Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Saldākai dzīvei

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Siera kūka ar vasaras ogām

Sastāvdaļas: 540 g svaigā siera bez piedevām, 350 ml ogu jogurta, cukurs pēc garšas, 200 g smilšu cepumu, 100 g sviesta, 1/2 glāzes blendētu zemeņu vai citu vasaras ogu, 15 g želatīna, svaigas ogas rotāšanai, kūkas forma ar noņemamām malām
1. Cepumus sasmalcina sīkos gabalos un ar rokas blenderi samaļ līdz miltu konsistencei. Sajauc ar mīkstu sviestu un liek kūkas formā. Izlīdzina pa veidnes pamatni.
2. Krēmsieru sakuļ kopā ar jogurtu un iejauc tajā sablendētās ogas. Ja šķiet, ka par maz salduma, pievieno cukuru pēc garšas.
3. Želatīnu uzbriedina, ūdens peldē izkausē un iejauc krēmā.
4. Krēmu lej uz sagatavotās kūkas pamatnes un liek ledusskapī uz apmēram divām stundām, lai kūka sastingst.
5. Pirms pasniegšanas kūkai noņem veidnes malas un rotā ar svaigām ogām.

Kefīra plātsmaize ar zemenēm

Sastāvdaļas: 2 olas,1 glāze cukura, 1 glāze kefīra, 1 tējk. sodas (bez kaudzes), 2 glāzes miltu, zemenes

1. Vispirms sakuļ olas ar cukuru, tad pievieno kefīru un visu sajauc.
2. Miltus sajauc ar sodu un pievieno sakultajai olu un kefīra masai.
3. Mīklu lej uz pannas, bagātīgi ber virsū sagrieztas zemenes un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, cep 30-45 minūtes. Zemenes cepoties iegrims sākumā pašķidrajā mīklā. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns plātsmaizi dekorē ar svaigi sagrieztām zemenēm, var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas: 250 g auzu pārslu, 2 olas, 100 g cukura, 125 g sviesta vai margarīna, no katra pa apmēram 100 g - rieksti, žāvētas plūmes, dateles, 1 ēd. k. eļļas

1. Pannā uzkarsē eļļu, ieber un nedaudz apgrauzdē auzu pārslas. Pēc tam apgrauzdē riekstus.
2. Plūmes un dateles sagriež mazākos gabaliņos, riekstus sasmalcina mazākos gabaliņos.
3. Izkausē sviestu vai margarīnu, atdzesē, pievieno auzu pārslas, visu izmaisa.
4. Olas saputo ar cukuru, pielej auzu pārslām, izmaisa un pievieno riekstus, dateles, plūmes.
5. Visu kārtīgi sajauc, pusstundu ļauj mīklai atpūsties.
6. Ar karotīti liek mīklas piciņas uz cepampannas, kura izklāta ar cepampapīru.
7. Cepam 200 grādos 15-20 minūšu. Tikko izcepti - cepumi būs mīksti, bet atdziestot kļūs kraukšķīgāki.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?