Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Saimnieki kucītes nāvē vaino kādu atriebēju

Lai arī Kinoloģiskās federācijas Dzīvnieku aizsardzības grupas vadītāja Astrīda Kārkliņa 13 gadu vecās kucītes nāvē jau netieši vainojusi tās saimniekus, viņi Dienai noliedz, ka būtu tā rīkojušies. Saimniece Anita Liepa uzskata, ka Grēta noslīcināta aiz atriebības. «Ar kādu draudzenes paziņu mums nesen bija konflikts. Viņš solīja atriebties. Iespējams, tas bijis viņš,» viņa pieļāva, taču savu aizdomās turamo solīja izpaust tikai policijas darbiniekiem.

Diena jau ziņoja, ka piektdien ap plkst.22 Rīgas nomalē Ulbrokā Piķurgas upītē kāds garamgājējs bija izdzirdējis suņa kaucienus un rejas un upē pamanījis iemestu maisu. Pašam to izcelt viņam nav izdevies, sestdienas rītā to izdarīja policija. Maisā kopā ar trim pusķieģeļiem tika atrasts suns, kurš tobrīd bija jau miris.

Dzīvnieku aizstāve A.Kārkliņa bija pirmā, kas spēra izmeklēšanas soļus, runājot ar aculieciniekiem un aptaujājot tuvāko māju iedzīvotājus. Viņas pūles vainagojās panākumiem, un jau drīz vien A.Kārkliņa stāvēja pie noslicinātās kucītes saimnieku durvīm. «Durvis atvēra vecākais dēls. Kad sāku interesēties par nogalināto sunīti, viņš neizskatījās nedz pārsteigts, nedz nobēdājies, nedz ko jaunu uzzinājis. Taču jau pēc pāris jautājumiem kļuva nervozs, pat agresīvs un aizcirta durvis, nepabeidzis sarunu,» Dienai teica A.Kārkliņa, secinot, ka kucīte noslīcināta ne bez tās saimnieku ziņas.

Kucītes saimnieku attieksme, kad ieradās Diena, gan bija radikāli pretēja - A.Liepa un citi mājinieki bija laipni un atsaucīgi. Ģimene, kurā aug četri bērni, apgalvo, ka viņi nav vainojami, un labprāt izrāda visus nelielā dzīvokļa citus iemītniekus: divus kaķus, divus Grētas pēcnācējus - pavisam mazus kucēnus, divas žurciņas un kāmīti. «Tos divus mazuļus mēs atstāsim sev, lai ir kāda piemiņa par Grētu,» teica A.Liepa. Stāstot par to, cik gudra bijusi kucīte, saimnieces acīs sariesās asaras. «Pirms 13 gadiem pavisam maziņu kucīti azotē mājās atnesa vecākais dēls. Viņa bija kā ģimenes loceklis, gulēja ar mums gultā zem segas, nāca mums līdzi uz dārzu.» Grēta bijusi vecs un gudrs suns, taču nelabvēļus sev varējusi iegūt ar to, ka necieta iereibušus cilvēkus un mēdza kādam ieķert kājās, kad tas skrējis tuvu garām. Taču kaimiņi par kucīti nekad nebija sūdzējušies.

«Tā nav Grēta, tas ir cits sunītis. Grētiņu mēs gaidīsim mājās,» Dienas klātbūtnē saka A.Liepa savai mazajai meitai, kuras samulsušais skatiens stāv piekalts no ūdens tikko izvilktās kucītes fotogrāfijai avīzē.

Stopiņu novada pašvaldības policijas vecākais inspektors Andrejs Bezsonovs Dienai skaidro, ka policijas darbinieki vienīgi apskatījuši notikuma vietu un pieaicinājusi dzīvnieku aizsardzības centra pārstāvjus. Nekāda operatīvā darbība pagaidām neesot veikta, un kriminālprocess par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem arī neesot uzsākts - tā ir Valsts policijas kompetence.

Par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, kuras rezultātā tie gājuši bojā, krimināllikums paredz brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?