Rudenīgas maltītes
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Jaunlopa un rudens dārzeņu sautējums
6 personām vajadzēs: 1 kg jaunlopa mīkstuma, 1 vidēju kabaci, 2
vidējus tomātus, 2 saujas sviesta pupiņu, 2 paprikas, 1 lielu
sīpolu, 3 daiviņas ķiploka, 2 vidēji lielus burkānus, sāli, piparus
pēc garšas, buntīti pētersīļu, eļļu apcepšanai
1. Dārzeņus
notīra un sagriež palielos gabalos.
2. Gaļu sagriež nelielos
gabaliņos un uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā strauji
apcep.
3. Gaļu liek katlā kopā ar sagrieztiem tomātiem un
burkāniem, pielej mazliet ūdens un uz lēnas uguns sautē apmēram 40
minūtes.
4. Tad pieliek sviesta pupiņas, sīpolu, papriku,
iespiež ķiploku un uz lēnas uguns turpina sautēt apmēram
pusstundu.
5. Pieliek sagriezto kabaci, ieliek katlā pētersīļu
buntīti, samaisa un visu turpina sautēt vēl pusstundu.
6. Pašās
beigās izņem to, kas atlicis no pētersīļu buntes, pieber sāli un
pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem. Citas garšvielas nevajag likt,
jo garšu šim lēni gatavotajam sautējumam piešķirs pašas ēdiena
sastāvdaļas - jaunlops, kas lēni sajaucies kopā ar rudens dārzeņu
garšām.
Drupanās mīklas pīrāgs
Sastāvdaļas 6 porcijām: pamatnei: 200 g sviesta, 400 g miltu, 80
ml auksta ūdens, 1 tējk. sāls; virskārtai: 3 tomāti, 2 paprikas
pākstis, 1 liels sarkanais sīpols, 2 paciņas (2x125 g) mocarellas
siera, baziliks, šķipsna sāls, šķipsna kaltētu raudeņu
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2. Sviestu sagriež mazos
gabaliņos, sajauc ar miltiem, ūdeni, sāli. Samīca viendabīgu
mīklu.
3. Cepamplāti ieziež ar taukvielām vai izklāj ar
cepampapīru. Mīklu izrullē, liek uz plāts, ar pirkstiem piespiež
maliņas un izlīdzina.
4. Liek mīklu apmēram uz 5 minūtēm 180
grādos un mazliet apcep - tai nav jākļūst zeltainai, bet karstumam
drusku «jāaprauj» virskārta.
5. Pa to laiku tomātus sagriež
plānās šķēlēs, sīpolu -plānās ripās, papriku - strēmelēs, mocarellu
- ripiņās.
6. Izņem apcepto pamatni no cepeškrāsns un virsū
kārto tomāta šķēles, papriku, sīpolu, pārkaisa ar sāli un kaltēto
raudeni. Liek cepeškrāsnī uz apmēram 15 minūtēm.
7. Izņem pīrāgu
no cepeškrāsns, pārliek ar mocarellas ripām un liek atpakaļ
cepeškrāsnī vēl uz 7-10 minūtēm, kamēr siers izkūst.
8.
Pasniedzot dekorē ar svaigu baziliku.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: 1-1,5 kg gurķu, sauja diļļu, sauja pētersīļu, 2 ēd.
k. sāls, 2 ēd. k. cukura
1. Gurķus noskalo, nogriež tiem
abus galus, lielākos var sagriezt gareniski uz pusēm.
3.
Garšaugus noskalo un sagriež palielos gabalos.
4. Traukā liek
gurķus, garšvielas, garšaugus, visu samaisa un sakrata. Uzliek
vāku.
5. Pēc 20-24 stundām gurķi ir iemarinējušies un gatavi
ēšanai. Taču marinēšanās laikā ir vēlams tos vēl 2-3 reizes
sakratīt. Tas svarīgi, lai no gurķiem atdalītos sula, kas,
sajaucoties ar garšvielām, tos labāk iemarinēs.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri