Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Pirmā šīs vasaras atskaite

Tuvojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, Rīgas ielās un arēnās parādās arvien vairāk atgādinājumu, ka vienu no priekšsacīkšu grupām uzņems arī Latvijas galvaspilsēta. Līdzās basketbola kafejnīcai un pulkstenim, kas skaita laiku līdz turnīra sākumam, par lielā basketbola atmosfēras uzkarsēšanu rūpēsies arī paši spēlētāji, kuri piektdien un svētdien Arēnā Rīga sāks gatavošanās posma pārbaudes spēļu maratonu.

Tā būs pirmā, bet ne pēdējā iespēja klātienē novērtēt komandas gatavību, taču līdz nākamajām nāksies pagaidīt, jo savā laukumā pirms finālturnīra sākuma Ainara Bagatska vadītā komanda spēlēs vien augusta beigās. Spēles translēs LTV 7. kanāls, paplašināti tām būs iespēja sekot LMT straumē.

Pārbaudes spēlēs ar Polijas un Slovēnijas komandu primārais būs pārbaudīt pirmajās treniņnedēļās veiktās iestrādes uzbrukumā un aizsardzībā, lai saprastu, ar ko nopietnāk strādāt turpmākajos treniņos. «Liksim uzsvaru uz savu sniegumu, nevis skatīsimies uz pretiniekiem,» Bagatskis dienu pirms spēles atgādināja, ka pretiniekiem šīs nebūs pirmās pārbaudes spēles šovasar, savukārt latvieši tikai trešdien beiguši fiziskās sagatavotības ciklu, tāpēc spēles nebūs objektīvs spēku samēra atainotājs. Tiesa, gan treneri, gan spēlētāji sola cīnīties par uzvaru katrā spēlē. «Pirmajā spēlē būs viens virknējums, savukārt otrajā spēlēs jau citi četri pieci basketbolisti. Vēlamies pārbaudīt katra spēlētāja varējumu. Profesionālajā sportā nav iespējams dot vienādu iespēju visiem spēlētājiem, taču pārbaudīsim, kā spēlētāji jūtas dažādās lomās,» treneris deva ieskatu spēlētāju izvērtēšanas plānos. Lai gan iepriekš Bagatskis apgalvoja, ka par visiem spēlētājiem treneru kolektīvam jau ir radies priekšstats un šajās spēlēs lielus pārsteigumus negaida, viņš atzina, ka vēl par dažiem spēlētājiem pilnīgas skaidrības nav, tāpēc kādā no spēlēm viņiem tiks dots lielāks spēles laiks.

Tas nepieciešams tādēļ, ka Bagatskim ar kolēģiem priekšā gana smaga izvēle, jo pēc pirmajām spēlēm, visticamāk, tiks samazināts izlases kandidātu loks. «Līdz pēdējam brīdim paliks tikai trīspadsmit vai četrpadsmit spēlētāju, lai saglabātos konkurence.» Komandas kapteiņa lomā kopš 2011. gada iejuties Jānis Blūms, un visdrīzāk šajā jomā pārmaiņu nebūs.

Poļiem un slovēņiem gatavošanās posmā šīs nebūs pirmās pārbaudes spēles, jo pirms nedēļas Polijas valstsvienība divreiz apspēlēja Čehiju (70:52, 65:64), savukārt Slovēnija uzņēma Jaunzēlandes (73:68) un Austrālijas (79:70, 51:66) izlasi. Pretinieku sastāvā Rīgā, visticamāk, būs arī pa Nacionālās Basketbola asociācijas spēlētājam - poļu milzis Marčins Gortats un slovēņu uzbrucējs Zorans Dragičs. Starp spēlēm ar Latviju šīs komandas sestdien sacentīsies savā starpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Pārbaudes spēles
7.VIII Rīgā pret Poliju
9.VIII Rīgā pret Slovēniju
14.VIII Tbilisi pret Itāliju
15.VIII Tbilisi pret Gruziju
16.VIII Tbilisi pret Igauniju
21.VIII Hamburgā pret Vāciju
22.VIII Hamburgā pret Turciju
23.VIII Hamburgā pret Poliju
28.VIII Rīgā pret Maķedoniju (slēgtā spēle)
29.VIII Rīgā pret Maķedoniju

Kandidāti

Latvijas valstsvienības sastāvs
Jānis Strēlnieks (Brose Basket*, Vācija), Kaspars Vecvagars (Žalgiris, Lietuva), Ingus Jakovičs (VEF Rīga), Jānis Blūms (Panathinaikos, Grieķija), Dairis Bertāns (Bilbao, Spānija), Žanis Peiners (BK Ventspils), Kristaps Janičenoks
(BK Ventspils), Mārtiņš Laksa (Jūrmala/Fēnikss), Haralds Kārlis (Seton Hall, ASV/NCAA), Jānis Timma (VEF Rīga), Mareks Mejeris (VEF Rīga), Kaspars Bērziņš (Krasnije kriļja, Krievija), Rolands Freimanis (Uniks, Krievija), Mārtiņš Meiers (BK Ventspils), Andrejs Šeļakovs (BK Jēkabpils), Dāvis Rozītis (BK Valmiera), Ričmonds Vilde (Houston, ASV/NCAA)
*klubs pagājušajā sezonā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?