Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Rudenīgi latviska maltīte

Jocīgs rudens šogad - rādot uz nosalušajām, bet nenobirušajām koku lapām, teica Varis Kazaks no Baltezera kokaudzētavas. Parasti pēc pirmā kārtīgā sala zemē arī visas lapas - šogad turas koku zaros kā piešūtas. Tātad lapu grābšana mums/jums vēl priekšā, un tieši pēc tādas grābšanas - kārtīgas fiziskas izlocīšanās pēdējos dārza darbos - labi garšos pirmās divas Ostas skatu šefpavāra Ingmāra Ladiga receptes.

Ingmārs jau vairākus gadus izmēģina mūsu tradicionālos produktus dažādās mūsdienu variācijās, un arī šīs receptes tādas ir.

Trešā garšos visiem, kam patīk našķēties. Nav pat jāgrābj lapas, lai atļautos sevi iepriecināt ar bumbieri upeņu sulā un ķirbju uzputeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Rudens saknes ar saceptiem sīpoliem krējumā

4 personām vajadzēs: 2 pastinaka saknes, 2 burkānus, 1 kolrābi, 1 bieti, 2 sīpolus, 150 g cūku tauku vai augu eļļas, 200 g skābā krējuma, zaļumus
1. Dārzeņus nomazgā. Tad katru atsevišķi satin folijā, pievienojot nedaudz augu eļļas, un liek cepeškrāsnī 160 °C, cep 1 stundu.
2. Izņem no krāsns, atdzesē, nomizo un sagriež šķēlītēs.
3. Sīpolus nomizo, sasmalcina un cep, līdz tie veidojas kraukšķīgi un brūni.
4. Nosusina sīpoliem liekās taukvielas un sajauc ar krējumu.
5. Uz šķīvja liek krējumu ar sīpoliem, tad sagrieztās saknes un pārlej vēl nedaudz ar krējumu.
6. Dekorē ar svaigiem zaļumiem.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 4 personām: 2 bumbieri, 1 kanēļa standziņa, citrona miziņa, 500 ml upeņu sulas, 75 g cukura, 4 olas dzeltenumi, 75 g cukura sīrupa, 200 g jau izcepta (cepeškrāsnī) ķirbja, 75 g sviesta

1. Bumbierus nomizo.
2. Uzvāra ar garšvielām upeņu sulu un pārlej bumbieriem, atstāj ievilkties uz pāris stundām, līdz bumbieri iekrāsojas upeņu sulas krāsā.
3. Olu dzeltenumu ar cukura sīrupu saputo, līdz masa kļūst bieza, tad pievieno izcepto ķirbja mīkstumu, turpina putot.
4. Beigās pievieno izkausētu sviestu, saputo, līdz veidojas viendabīga masa, atdzesē un pasniedz kopā ar bumbieri.

5. Dekorē ar svaigiem zaļumiem.

4 personām vajadzēs: 16 vidēja izmēra reņģu, rupjmaizes rīvmaizi, 1 sīpolu, 1 ābolu, 150 ml eļļas, 200 ml piena, 2 olas, 100 g miltu; gurķu ievārījumam: 2 sīpolus, 400 g sālītu gurķu, 250 g baltvīna vai ābolu etiķa, 125 g cukura, 2 smaržīgos piparus, 2 krustnagliņas, 1 laurlapu
1. Vispirms pagatavo gurķu ievārījumu. Gurķus nomizo, sagriež kubiciņos, etiķi sajauc ar cukuru un garšvielām, uzvāra, pievieno sagrieztos gurķus un atstāj vārīties uz nelielas uguns apmēram stundu, lai izgaro liekais šķidrums.
2. Reņģēm atdala galvu, izņem muguras asaku, sasmalcina sīpolus un ābolus (var sajaukt ar nedaudz gurķu ievārījuma), pilda reņģu vēderā, tad apviļā nedaudz rupjmaizē, pievieno garšvielas un apcep uz lēnas uguns, līdz gatavas.
3. Sīpolus sagriež gredzenos, olu sajauc ar pienu (pievieno nedaudz sāls), iemērc sīpolu gredzenus, tad apviļā miltos un vēlreiz iemērc olas piena maisījumā, cep karstā eļļā, līdz sīpoli kļūst gaiši brūni, nosusina uz virtuves salvetes.
4. Kārto uz šķīvja gurķu ievārījumu, reņģes un sīpolu gredzenus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?