Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Pusdienas jaunā darbavietā

Mainot darbavietu, uzmanība tiek pievērsta izaicinājumam, iespējām, protams, jaunajam atalgojumam un citiem bonusiem. Tāpat aizdomājies, kā biroja atrašanās vieta ietekmēs ikdienas gaitas - nokļūšanu darbā, bērnu izvadāšanu - un kur liksi mašīnu. Viena svarīga izmaiņa lēmuma pieņemšanā neiesaistās. Pusdienas. Jā, ja tava jaunā darbavieta atrodas tai pašā kvartālā, tad nekādu problēmu, bet tas nav mans gadījums.

Man bija darba ēdnīca. Biju pieradis rītu sākt ar biezpienmaizi vai, dzīvojot veselīgi, - putru. Grūtākos rītos varēja tikt pie bekona un svaigi spiestas apelsīnu sulas. Pusdienās pirmdienās frī kartupeļi, vasarās aukstā zupa, ceturtdienās liellopa sitenis un ik pa laikam ļoti garšīga meksikāņu pupiņu zupa. Manas pusdienas bija perfekti sakārtotas un paredzamas. Virtuves meitenes jau zināja, ko katru dienu izvēlēšos.

Nokļūstot jaunā vietā, ne tikai cietu no ierasto pusdienu kolēģu zaudēšanas, bet burtiskā nozīmē pusdienu laikā nokļuvu uz ielas. Pusdienu piedāvājums, kompleksās pusdienas, - tikai no 11.00-16.00. Sākot ar gandrīz trim eiro un pat līdz septiņiem, ar iespēju izvēlēties dzēriena vietā glāzi baltvīna. Viss tik neparasts un pusdienās nepieredzēts - nūdeles ar asu vistu, burgers ar frī vai bezē cepums saldajā. Bet viens pusdienu veids man pat sapņos nebija rādījies, strādājot par pilna laika datoriķi.

Dzerot pēcpusdienas kafiju, noklausījos sarunu, kur kāda glīta kolēģe gluži kā restorāna šefpavārs norādīja, ko katram jāsagādā. Vienam bija jādodas uz tirgu un jātiek pie gandrīz kilograma svaigas vistas filejas. Kādam citam bija jānodrošina zaļumi - pētersīļi, baziliks, laims, daži mazi sīpoli un ķiploks. Vēl kādam bija jātiek pie kokosriekstu piena bundžas un rīsu nūdelēm. Viņa pati mājās pagatavos buljonu un sagādās speciālās garšvielas. Un jūs neticēsiet - viņi negatavojās mājas ballītei vai malaiziešu stila piknikam. Viss bija domāts piektdienas pusdienām - tās tiks pagatavotas un notiesātas turpat darba vietā. Un lētāk nekā restorānā, kur esot ēduši.

Mana jaunā darbavieta saviem darbiniekiem nodrošina lielu un samērā labi aprīkotu virtuvi. Virtuvē ir cepeškrāsns, četru riņķu plīts, sadarbības partneru dāvināti koka dēlīši un nažu komplekts, pannas un katli. Trūkstot tikai salātu žāvētāja. Un tas viss nav mārketinga butaforija, bet tiek aktīvi lietots.

Lai pagatavotu vistas laksu (malaiziešu zupa - red.), tiek sablendēti dārzeņi un garšvielas. Meitenes receptē vajadzēja sasmalcinātu kuminu, kurkumu, ingvera pulveri, kajēnas piparus, nedaudz cukura un tandori garšvielu. Sanākušajai pastai pievieno kokosriekstu pienu, un piecas minūtes visu apmaisot pavāra. Pēc tam pievieno vistas buljonu un sautē vēl 15 minūšu. Tad pievieno mazos gabalos sagrieztu vistas fileju un vāra, līdz viss gatavs. Pirms celšanas galdā rīsu nūdeles notur pāris minūšu verdošā ūdeni un pievieno zupai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?