Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Pulksten 9.00 atbildi arī tu: Kas notiek?

Ilze Cerbule

Pēdējā mācību dienā pirms skolas rudens brīvlaika aprit 15 gadu, kopš laikraksts Diena mūsdienu zināšanu pārbaudes konkursā Kas notiek? pirmo reizi vaicāja visu Latvijas skolu 9. klašu skolēniem - vai zināt, kas nozīmīgs noticis Latvijā un pasaulē politikā, kultūrā, sportā un citās jomās pēdējā gada laikā?

Kas tā būtu par apaļu gadskārtu bez pārsteigumiem, un šogad ir pat veseli divi - pirmo reizi vēsturē ar konkursa atbalstītāja Lattelecom gādību Kas notiek? norisinās interaktīvi, turklāt konkursa vadītāju lomā iejutušies populārās grupas Musiqq mūziķi Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris.

Lasītāj, tagad paskaties pulkstenī! Ja vēl vari paspēt, deviņos no rīta ieslēdz datoru, internetā atrodi Lattelecom.tv/kasnotiek, skaties konkursu tiešraidē un mēģini atbildēt uz 35 interesantiem jautājumiem, pārbaudot, cik zinošs esi tu pats. Ja stundu laikā no 9.00 līdz 10.00 nekādi nevari izbrīvēt, nav liela bēda - visi interesenti konkursa Kas notiek? pārraidi no 25. oktobra bez maksas varēs noskatīties Lattelecom Interneta TV videonomā, kā arī lejupielādēt no datu uzglabāšanas un apmaiņas vietnes eDati.lv.

«Tehnoloģijas var padarīt zināšanu apgūšanu aizraujošu, kas īpaši aktuāli jauniešiem - mūsu digitālajai paaudzei. Būtiski, lai mūsdienu tehnoloģijas atrod savu vietu izglītības procesā arī turpmāk, lai rosinātu jauniešiem nākotnē izvēlēties profesijas, kas saistītas ar digitālo ekonomiku,» uzsver Juris Gulbis, Lattelecom valdes priekšsēdētājs.

Pirmo konkursu Kas notiek? laikraksts Diena rīkoja 1999. gadā, par paraugu ņemot Zviedrijas laikraksta Dagens Nyheter pieredzi. To aizsāka toreizējā Dienas mārketinga vadītāja Anna Muhka, kura dzimusi un augusi Zviedrijā un savulaik pati bija piedalījusies konkursā. Šogad izveidojusies simboliska pēctecība, jo konkursa projekta vadītāja laikrakstā Diena Līga Lasmane arī pati ir bijusi konkursa dalībniece un pat var lepoties ar vislielākajiem panākumiem - viņas Iecavas vidusskolas 9.a klase 2006. gadā uzvarēja Zemgalē.

Visā konkursa sagatavošanas laikā Līgai darbā uz galda ir foto, kurā viņa kopā ar klasesbiedriem svin uzvarētāju dienu Rīgā. Iedvesmai - kā saka pati Līga. Fotogrāfijā starp jauniešiem var sazīmēt arī toreizējo Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, dziedātāju Mariju Naumovu, bijušo Valsts prezidentu Gunti Ulmani un citus Latvijā pazīstamus cilvēkus, kuri bija atnākuši tikties ar visas Latvijas zinošākajiem devītklasniekiem. Uzvarētāju dienu Rīgā piecas labākās klases - pa vienai no Latgales, Kurzemes, Rīgas, Vidzemes un Zemgales - svinēs arī šogad.

Visiem, kuri mērosies spēkiem ar devītklasniekiem, atbildot uz Kas notiek? jautājumiem, iesakām piefiksēt savas atbildes, lai tās varētu salīdzināt ar pareizajām, kuras Dienā publicēsim 7. novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?