Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Programmu aizstājēji

Nereti vajag izveidot tabulas vai apstrādāt attēlus, taču atbilstošas programmas datorā nav. Šādos brīžos noderīgi zināt dažu mājaslapu adreses, kas ļaus strādāt pārlūkprogrammā un veikt vajadzīgos darbus. Internetā ir atrodams viss - gan dažādas blēņas un spēles, gan noderīgi instrumenti.

SumoPaint

www.sumo.fi/flash/sumopaint

Tiem, kas reiz strādājuši ar Photoshop, šis grafiskais rīks ļaus justies kā mājās. Funkcijām bagāts un ierastu vidi, Sumopaint ļaus strādāt gan ar datorā, gan uz servera noglabātiem failiem, ja izveidosiet sev lietotāja kontu. Varat atvērt un apstrādāt attēlu, arī ievadot tā interneta adresi.

Funkciju klāsts ir visai bagāts, taču darbam būs nepieciešams liels monitors, jo, līdzīgi kā Adobe Photoshop, arī Sumopaint rīkpaneļi aizņem daudz vietas. Tie gan ir savāžami, taču liels ekrāns grafiskiem darbiem ir pamatīgs pluss. Ja gribam uzzīmēt, piemēram, dizainu savam blogam, jārēķinās, ka būs daudz jāritina, jo molberts būs visai liels. Ekrāna izšķirtspējas minimums, lai ar šo programmu varētu ērti strādāt, ir vismaz 1280 x 800 vai lielāks.

Google Docs

http://docs.google.com

Google nav tikai meklēšanas rīks, tas arī piedāvā izveidot dokumentus un dalīties ar tiem vai strādāt komandā ar vienu no tiem. Ja jums ir Google konts kaut vai e-pasta lietošanai, varat piekļūt Google Docs un izveidot teksta dokumentu, tabulu dokumentu vai prezentāciju. Ja pie rokas nav Microsoft Office, šī būs lieliska alternatīva, lai neinstalētu mazpazīstamu vai zagtu programmatūru. Visi jūsu izveidotie dokumenti glabāsies internetā, un varēsiet tiem piekļūt arī no cita datora. Google Docs ļauj izveidot mapes, kurās glabāt izveidotos dokumentus. Darbu internetā var turpināt arī ar jau iesāktu dokumentu, to augšupielādējot no datora diska vai atmiņas kartes. Google Docs saglabās gan dokumenta formatējumu, gan arī attēlus, ja tie ir jūsu failā. Vēl vairāk - kad dokuments ir izveidots, varat nosūtīt saiti uz to kolēģim, kurš var šo dokumentu palabot vai papildināt, pat ja viņam nav Google konta. Pašus failus var nepārsūtīt, vajadzīgas tikai norādes uz tiem.

Google tulks

http://translate.google.com

Google tulkošanas lapa nav jauna, un daudzi no mums to lieto, iekopējot teksta fragmentu un tulkošanas rīkam izsniedzot tulkojumu. Tomēr daudzi nezina, ka Google tulkošanas rīks piedāvā iztulkot visu dokumentu, to augšupielādējot kā failu, vai arī tulkot visu mājaslapas tekstu, vienkārši iekopējot lapas adresi. Ja jums uz e-pastu atsūtīts kāds dokuments, piemēram, norvēģu valodā, to var iztulkot visu uzreiz un lasīt latviski, augšupielādējot Google tulkošanas rīkā no jūsu datora diska vai atmiņas kartes.

Ievadiet mājaslapas adresi un turpiniet sērfot šai lapā jau jūsu izvēlētā valodā. Varēsiet spiest saites un lasīt tālāk, veikt pasūtījumus, piemēram, vācu internetveikalā, latviešu valodā. Tulkojums nebūs ideāls, taču lietot šo lapu varēsiet bez raizēm.

Interjera dizainam

http://designedition50.icovia.com

Jaunu mēbeļu un māju iekārtošanas bums nu ir pieklusis, taču joprojām nepieciešams pārvietot jau esošās mēbeles.

Mērlente rokās, vadoši norādījumi stiprajam dzimumam, kas, piepūtis vaigus, stumj sekciju, lai kārtējo reizi secinātu, ka tā tur neiederas vai gluži vienkārši neievietojas.

Lai izvairītos no reklāmās redzētiem gadījumiem ar muguras sāpēm, lietderīgi būtu, ja mēs jau iepriekš zinātu optimālo plānojumu. Šajā mājaslapā varēsiet uzzīmēt savu istabu ar precīziem izmēriem un novietot tajā mēbeles no liela priekšmetu kataloga.

Kad darbs paveikts, varat sākt mēbeles pārvietot virtuālā telpā. Konstatējot, ka kādu no tām vajadzēs nomainīt, redzēsiet vēlamos jaunā skapja vai dīvāna izmērus.

Failu pārveidotājs

www.zamzar.com

Līdzīgi kā strāvas pārveidotājs, Zamzar interneta rīks konvertēs failus no viena formāta citā, piemēram, dokumentus PDF formātā vai mūziku MP3 formātā.

Atbalstīto failu formātu ir visai daudz, tādēļ tas būs noderīgs rīks, ja datorā nav programmas, kas veido šādus failus. Zamzar darbojas šādi - paņemiet no sava datora pārveidojamo failu, izvēlieties formātu, kurā to vēlaties pārveidot, ievadiet e-pasta adresi, uz kuru vēlaties saņemt rezultātu un ielādējiet izveidoto failu!

Eksperimentējot izdosies word dokumentu pārveidot, piemēram, par attēlu, kas arī būs ērti, ja vēlēsieties kādam, kam nav Word, nosūtīt to vienkārši izlasīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?