Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Sadalīs vēl vismaz desmit miljonus

Valdošā koalīcija vienojusies teju par visiem priekšlikumiem nākamā gada budžeta projektā un, kā norādīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), to īstenošanai papildus varētu piešķirt vismaz 10 miljonus eiro. Premjers pieļāva, ka summa varētu būt vēl lielāka. Vienīgais, ko koalīcijas padomes locekļi atlika, bija jautājums par Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) pieprasījumu papildu štata vietām Kultūras ministrijā mediju uzraudzībai. «Šis ir jautājums, kas vēl jāizvērtē pēc būtības,» piebilda V. Dombrovskis. To plānots darīt nākamnedēļ.

Koalīcija atbalstījusi arī vairākus opozīcijas priekšlikumus. Premjers norādīja, ka akceptu saņēmuši ne tikai Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), bet arī apvienības Saskaņas centrs (SC) ierosinājumi, viņš gan neprecizēja, tieši kuri tie ir. Neko nezināja teikt arī SC deputāts Andrejs Klementjevs. Partiju apvienība iesniegusi daudzus priekšlikumus, lielāko uzsvaru liekot uz labklājības un veselības nozari. «Mēs vēl prasījām lielāku atbalstu reģioniem, jo apmēram puse no mūsu deputātiem ir no Latgales. Viņi gribēja pabeigt, piemēram, Rēzeknes Olimpisko centru, kā arī renovēt vairākas vecticībnieku un pareizticīgo baznīcas,» stāsta A. Klementjevs un, neslēpjot pārsteigumu, jautā, vai tiešām kāds no šiem priekšlikumiem ir atbalstīts.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pēc koalīcijas sēdes Dienai atzina, ka nozarei ļoti nozīmīgs ir pieņemtais risinājums attiecībā uz subsidētās enerģijas nodokli. Valdība priekšlikumu atbalstījusi, paplašinot to elektroenerģijas ražotāju loku, kuriem tiks piemērota zemākā 5% nodokļa likme. To piemēros mazajiem elektroenerģijas ražotājiem, kuru koģenerācijas staciju jauda nepārsniedz četrus megavatus, tāpat pazeminātā likme tiks piemērota vēl vairākos citos izņēmuma gadījumos.

Valdība atbalstījusi arī Ekonomikas ministrijas (EM) ierosināto likumprojektu par papildu nodokli trim lielākajām Latvijas ostām, paredzot, ka tām valsts budžetā būs jāmaksā tikpat daudz, cik pašvaldību kasē. Satiksmes ministrs Anrijs Matīss sacīja, ka šādu likumprojektu viņa vadītā ministrija neatbalsta. Valdība, atbalstot likumprojektu, vienojās, ka Satiksmes ministrijai precizēs no jaunieviestā nodokļa iegūto līdzekļu izmantošanas mērķi.

Atbalstīti arī grozījumi Dabas resursu nodokļa likumā, kas paredz ieviest pakāpeniski pieaugošo nodokļa likmi par reklāmas materiāliem. Tāpat akceptu saņēmušas plānotās izmaiņas Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz, ka, sākot no 2015. gada, šādu uzņēmumu nodokļa likme tiks pakāpeniski paaugstināta. Izmaiņas neskars mikrouzņēmumus, kuru apgrozījums gadā nepārsniedz 7000 eiro.

Apstiprināts arī likumprojekts, kas paredz no nākamā gada palielināt neapliekamo minimumu no 45 līdz 53 latiem, tāpat paredzēts lielāks atvieglojums attiecībā uz Iedzīvotāju ienākumu nodokli par apgādājamo - tagad tas ir 80 latu mēnesī, no nākamā gada tie būs 116 lati.

Tomēr ne visiem likumprojektiem liktenis bijis tik vēlīgs. Izgāzās Saeimas neatkarīgās deputātes Elīnas Siliņas priekšlikums nākamgad nedaudz paaugstināt ministru algas. Ierosinājums paredzēja grozīt valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu, paredzot pašreizējos koeficientus palielināt, piemēram, 4,05 vietā izmantot koeficientu 4,5.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?