Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Putins atbalsta strīdīgo likumu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzskata, ka likumprojekts, kas paredz vērsties pret atsevišķām ASV amatpersonām un aizliegt amerikāņiem adoptēt krievu bāreņus, ir adekvāta atbilde uz ASV Kongresa pieņemto un prezidenta Baraka Obamas parakstīto tā saukto Magņitska likumu, kas vēršas pret Krievijas amatpersonām, kuras tiek vainotas cilvēktiesību pārkāpumos.

Likumprojekts, ko šonedēļ apspriež Krievijas parlamenta apakšpalāta - Valsts dome -, paredz sankcijas ne tikai pret amerikāņiem, bet arī citu valstu pilsoņiem, kas pārkāpj Krievijas pilsoņu cilvēktiesības. Tādā gadījumā tas attiektos arī uz Latviju, ko Maskava regulāri apsūdz cilvēktiesību pārkāpumos pret Krievijas pilsoņiem.

Nedraudzīgs žests

Kremļa saimnieks sacīja, ka Magņitska likuma pieņemšana nenākot par labu Krievijas un ASV attiecībām, kuras tiekot grūstas pagātnē. «Tas, protams, nav draudzīgs žests pret Krievijas Federāciju un bojā mūsu attiecības,» sacīja V. Putins.

Krievijas prezidents kritizēja pērn parakstīto un tikai šogad novembrī spēkā stājušos Krievijas un ASV vienošanos par adopciju, nodēvējot to par neefektīvu. Viņš pauda neizpratni par ASV varasiestāžu nevēlēšanos atļaut Krievijas pārstāvjiem iesaistīties gadījumos, kad amerikāņu audžuvecāki ir nodarījuši pāri Krievijā adoptētajiem bērniem. «Kad notiek traģēdijas, ASV juridiskā sistēma uz to nereaģē un izvairās sodīt vainīgos. Un Krievijas novērotājiem neļauj piedalīties šajās prāvās,» paziņoja V. Putins.

Viņš sacīja, ka nav pilnībā iepazinies ar likumprojekta tekstu, tomēr principā to atbalsta. «Iespējams, Valsts domes atbilde ir emocionāla, bet es to uzskatu par atbilstošu,» viņu citē NEWSru. Tomēr viņa galīgais lēmums parakstīt vai neparakstīt likumu būšot atkarīgs no tā, kas tajā būs rakstīts.

Pieņem ar steigu

Pēc diviem lasījumiem likumprojekts, kas tiek dēvēts uz ASV adoptēta un audžutēva neuzmanības dēļ miruša puisēna Dimas Jakovļeva vārdā, paredz liegt ASV pilsoņiem adoptēt bērnus Krievijā un aizliegt organizācijas, kas nodarbojas ar krievu bērnu adopciju uz ASV.

Pašreizējais Dimas Jakovļeva likuma variants paredz arī vīzu un finanšu sankcijas pret cilvēkiem, kuri pārkāpj Krievijas pilsoņu cilvēktiesības ne tikai ASV, bet arī citās valstīs.

Līdzīgas sankcijas iecerēts piemērot arī pret tiem ārvalstu pilsoņiem, kuri pieņēmuši lēmumus par Krievijas pilsoņu iebraukšanas aizliegumu un Krievijas pilsoņu kontu arestu, motivējot to ar Krievijas pilsoņu saistību ar cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā.

Ļoti ticams, ka Valsts dome likumprojektu galīgajā lasījumā pieņems piektdien. Savukārt parlamenta augšpalāta - Federācijas padome - to grasās paveikt nākamnedēļ, lai līdz gada beigām likumu varētu parakstīt V. Putins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?