Saldākai dzīvei
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Siera kūka ar vasaras ogām
Sastāvdaļas: 540 g svaigā siera bez piedevām, 350 ml ogu
jogurta, cukurs pēc garšas, 200 g smilšu cepumu, 100 g sviesta, 1/2
glāzes blendētu zemeņu vai citu vasaras ogu, 15 g želatīna, svaigas
ogas rotāšanai, kūkas forma ar noņemamām malām
1. Cepumus
sasmalcina sīkos gabalos un ar rokas blenderi samaļ līdz miltu
konsistencei. Sajauc ar mīkstu sviestu un liek kūkas formā.
Izlīdzina pa veidnes pamatni.
2. Krēmsieru sakuļ kopā ar jogurtu
un iejauc tajā sablendētās ogas. Ja šķiet, ka par maz salduma,
pievieno cukuru pēc garšas.
3. Želatīnu uzbriedina, ūdens peldē
izkausē un iejauc krēmā.
4. Krēmu lej uz sagatavotās kūkas
pamatnes un liek ledusskapī uz apmēram divām stundām, lai kūka
sastingst.
5. Pirms pasniegšanas kūkai noņem veidnes malas un
rotā ar svaigām ogām.
Kefīra plātsmaize ar zemenēm
Sastāvdaļas: 2 olas,1 glāze cukura, 1 glāze kefīra, 1 tējk.
sodas (bez kaudzes), 2 glāzes miltu, zemenes
1. Vispirms
sakuļ olas ar cukuru, tad pievieno kefīru un visu sajauc.
2.
Miltus sajauc ar sodu un pievieno sakultajai olu un kefīra
masai.
3. Mīklu lej uz pannas, bagātīgi ber virsū sagrieztas
zemenes un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, cep
30-45 minūtes. Zemenes cepoties iegrims sākumā pašķidrajā mīklā.
Pēc izņemšanas no cepeškrāsns plātsmaizi dekorē ar svaigi
sagrieztām zemenēm, var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: 250 g auzu pārslu, 2 olas, 100 g cukura, 125 g
sviesta vai margarīna, no katra pa apmēram 100 g - rieksti, žāvētas
plūmes, dateles, 1 ēd. k. eļļas
1. Pannā uzkarsē eļļu, ieber
un nedaudz apgrauzdē auzu pārslas. Pēc tam apgrauzdē
riekstus.
2. Plūmes un dateles sagriež mazākos gabaliņos,
riekstus sasmalcina mazākos gabaliņos.
3. Izkausē sviestu vai
margarīnu, atdzesē, pievieno auzu pārslas, visu izmaisa.
4. Olas
saputo ar cukuru, pielej auzu pārslām, izmaisa un pievieno
riekstus, dateles, plūmes.
5. Visu kārtīgi sajauc, pusstundu
ļauj mīklai atpūsties.
6. Ar karotīti liek mīklas piciņas uz
cepampannas, kura izklāta ar cepampapīru.
7. Cepam 200 grādos
15-20 minūšu. Tikko izcepti - cepumi būs mīksti, bet atdziestot
kļūs kraukšķīgāki.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri