Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Pirmais leģionārs ir klāt

Vasaras darbi sāksies jau nākamajā nedēļā. Rīgas Dinamo hokejisti pēc atvaļinājuma 6. jūlijā pirmo reizi sanāks kopā Piņķu ledus hallē. Sastāva kontūras puslīdz skaidras jau ir vārtsarga un aizsardzības līnijā. Paredzams, ka komandu trenēs somu speciālists Kari Heikila. Pirmā pārbaudes spēle ieplānota Valmieras treniņnometnes pēdējā dienā, 28. jūlijā, ar KHL klubu Podoļskas Vitjaz.

Būs vai nebūs - šis jautājums Dinamo kontekstā aktualizējās pagājušās sezonas beigu ciklā un komandas līdzjutēju prātus nodarbināja vēl labu laiciņu pēc pasaules čempionāta, taču nākamās sezonas sagatavošanās plāna publiskošana un vēl jo vairāk pienākošās ziņas par līgumu parakstīšanu ar ārzemju spēlētājiem diezgan nepārprotami norāda uz to, ka Rīgas Dinamo turpinās spēlēt KHL arī 8. sezonā.

Pagaidām gan nav galvenā trenera, taču sarunas ar somu speciālistu Kari Heikilu esot noslēguma fāzē. Atlicis vien vienoties par atsevišķiem līguma nosacījumiem. Visticamāk, Heikilas vadībā nākamnedēļ komanda sāks koptreniņus. 1. jūlijā pēc komandas ārsta Āra Aivara izveidota saraksta spēlētāji sāks medicīniskās pārbaudes.

Heikila jau ir trenējis četrus KHL klubus - Jaroslavļas Lokomotiv, Magņitogorskas Metallurg, Minskas Dinamo un Ņižņekamskas Ņeftehimik. Pēdējā KHL darbavietā Ņižņekamskā viņš amatu zaudēja 2014. gada 16. oktobrī un jau decembrī pirmo reizi nokļuva Rīgas Dinamo vadības redzeslokā. Heikilam labākā bija pirmā KHL sezona, kad Lokomotiv izdevās aizvest līdz Gagarina kausa finālam, kur spraigā septiņu spēļu sērijā tika zaudēts Kazaņas Ak Bars. Pasaules 2012. gada čempionātā Kari vadīja Baltkrievijas izlasi. 16 komandu konkurencē baltkrievi ieņēma tikai 14. vietu. Ja tiks panākta galīgā vienošanās, tad Heikila sev par palīgu aicinās ASV fiziskās sagatavotības treneri, ar kuru kopā viņš jau ir strādājis. Darbu treneru korpusā turpinās Aleksandrs Ņiživijs un vārtsargu treneris Juris Klodāns.

Pēdējā postenī abas vietas ir aizņemtas. Rīgas Dinamo vārtus nākamajā sezonā turpinās sargāt čehs Jakubs Sedlāčeks un jaunpienācējs zviedrs Joakims Ēriksons. 2013. gada vasarā Ēriksons parakstīja divu gadu līgumu ar NHL klubu Vankūveras Canucks, taču divās sezonās NHL vārtos stājās tikai vienā spēlē. AHL klubā Jūtikas Comets gan viņam ir ievērības cienīga statistika - 95 spēlēs vidēji mačā ielaista tikai 1,71 ripa un atvairīti 94,3 procenti metienu.

Aizsardzības līnijā klāt nākuši divi leģionāri - abi ar labo nūjas tvērienu. Čehu aizsargam Tomāšam Kundrātekam biogrāfijā ir 30 spēļu NHL pieredze Vašingtonas Capitals sastāvā, tomēr pārsvarā viņš pēdējās četras sezonas spēlēja fārmklubā Heršijas Bears. Kundrāteks ar 187 centimetru augumu ir ļoti labs slidotājs un AHL iekrājis arī solīdu statistiku. Pērn viņam 59 spēlēs 27 (5+22) punkti. Dinamo uz viņu cer gan kā uz palīgu savu vārtu priekšā, gan arī uz pienesumu skaitliskajā vairākumā. Kanādietis Stīvens Seigo pirmdien jau ieradās Rīgā. Eiropas hokejs viņam ir zināms, jo pēdējās divas sezonas aizvadītas Somijas klubā TPS Turku. Seigo ir noderīgāks savu vārtu priekšā, jo īpaši - spēlējot skaitliskajā mazākumā.

