Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Prioritāte būs ceļi uz ostu

Sastrēgumu problēmu 11. novembra krastmalā paredz risināt, aizvirzot smago kravas transportu, kas dodas uz ostu, prom no pilsētas centra.

Labajā krastā - Austrumu maģistrāle

Nākotnē kravas transporta satiksme ostā nonāks pa Austrumu maģistrāli. Kravas mašīnu ceļš vedīs pa Dienvidu tiltu, Slāvu satiksmes mezglu, Piedrujas ielu, Gustava Zemgala gatvi un caur Sarkandaugavu nonāks ostā.

Austrumu maģistrāli sāka būvēt jau 90. gadu vidū, bet tā vēl nav pabeigta. Šobrīd ekspluatācijā nodots posms, kas savieno Čiekurkalnu ar Viestura prospektu, un sākta ēku nojaukšana, lai savienotu G. Zemgala gatvi ar Braslas ielu.

«Darbi ir mazliet iekavējušies, ir problēmas ar zemes gabalu iegādi maģistrāles celtniecībai,» stāsta RD Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods. Viens no īpašniekiem - Rīgas Grebenščikova vecticībnieku draudze - nevēloties zemes gabalu iemainīt, bet gan Rīgas domei pārdot. Tas prasa papildu izdevumus. «Šā posma izbūves izmaksas sasniegs 20 miljonus latu,» atklāj E. Strods.

Lai maģistrāli pabeigtu pilnībā, vēl ir jāpārbūvē Braslas un Vestienas iela, kā arī jāizbūvē dzelzceļa pārvads Sarkandaugavā, lai atslogotu Tilta ielas pārbauktuvi. «Godīgi sakot, man ir bail solīt konkrētus galējos termiņus. Viss ir atkarīgs no finansējuma un domes politiskās gribas šo projektu pabeigt,» saka E. Strods.

Kreisajā krastā - tunelis zem mazdārziņiem

Lai nonāktu kuģu piestātnēs Daugavas kreisajā krastā, kravas transportam jāšķērso vairākas problemātiskas vietas. Satiksme ir apgrūtināta Mūkusalas ielā pie Akmens tilta, šobrīd tiek pārbūvētas arī Vanšu tilta rietumu puses piebrauktuves. Projekts paredz ne tikai atvieglot Valdemāra ielas šķērsošanu kravas transportam, braucot no Daugavgrīvas ielas puses, bet arī padarīs vienkāršāku nokļūšanu Imantā, braucot no centra.

Lai novērstu «pudeles kakla» problēmu Akmens tilta Pārdaugavas pusē, RD plāno zem dzelzceļa un bijušajiem mazdārziņiem izbūvēt 80 miljonus latu vērtu tuneli. Tiesa gan, lielo izmaksu dēļ būvniecības darbi tik drīz nesāksies.

Arī šeit ir notikusi saķeršanās ar iedzīvotājiem. «To, ka būs sabiedriskā apspriešana, uzzināju, noķerot dārzā mērnieku. Viņš teica, nu jā, tiek izstrādāts projekts, un manu māju plānots nojaukt,» stāsta Kārlis Dambrāns. Viņš dzīvo Jelgavas ielā, blakus ieplānotajam satiksmes mezglam, kas savienos Raņķa dambi ar Vienības gatvi un Mūkusalas ielu. Tunelis zem dzelzceļa plānots jau padomju laikos un aktualitāti nav zaudējis arī šodien. «Mēs gājām pa visām iestādēm, rakstījām iesniegumus, zvanījām, sūtījām e-pastus, un beigās mūsos ieklausījās,» atceras K. Dambrāns.

E. Strods stāsta, ka izmaiņas šai projektā palielinājušas objekta tāmi par vairāk nekā miljonu latu: «Jaunbūvējamā iela ies caur trolejbusu depo. Lai kompensētu parka teritorijas samazinājumu, Rīgas satiksmei tiks nopirkta tikpat liela strēmele uz ziemeļrietumiem no parka.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?