Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Sāk ar jaunām emocijām

Desmit komandas šonedēļ sāks jauno Aldaris Latvijas Basketbola līgas sezonu, kas zīmīga ar vairāku komandu reorganizāciju un spilgtu spēlētāju atgriešanos pašmāju basketbolā. Pamatturnīrs ar četrām spēlēm sāksies 1. oktobrī.

Starpsezonā Latvijas basketbola saimniecībā nav bijis garlaicīgi, un saknes tam meklējamas jau iepriekšējā pavasarī, kurā netrūka pārsteigumu, sākot ar Jūrmalas komandas negaidīti augsto lidojumu un iesaistīšanos cīņā par godalgām un beidzot ar BK Ventspils uzvaru finālā pret iepriekšējos gados dominējušo VEF Rīga. Galvenās intrigas pirms jaunās sezonas meklējamas veiksmīgos komandu centienos nosargāt iekarotās pozīcijas un neveiksminieču mēģinājumos atgriezties tajās.

Pēc trīs gadu ilgās valdīšanas Latvijas čempionu troni atstājušais VEF Rīga pēc neveiksmīgās sezonas veicis pamatīgu ķeizargriezienu, neturpinot sadarbību ar pieredzējušajiem līderiem Kristapu Janičenoku, Gati Jahoviču un Rihardu Kuksiku, viņu vietā piesaistot virkni jaunās paaudzes spēlētāju, kuri jau paguvuši sevi pieteikt arī izlases līmenī. Kluba vadība neslēpj, ka komandas budžets sarucis par aptuveni trešo daļu. «Tam ir vairāki iemesli, no kuriem viens ir ekonomiskie un politiskie notikumi reģionā,» VEF Rīga padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups norāda uz piesardzību, risinoties notikumiem Ukrainā. Viņš gan piebilst, ka, veidojot jaunu komandu, kurai briedums jāsasniedz nākamajos trīs gados, sākumā nav nepieciešami tik lieli finansiālie resursi.

Ne tik krasas pārmaiņas vērojamas čempionu nometnē Ventspilī, kas gan zaudējusi divas no pēdējo gadu atslēgas figūrām - Ronaldu Zaķi un Jāni Timmu. Tiesa, piemeklēti gan labi aizvietotāji, lai vismaz Latvijas līmenī varētu sasniegt izvirzītos mērķus. Zīmīga ir viena no visu laiku labākajiem Latvijā spēlējušajiem leģionāriem Maira Četmena atgriešanās Kurzemes komandā pēc 12 gadu pārtraukuma. Komandas kodolu saglabājis BK Jēkabpils, kas pavasarī pirmo reizi izcīnīja medaļas, bet pusfinālu sasniegusī Jūrmala/Fēnikss, panākuma iedvesmota, jaunajai sezonai gatavojas jau ar citu vērienu, lai izcīnītās pozīcijas nosargātu.

Pagājušās sezonas vadošajam kvartetam nopietnu konkurenci cer sagādāt citas iepriekšējo gadu medaļnieces Liepāja/Triobet, kas par nopietnajiem nolūkiem jau «paziņojusi», uzvarot Baltijas līgas kausa izcīņā, un Barons kvartāls, kā rindas sezonas sākumā kuplina vairāki Latvijas basketbolā ļoti skanīgi vārdi - Kristaps Valters, Kaspars Kambala, Gatis Jahovičs. Treniņos piedalās arī Sandis Valters un Ernests Kalve, ar kuriem pārrunas par sadarbību vēl turpinās. Protams, visiem ir iespēja sezonas laikā laba piedāvājuma gadījumā komandu mainīt. Pārmaiņu procesā vēl ir vairākkārtējs Latvijas čempionātu medaļnieks BK Valmiera, bet ambiciozu treneru vadībā sevi jaunā līmenī alkst pieteikt arī Jelgavas un Saldus vienības.

Neklātienē divas spēles nedēļā būs iespēja redzēt Best4Sport kanālā, kas meklējams Lattelecom interaktīvajā televīzijā, kā arī internetā Basket.lv un Delfi.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību

LBL čempionātam šī būs 24. sezona. Salīdzinājumā ar iepriekšējo samazinājies dalībnieku skaits, jo elites divīzijā nestartēs BA Turība
Pamatturnīrā komandām būs atšķirīgs spēļu skaits, lai mazinātu slodzi komandām, kuras startē Eiropas kausos. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents
Izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas spēcīgākās komandas, pirmās divas - uzreiz pusfinālā. Ceturtdaļfināls un pusfināls tiks izspēlēts līdz trim, fināls - līdz četrām uzvarām

Basketbols

Šīs nedēļas Aldaris LBL spēles

1.X 18.30 Barons kvartāls - Latvijas Universitāte
1.X 18.30 Valmiera - Jēkabpils
1.X 19.00 Jūrmala/Fēnikss - Liepāja/Triobet
1.X 19.00 Jelgava - VEF Rīga
3.X 19.00 Jelgava - Ventspils
4.X 17.00 Jūrmala/Fēnikss - Barons kvartāls
4.X 18.30 Valmiera - VEF Rīga
5.X 17.00 Saldus - Liepāja/Triobet
5.X 18.00 Jēkabpils - Latvijas Universitāte

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?