Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Privāto sociālo aprūpes centru un senioru ciematu piedāvājums

Latvijā top vai ir izveidoti vairāki privātie sociālās aprūpes centri un senioru ciemati. Komforta līmenis, aprūpe un arī cenas atšķiras.

Senior Baltic rezidence

Tā nodrošinās aprūpes pakalpojumus luksusa klasē jeb Eiropas standartiem atbilstošā līmenī. Tie ietver gan speciāli sakārtotu infrastruktūru, tai skaitā vienvietīgus vai divvietīgus numuriņus. Tiks pielietota gan uz vietas īpaši izveidota, gan jau Francijā aprobēta programma cilvēkiem ar Alcheimera slimību. Uzturēšanās maksa vienam cilvēkam varētu maksāt no 530 līdz 630 latiem mēnesī, ieskaitot ēdināšanu piecas reizes dienā, medicīnisko aprūpi, izklaides programmu, uzkopšanu.

Senioru ciemats Berķenes muiža

Domāts cilvēkiem pensijā. Ciematu veidos vienstāva mājas, kurās katrā būs divi trīs dzīvokļi, īpaši piemēroti vecāka gadagājuma cilvēkiem. Projekta attīstītāji pašlaik strādā pie muižas ēkas atjaunošanas, kurā atradīsies bibliotēka, spēļu istabas, rokdarbu istabas, kopīga saviesīga telpa, kurā iemītnieki varēs pulcēties skatīties TV, plānots arī neliels baseiniņš un pirtis. Medicīniskie pakalpojumi nav paredzēti. Aptuvenās uzturēšanās izmaksas pagaidām nav zināmas.

Veco ļaužu pansionāts Marve Residenz

Atrodas Saulkrastos rekonstruētas viesnīcas telpās. Specializējas izmitināšanas, sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanā personām pensijas vecumā, kā arī pieaugušajiem ar pirmās un otrās grupas invaliditāti. Ir trīs programmas - Veselīgā atpūta (izmaksā aptuveni Ls 15 dienā); Uzturēšanās un aprūpe (ietver arī ēdināšanu četras reizes dienā un maksā no Ls 17 diennaktī) un Medicīniskā aprūpe (sākot no Ls 20 dienā). Pansionātā var mitināties ilgstoši, var padzīvot arī nedēļu.

Graudi Valdemāra rezidence

Atrodas Rīgā, K. Valdemāra ielā, kas līdzīgi senioru dzīvesveida modeļiem, kas aprobēti anglosakšu zemēs, piedāvā vecāka gadagājuma cilvēkiem draudzīgu dzīvesveidu. Sabiedrisko aktivitāšu ietvaros regulāri notiek dažādi pasākumi gan rezidencē, gan arī izbraucienos ārpus tās. Sadzīves ērtību ziņā dzīvokļi ir iekārtoti atbilstoši rezidentu prasībām. Finansiāli katram iemītniekam piedāvā tieši viņam piemērotu individuālu risinājumu, kas nozīmē, ka nav ikmēneša maksājumu. Klientiem jābūt gataviem pārdot savu esošo īpašumu, lai par darījumā iegūto naudu nodrošinātu sev ērtu, drošu un sabiedriski aktīvu ikdienu rezidencē.

Rūjienas senioru māja

Šim privātajam aprūpes centram noslēgti līgumi par pakalpojuma sniegšanu ar vairākām Vidzemes pašvaldībām (Rūjienas, Burtnieku, Naukšēnu, Kocēnu), tādējādi apmēram 40 procenti no aprūpes centra iemītniekiem ir pašvaldību pārziņā esošie gados vecie cilvēki, un par viņu aprūpi maksā pašvaldības. Izmaksas ir Ls 9 diennaktī, par atsevišķu istabu - Ls 10. Centram ir cieša sadarbība ar ģimenes ārstu un speciālistu (ķirurga, radiologa, ginekologa) praksēm, kas strādā tajā pašā ēkā, nodrošinot pieejamu primāro un sekundāro medicīnisko aprūpi. Izveidota atsevišķa rehabilitācijas nodaļa pacientiem pēc insulta un tiem, kuri atrodas pēcoperācijas atveseļošanās posmā.

Senioru ciemats Dalbes Līcis

Atrodas 18 kilometru attālumā no Rīgas. Uzturēšanās izmaksas būs 385 lati mēnesī. Summā iekļauta maksa par dzīvesvietas uzturēšanu un komunālajiem pakalpojumiem (ciematam būs sava koģenerācijas stacija, kas samazina izmaksas), ēdināšanu četras reizes dienā, virkni veselības profilakses pakalpojumu. Būs pieejams SPA komplekss un pirtis, ārējais baseins, fizioterapija, tenisa korti, volejbola laukums u. c. iespējas fiziskām aktivitātēm. Darbosies arī kā mūžizglītības centrs - būs pieejamas izglītības un pilnveidošanās programmas, darbs kooperatīvajā sabiedrībā, kas var palīdzēt segt daļu uzturēšanās ikmēneša izmaksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?