Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Rīga dimd pasaules vēriena balsīs

Inese Lūsiņa

«Es domāju, ka šādā kontekstā kā Rīgas - 2014. gada kultūras galvaspilsētas atklāšanas koncerts Arēnā Rīga ir vienīgā vieta, kurā ietilpst tik daudz skatītāju, un tas jau droši vien ir galvenais iemesls vietas izvēlē. Vasarā tā varētu būt Dziesmu svētku estrāde,» no Bari pilsētas Itālijā Dienai atbild basbaritons Egils Siliņš, viens no Latvijas slavenāko mūziķu zvaigznāja, kurš koši uzmirdzēs Rīga - 2014 atklāšanas koncertā Rīda dimd!, kas notiks Arēnā Rīga sestdien, 18. janvārī, plkst. 20.30. Bezmaksas ielūgumi uz to tika izķerti dažās stundās, taču koncertu varēs baudīt arī LTV1, LNT, TV5, Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 3 Klasika tiešraidēs, kuras sāksies plkst. 21.00.

«Es dziedāšu Makbeta āriju no Verdi operas Makbets un Emīla Dārziņa dziesmu Spāniešu romance, abas kopā ar orķestri,» atklāj E. Siliņš, kuram intensīvā pasaules karjera netraucē popularizēt latviešu mūziku un uzstāties dzimtenē. Viņš atsteigsies no Itālijas, kur Bari pilsētas Teatro Petruzzelli top Riharda Štrausa operas Elektra jauniestudējums. «Pirmizrādei 31. janvārī sekos septiņas izrādes (februārī), tad pabūšu trīs vai četras dienas Rīgā mūsu, latviešu, publikai nodziedāt Skarpiju Pučīni operā Toska. Tūlīt pēc tam došos uz Berlīnes Valsts operu, kur Skarpiju dziedāšu sešās izrādēs,» stāsta pasaulē pieprasītais dziedātājs. Pēdējos gados viņš ir īpaši gaidīts Riharda Vāgnera operu tēlos. Aprīļa sākumā - operā Reinas zelts Tokijā, pēc tam Budapeštā operu ciklā Nībelunga gredzens, septembrī atgriežoties Tokijā Amfortasa lomā Vāgnera pēdējā operā Parsifals. Tomēr kā ļoti īpašu notikumu dziedātājs gaida Cēsu koncertzāles atklāšanas koncertu 31. maijā.

«Man ir bijis jādzied Verdi Rekviēmu Tulūzā 6000 skatītāju klātbūtnē un šovasar Vāgnera Klīstošo holandieti romiešu senajā teātrī ar 9000 skatītājiem - dabiskā akustikā, bez mikrofoniem,» dziedātājs pārcilā atmiņā savu pieredzi uzstāties masām. 18. janvāra koncertu Arēnā Rīga klātienē vēros vairāk nekā 8000 skatītāju. Tajā piedalīsies mūsu izcilākie akadēmiskās, etno un popmūzikas mākslinieki, kori un orķestri. Izcilā tenora Aleksandra Antoņenko izpildījumā dzirdēsim Otello monologu (Dž. Verdi drāmas titulloma ir viņa īpašā zvaigžņu loma!). Dziedās Ilona Bagele, Elīna Šimkus, Liene Kinča, Intars Busulis, muzicēs Raimonds Pauls, diriģēs Māris Sirmais, Jānis Liepiņš un Mārtiņš Ozoliņš. Ar R. Vāgnera, P. Čaikovska, Dž. Verdi, Dž. Pučīni, E. Dārziņa, M. Zariņa, I. Kalniņa, R. Paula, A. Maskata, Ē. Ešenvalda, J. Lūsēna kompozīcijām Rīga klausītājus uzrunās kā laikmetīga kultūras un mākslas pilsēta. Koncerta režisors ir Andrejs Žagars, scenogrāfs Reinis Suhanovs, videomāksliniece Katrīna Neiburga, scenāriste - Nora Ikstena. To vadīs aktieri Gundars Āboliņš un Baiba Broka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?