Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Sajūtas nebija nekādas

Spēkojās ar pasaules eliti, bet izvirzīto mērķi nesasniedza. Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs 15 kilometru masu startā ar trijiem soda apļiem ieņēma 14. vietu. Pēc fotofiniša izpētes norvēģim Ēmilam Heglem Svensenam tiesneši piešķīra uzvaru. Rastorgujevam olimpiāde ir beigusies.

Trīs dienas vīriešu biatlona masu starta sacensību kontekstā aktuāls bija tikai viens jautājums - tās notiks vai atkal tiks atceltas. Divas dienas sacensības biezās miglas dēļ tika pārceltas un pēc tam atceltas, tāpēc pārliecības par dalībnieku došanos distancē nebija, arī braucot autobusā no Olimpiskā parka Sočos uz ciematu Krasnaja Poļana. Paverot skatu uz kalniem, atkal bija redzami miglas mākoņi, turklāt lija. Uz interesi, kas notiek biatlona bāzē Laura, mobilajā tālrunī pienāca īsziņa: «Biatlona trasē miglas nav, piešaude notiek, krīt sniegs.»

Sasniedzot Lauru šāda aina arī pavērās. Mērķus varēja saskatīt labi, taču vēl pirms brīža tā īsti neesot bijis, tāpēc starts aizkavējās par 15 minūtēm.

Rastorgujevs ar 21. numuru startēja no pēdējās, trešās, rindas. Kamēr sportisti mēroja pirmo apli, bija iespēja izvaicāt Latvijas Biatlona federācijas prezidentu Jāni Bērziņu. «Andrejam šādos apstākļos slēpošanā vajadzētu veikties labi, jo fiziski viņš ir labi sagatavojies. Vienīgi sacensību atcelšana varētu atstāt negatīvu iespaidu. Viņam tomēr psiholoģija nav tik spēcīga kā biatlonistiem, kuri jau startē ilgus gadus.»

Bērziņa teiktais lielā mērā apliecinājās. «Uz kājām» Andrejs bija ātrs, distancē kāpa augšup, sasniedza augstāko, septīto, pozīciju, ieslēpojot uz trešo šaušanu no stāvus pozīcijas. Labāk tas ir zināms pašam sportistam, bet, iespējams, nervozā gaidīšana tomēr atstāja savu iespaidu, tāpēc otrajā, trešajā un ceturtajā šaušanas reizē pa vienai lodei aizlidoja mērķim garām. Sportista treneris Intars Berkulis pēc sacensību beigām sniegā ievilka apli, lai uzskatāmi parādītu, kur lodes aizlidojušas. «Pirmais bija gabarīts - ļoti tuvu, bet nedaudz garām. Pārējie divi tik tuvu nebija, bet arī ne tālu no mērķa.»

Pēc ceturtās šaušanas reizes Rastorgujevs aizslēpoja 12. pozīcijā. Bija cerība, ka otro reizi olimpiādē ar ātru soli viņš varētu iekļūt desmitniekā, taču laikam jau pārāk daudz spēka tika iztērēts distances sākumā, deldējot atstarpi no līderu grupiņas. Finišā Andrejam 14. vieta.

Interesanti notikumi attīstījās cīņā par zeltu. Norvēģis Ēmils Hegle Svensens īsi pirms finiša līnijas šķērsošanas jau pacēla rokas, bet no sāna, izklupienā izstiepjot uz priekšu vienu kāju, nofinišēja francūzis Martēns Furkāds. Uz tablo iepretim abu biatlonistu uzvārdiem iedegās photofinish. Tas nozīmēja, ka tiesneši pēta, kurš par mata tiesu bijis priekšā. Apzinoties, ka rīkojies neapdomīgi un pārdroši, Svensens ar noliektu galvu iedūra skatu sniegā. Fortūna tomēr no viņa nenovērsās. Svensenu paziņoja par uzvarētāju.

Tikmēr mediju tikšanās zonā Andrejs Rastorgujevs skatu koncentrēja vienā punktā, prom no žurnālistiem. Atbildes bija īsas un par noskaņojumu it kā pat nebija vajadzības vaicāt, tomēr kāds no kolēģiem uzdrošinājās. «Sajūtas nav nekādas,» acīmredzamo apstiprināja Andrejs, kuram Sočos tomēr neizdevās sasniegt paša izvirzītos mērķus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Biatlons

15 km masu starts kungiem
1. Ē. H. Svensens (Norvēģija) 42:29,1 (0 kļūdu), 2. M. Furkāds (Francija) +0,0 (1), 3. O. Moravecs (Čehija) +13,8 (0),
4. J. Faks (Slovēnija) +28,1 (2),
5. J. Garaničevs (Krievija) +56,2 (3),
6. F. Lindstrems (Zviedrija) +1:01,4 (2); 14. A. Rastorgujevs (Latvija) +1:24,0 (3) (startēja 30)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?