Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Plāno mainīt arī citu uzņēmumu valdes

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) valsts uzņēmumu vadībā vēlas redzēt cilvēkus, kas sevi ir pierādījuši un spēj nodrošināt lielāku finanšu pārraudzību. Tā ministrs Dienai sacīja trešdien pēc veiktajām izmaiņām Starptautiskās lidostas Rīga valdē, kuras priekšsēža Krišjāņa Petera vietā tagad būs Arnis Luhse no ZZS. Ministrs apstiprināja, ka plānots mainīt vēl vairāku uzņēmumu valdes un jau šonedēļ, iespējams, izmaiņas notiks arī kapitālsabiedrību Latvijas autoceļu uzturētājs, Latvijas valsts ceļi un Autotransporta direkcija valdēs.

Satiksmes ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja 12 valsts uzņēmumos, kā arī aviokompānijā airBaltic. Atbildot uz jautājumu par citiem uzņēmumiem, satiksmes ministrs pieļāva, ka varētu nemainīt, piemēram, Latvijas dzelzceļa valdes priekšsēdi Uģi Magoni, kurš savulaik bija Aināra Šlesera (LPP/LC) cilvēks, tāpat kā K. Peters, vai Latvijas pasta vadītāju Aivaru Veisu, kurš līdz šim nav bijis nevienā partijā un pretēji neoficiālajai informācijai arī neplāno nevienā stāties, kā viņš apliecināja Dienai.

«Kad iesaistījos šajā darbā, zināju spēles noteikumus, ka jauna vara nāk ar saviem cilvēkiem, un tagad tā ir atnākusi,» atzina kāda uzņēmuma valdes loceklis, kurš amatā nonāca laikā, kad satiksmes ministrs bija Kaspars Gerhards (TB/LNNK). Viņš turpināja Latvijas politikas tradīcijas, kad valdošās partijas amatos saliek sev uzticamus cilvēkus. Tā pirms četriem gadiem LPP/LC nomainīja ilggadējo lidostas Rīga valdes priekšsēdi Dzintaru Pomeru. Toreiz viņa komandā strādāja arī Andis Damlics, kurš tagad ir Ķekavas novada domes izpilddirektors, viņš ir arī viens no U. Auguļa izraudzītajiem lidostas valdes jaunajiem locekļiem. Kā valsts akciju sabiedrības Starptautiskā lidosta Rīga akcionāre ministrija trešdien apstiprināja uzņēmuma valdi, kurā vēl būs Aldis Mūrnieks, kurš iepriekš ir bijis aviosabiedrības Liepāja valdē, un Verners Lūsis, kurš strādājis Latvijas kuģniecībā un LSC Shipmanagement valdē. Lidostas valde ir nomainīta pilnībā, un no tās atsaukts arī Jānis Ķuzulis, Vents Balodis, Toms Nāburgs un Helēna Ruduša. J. Ķuzulis, kurš vasarā aizvietoja K. Peteru viņa prombūtnes laikā, Dienai trešdien atzina, ka no amata aizejot ar gandarījuma sajūtu. Viņa atbildībā bija neaviācijas ienākumu nodrošināšana, un tie no kopējiem lidostas ieņēmumiem pieauguši jau līdz 60%. «Mans darbs lidostā jau ir novērtēts darba tirgū, un saņēmu arī vairākus darba piedāvājumus, kurus līdz šim biju noraidījis,» atzina J. Ķuzulis.

A. Luhse Dienai teica, ka viņa pirmais uzdevums ir atrisināt konfliktu ar lidsabiedrību airBaltic, panākot mierizlīgumu. Aģentūrai LETA A. Luhse pieļāvis atbalstīt zemo cenu termināļa celtniecību, vienlaikus paplašinot lidostas termināli. Iepriekš valdība atbalstījusi airBaltic ieceri būvēt jaunu lidostas termināli, kurš nebija domāts kā zemo cenu lidsabiedrību terminālis. Dienai A. Luhse atzina arī dažus savus trūkumus - angļu valodu viņš pārvaldot tikai lietotāja līmenī, bet pilnīgi brīvas angļu valodas zināšanas esot A. Damlicam, kurš agrāk strādājis lidostas vadībā. A. Luhse, kurš tik labi vēl nepārvalda lidostu, drīzumā iziešot īsos lidostas menedžeru kursus. Bija izskanējusi neoficiāla informācija, ka lidostas valdē varētu iecelt ZZS pietuvināto Robertu Līci, kurš pagājušās nedēļas nogalē TV3 raidījumā Nekā personīga bija minēts starp personām, kuras saistītas ar skandalozo krievu miljonāru Borisu Berezovski. Viena vieta lidostas valdē vēl ir brīva, kas, iespējams, tiek taupīta Vienotības pārstāvim, jo premjera partija ir izrādījusi interesi deleģēt savu pārstāvi. Uz jautājumu, vai iespējams, ka šā vai cita uzņēmuma valdē varētu būt R. Līcis, U. Augulis atbildēja, ka «šobrīd nav tādas domas» izvirzīt viņu. U. Augulis arī norādīja, ka vēl vērtēs, vai lidostas Rīga valdi vispār ir nepieciešams paplašināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?