Tādām - tumšām un drēgnām brīvdienām, kad diena tā arī nesākas un ārā iet negribas, piestāv Kaļķu vārtu konditores Ingas Cīrules ceptie cepumi. Viena pamatmīkla - trīs dažādas receptes.
Pirmās Adventes cepumi
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Šokolādes smilšu cepumi ar dzērvenēm
Sastāvdaļas 600 g cepumu: 250 g mīksta sviesta, 100 g
pūdercukura, 1 olas baltums, 250 g miltu, 2 ēd. k. kakao, šķipsna
sāls, 50 g kaltētu dzērveņu
1. Mīkstu sviestu saputo ar
pūdercukuru un sāli, pievieno olas baltumu un puto, līdz masa ir
viendabīga.
2. Atsevišķi sajauc bļodā miltus, kakao un sāli.
Piesijā tos sviesta masai un samaisa. Mīklu nedrīkst pārmīcīt.
3. Atdzesē ledusskapī 30 min.
4. Mīklu sadala vairākās
daļās un sarullē kā desu, kuru ietin pārtikas plēvē vai pergamentā
un ieliek ledusskapī uz 30 min.
5. No mīklas desas griež šķēles
un liek uz plāts, kas izklāta ar pergamenta papīru. Jāskatās, lai
cepot nepiedeg maliņas, jo tad cepumi kļūst rūgteni. Cep 170 0C 15
min.
6. Atdzisušus cepumus dekorē ar balto šokolādi.
Vīnes smilšu cepumi
Sastāvdaļas 500 g cepumu: 200 g mīksta sviesta, 80 g
pūdercukura, 230 g miltu, 1 olas baltums, šķipsna sāls, vanilīns,
100 g tumšās šokolādes.
1. Mīkstu sviestu saputo ar pūdercukuru
un sāli.
2. Pievieno olas baltumu un puto, līdz masa kļūst
viendabīga.
3. Iesijā miltus, izmaisa.
4. Pārāk ilgi mīcīt
mīklu nevajag, jo tad mīkla zaudē vieglumu un izcepta būs
cieta.
5. Mīklu sapilda konditorejas maisā ar robotu uzgali un
izspiež cepumus uz plāts, kas izklāta ar pergamentu.
6. Cep 180
grādu temperatūrā 15 min., līdz tie kļūst zeltaini.
7. Dekorē
ar tumšo šokolādi vai arī ar riekstiem, sēkliņām utt.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 600 g cepumu: 200 g miltu, 65 g mandeļu, 100 g
cukura, 125 g
gabaliņos sakapāta auksta sviesta, 1 ola, kanēļa
un pūdercukura maisījums pārkaisīšanai,
1/2 glāze ogu
želejas.
1. Miltus uz galda virsmas sakapā kopā ar pārējiem
produktiem un žigli samīca gludu mīklu.
2. Izveido apaļu bumbu,
ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz stundu.
3. Mīklu
liek uz galda virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem, un izveltnē 2 mm
plānu.
4. Ar robotu veidnīti izspiež apaļus cepumus. Pusei
cepumu vidū izspiež mazus aplīšus.
5. Cepumus liek uz plāts,
pārkaisa ar pūdercukuru un liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu
temperatūrā.
6. Cep zeltaini brūnus apmēram desmit minūtes
7. Cepumus savieno ar ogu želeju un pārkaisa ar kanēļa un
pūdercukura maisījumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!