ir tumšsarkans uz džina bāzes veidots liķieris, ko XIX gadsimta sākumā izgudroja anglis Džeimss Pimms.

Dzērienu aizdara ar limonādi vai ingveralu. Oriģinālo _Pimms_ Latvijā grūti nopirkt, bet no pieredzes varu apgalvot, ka, izvēloties kādu aizvietotāju, piemēram, uz vīna bāzes gatavotu aperitīvu Gancia Originale, rezultāts būs tikpat labs, turklāt lētāks. Priekā!

Receptēs minētie apjomi piemēroti sajaukšanai pusotra litra krūzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pimms

VAJADZĒS:
pusi apelsīna, citronu, svaigu gurķi, pusi ābola, pāris zemeņu, pāris piparmētru zariņu, ledus gabaliņus, 250 ml Pimms vai kādu atbilstošu aizvietotāju, 50-100 ml džina, ja ir vēlēšanās dzērienu padarīt stiprāku, aptuveni 1l limonādes vai ingveralus (paštaisītu vai veikalā pirktu)

Augļus un gurķi sagriež plānās šķēlītēs, saliek stikla krūzē, ieber ledu, iemet piparmētru. Pievieno alkoholu un krūzi līdz augšai pielej ar limonādi vai ingveralu. Pirms liešanas glāzēs, dzērienu labi samaisa.

Limonāde

VAJADZĒS:
5 citronus, 10 ml cukura, 10 ml ūdens, ledus gabaliņus un aptuveni 1l dzirkstoša minerālūdens ar neitrālu garšu

Cukuru izkausē karstā ūdenī, lai izveidojas sīrups. No citroniem izspiež sulu. Krūzē ar ledu lej sīrupu, citronu sulu un atšķaida ar minerālūdeni pēc garšas - ja šķiet par skābu, pievieno vēl cukuru, ja par saldu - pielej vēl citronu sulu vai ūdeni.
Rozā limonāde sanāks, ja piepilināsiet klāt nedaudz dzērveņu sulas vai citronu vietā izmantosiet sārtos greipfrūtus, savukārt rūgteni eksotisku garšu var iegūt, lietojot laima augļus.

Ingveralus

VAJADZĒS:
100 g ingvera saknes, 5 ēd. k. brūnā cukura vai medus,
3 citronus, pāris piparmētru zariņu, ledus gabaliņus, aptuveni 1 l dzirkstoša minerālūdens ar neitrālu garšu

Ingvera sakni uz rupjas rīves bļodā sarīvē (mizot nevajag). Pievieno plāni nomizotu citronu mizu, sulu un cukuru vai medu, labi samaisa un atstāj 10 minūtes ievilkties. Šo ingvera «zupu» caur sietiņu izkāš lielā krūzē, pievieno ledu, piparmētru, minerālūdeni un visu labi samaisa. Nogaršojiet un pieregulējiet cukuru/ūdeni.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?