Līgumi uz nākamo sezonu turpinās diviem Latvijas izlases aizsargiem Krišjānim Rēdliham un Oskaram Cibuļskim. Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs Dienai atklāja, ka par 90 procentiem ir panākta vienošanās ar vēl vienu valstsvienības aizsargu Aleksandru Jerofejevu. Interesi par spēlēšanu Dinamo ir izrādījis bijušais komandas kapteinis Guntis Galviņš, kurš par sevi no labākās puses atgādināja pasaules čempionātā (PČ) Prāgā. Acīmredzot Galviņš atkal būs dinamietis. Uz treniņnometni tiks aicināti Māris Jass un Maksims Širokovs, kuri arī spēlēja PČ, kā arī Renārs Demiters, kurš traumu guva PČ priekšvakarā treniņā Prāgā. Uz vietu sastāvā pretendēs arī 19 gadu vecais Ralfs Grīnbergs, kurš astoņas KHL spēles aizvadīja jau pagājušajā sezonā.

Vadmotīvs - balstīties uz pašmāju spēlētājiem - izteikti ir ievērots uzbrukuma līnijā. No pagājušās sezonas līgums ar Dinamo turpinās tikai vienam ārzemniekam Brokam Troteram. Komandā turpinās spēlēt viens no Latvijas izlases līderiem Lauris Dārziņš. Principiāla vienošanās ir panākta ar Miķeli Rēdlihu. Dinamieši arī turpmāk būs Andris Džeriņš, Gints Meija, Roberts Bukarts un Kaspars Saulietis. Pēc muguras operācijas Māris Bičevskis uz pilnu slodzi sāks trenēties tikai septembrī. Spēlēt viņš varētu atsākt oktobrī.

Vasarā pārbaudes laikā sevi būs jāapliecina Gunāram Skvorcovam (jau spēlēja Dinamo), Laurim Bajarunam (Dānijā) un Armandam Bērziņam (Itālijā). Ir iecere vienu trijnieku izveidot no 1994. gadā dzimušajiem hokejistiem. Pretendenti ir Nikolajs Jeļisejevs (HK Rīga), Edgars Kulda (WHL, Kanādā) un Sandis Zolmanis (NAHL, ASV). Par vietu Dinamo cīnīsies arī divi Vācijā DEL 2. līgā iepriekš spēlējošie hokejisti Ralfs Rinke un Artūrs Krūmiņš. Pēdējais ir bijušā RASMS aizsarga Jura Krūmiņa dēls, kurš jau ilgus gadus dzīvo un strādā Vācijā. Sējējs neslēpj, ka atkal būs jāmeklē centra uzbrucēji. Pēc 1. jūlija aiz okeāna daudzi spēlētāji kļūs par brīvajiem aģentiem. Tad arī sāksies rūpīgāki meklējumi.

Uz Valmieras nometni dosies seši piecnieki. Pēc pirmās nedēļas paliks piecas maiņas, kas ar minimālām izmaiņām arī paliks Dinamo aptverē. KHL 8. sezona sāksies neierasti agri - jau 24. augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Rīgas Dinamo sagatavošanās plāns
6.VII sākas treniņi Piņkos un Jūrmalā
13.-28.VII treniņnometne Valmierā
28.VII spēle ar Vitjaz (18.30 Valmierā)
30.VII spēle ar Sibirj (19.00 Tukumā)
31.VII spēle ar Sibirj (16.00 Piņķos)
3.VIII spēle ar Vitjaz (15.00 Volvo Rīgā)
16.-20.VIII Latvijas dzelzceļa kauss
16.VIII pret Dinamo Mn (19.30, Arēna)
17.VIII pret Ak Bars (19.30, Arēna)
16.VIII pret Lokomotiv (19.30, Arēna)
20.VIII spēle par vietu (19.30, Arēna)
24.VIII sākas KHL 8. čempionāts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?