Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Sarūgtināja mājiniekus

Leģenda Jaromīrs Jāgrs darīja, ko varēja, taču nepalīdzēja izvairīties no diviem «sausajiem» zaudējumiem. Čehijas valstsvienība pasaules hokeja čempionātā Prāgā pusfinālā zaudēja Kanādai (0:2), bet spēlē par trešo vietu - ASV (0:3). Svētdien vēlu vakarā finālā spēlēja Kanāda un Krievija.

Pusfināla vienā pārī apliecinājās sporta spēļu patiesība, ka viena turnīra ietvaros vienu un to pašu komandu parasti neizdodas apspēlēt, savukārt otrā pārī vilšanos piedzīvoja mājinieki čehi.

Krievijas un ASV izlases beigu rezultāts (4:0) nenorāda uz patieso spēku samēru laukumā. Līdz 48. minūtei uz tablo bija 0:0, un otrajā periodā tuvāk vārtu guvumam bija amerikāņi. Krievijas vārtos lielisks bija Sergejs Bobrovskis, kurš atvairīja visus 35 ASV spēlētāju metienus. Tik svarīgos pirmos vārtus ar plaukstas metienu no zonas vidus guva Sergejs Mozjakins, kuru iepriekšējais izlases treneris Zinetuļa Biļaļetdinovs neiekļāva sastāvā spēlēšanai Soču olimpiādē. Pēc turnīra Biļaļetdinovs pat izteicās, ka tajā līmenī Mozjakins nebūtu aizslidojis līdz pretinieku vārtiem. Otro ripu iemeta Aleksandrs Ovečkins, kurš pēc galvenā trenera Oļega Znaroka telefonzvana pēc izstāšanās no spēlēšanas Stenlija kausa izcīņā atsteidzās palīgā Krievijas izlasei. Krievijas hokejisti revanšējās amerikāņiem par zaudējumu grupu turnīrā ar 2:4.

Čehijas izlasei neieskaitīja vārtu guvumu spēlē ar Kanādu (0:2). Krievijas tiesnesis Vjačeslavs Bulanovs norādīja, ka Petrs Koukals atradies vārtsarga laukumā, lai gan tur viņš bija tikai ar vienu kāju un vārtsargam netraucēja. Jāatgādina, ka līdzīgā epizodē somiem neieskaitīja vārtus ceturtdaļfināla mačā ar Čehiju.

Par tiesāšanu čempionātā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidentam Renē Fāzelam tika vaicāts preses konferencē, kuru viņš sestdien bija sarīkojis vēl pirms pusfināla spēlēm. Fāzels sacīja, ka ir jādomā par komunikācijas uzlabošanu ar arbitriem. Nākotnē esot iespējama mikrofonu izmantošana, taču šajā PČ IIHF vadība pirmo reizi tiesnešiem nodrošinājusi psihoterapeitu un masieru pakalpojumus.

Fāzels arī atklāja, kurās arēnās nākamgad Krievijā notiks PČ spēles. Interesanti, ka komandas nespēlēs ne 2007. gada PČ galvenajā arēnā Bolshoj Maskavā, ne arī Sanktpēterburgas lielākajā ledus hallē, kurā KHL spēles aizvada SKA. Maskavā par spēļu vietu ir izvēlēta topošā ledus pils pilsētas centrā, ko plānots atvērt 25. maijā. Tajā mājas spēles turpmāk aizvadīs Harija Vītoliņa vadītā Maskavas Dinamo komanda, kuras sastāvā ir arī divi Latvijas spēlētāji - Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums. Komplekss būšot patiešām vērienīgs - ar trim ledus laukumiem, viesnīcām, veikaliem un Krievijas Hokeja slavas zāli. Sanktpēterburgā komandas spēlēs 7000 skatītāju vietu ietilpīgajā Jubiļejnij. Šajā hallē PČ spēles jau notika 2000. gadā, tomēr toreiz galvenā arēna bija Ļedivij dvorec, kurā tagad spēlē SKA.

Fāzelam tika vaicāts arī par NHL spēlētāju iespējamo piedalīšanos 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Korejas pilsētā Phjončhanā. IIHF prezidents norādīja, ka sarunas notiekot gan ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas pārstāvjiem, gan arī NHL un NHL Spēlētāju asociācijas vadītājiem. Pēc Fāzela teiktā, laika zonas starpība radot sarežģījumus, tāpēc sarunas noritot smagāk nekā pirms 2014. gada Soču olimpiādes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

PČ Prāgā un Ostravā
1/4 fināls. Zviedrija - Krievija 3:5 (0:2, 1:1, 2:2; Klingbergs, Landers, L. Eriksons; Malkins 2, Mozjakins, Širokovs, Tarasenko), Somija - Čehija 3:5 (1:1, 1:2, 1:2; T. Rūtu, Jokinens, Barkovs; Jans Kovāržs 2, Jāgrs 2, Sobotka).
1/2 fināls. Kanāda - Čehija 2:0 (1:0, 1:0, 0:0, Hals, Speca), ASV - Krievija 0:4 (0:0, 0:0, 0:4; Mozjakins, Ovečkins, Šipačovs, Malkins).
Par 3. vietu: ASV - Čehija 3:0 (2:0, 1:0, 0:0; Bonino, Lūiss, Koils).
Finālā vēlu vakarā spēlēja: Kanāda - Krievija.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?