Septembrim der kā uzlieti!
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Dārzeņu plātsmaize
Sastāvdaļas 4 gabaliņiem: 2 saldētas kārtainās mīklas plāksnes,
2 vidēji lieli tomāti, 1 sarkanais sīpols, 1/2 dzeltenās paprikas,
150 g labi kūstoša siera, sāls, svaigi malti pipari pēc garšas,
zaļumi dekorēšanai
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180
grādiem.
2. Saldētās mīklas plāksnes mazliet atlaidina, bet ne
pavisam. Izrullē plānākas atbilstoši plāts izmēram.
3. Tomātu
sagriež plānās ripās, sīpolu - gredzenos, papriku -
strēmelēs.
4. Uz cepamplāts liek izrullēto mīklu, uz tās kārto
tomātus, sīpolu gredzenus, papriku. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
Cep apmēram 15-20 minūtes, līdz paprika mīksta un mīklas garoziņa
kļūst gaiši brūna. Uzrīvē vai uzber gabaliņos sagrieztu sieru un
pacep vēl piecas minūtes, kamēr siers izkusis.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas: mīklai - 3 olas, 1 glāze medus, 3 glāzes miltu,
2 tējk. cepamā pulvera; krēmam - 1 litrs 25% skābā krējuma, 1 glāze
cukura, vaniļas cukurs un citrona miziņa pēc garšas, skābens
ievārījums - pēc vēlēšanās.
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200
grādiem.
2. Visas mīklas sastāvdaļas sakuļ kopā vienmērīgā
masā.
3. Plāti izklāj ar cepampapīru, ņem apmēram vienu sesto
daļu sagatavotās mīklas, un plānā kārtiņā (tādā, kā cep plānās
pankūkas) ar pirkstiem vai plastmasas lāpstiņu izlīdzina mīklu pa
visu pannu.
4. Šauj iekšā krāsnī un cep. Tā kā mīkla ir plāna,
izcepsies ļoti ātri - kādās piecās minūtēs.
5. Kad biskvīta
plāksne atdzisusi, to noņem no cepamā papīra un liek uz šķīvja, uz
kura tiks veidota medus kūka.
6. Tādā pašā veidā izcep nākamās
sešas kārtas.
7. Gatavo krēmu - sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru
un citrona miziņu.
8. Veido kūku. Pirmajai kūkas kārtai
izvēlieties to biskvīta kārtu, kas sanākusi visneglītākā, pēdējai
atstājiet visskaistāko. Starp kārtām bagātīgi smērē krēmu, nežēlo,
jo tas labi sasūksies kūkas kārtās. Ja vēlas - kādā no kūkas kārtām
nesmērē krēmu, bet skābenu ievārījumu (brūkleņu, dzērveņu,
upeņu).
9. Kad visas kārtas gatavas, nosmērē arī kūkas virsu un
liek leduskapī uz nakti līdz nākamajam rītam, lai krēms sasūcas
biskvītā.
10. Nākamajā rītā apgriež
«izspūrušās» kūkas malas un, ja vēlas, dekorē kūku ar ogām.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 6 personām: 12 pipari, 12 vīnogu lapas, 500 g maltās
gaļas, 1 ola, 3 ēdamkarotes rīvmaizes, 2-4 ķiplokdaivas (daudzums
pēc garšas), pipari, sāls, timiāns, raudene, majorāns, 20 g cietā
siera (parmezāns, Monterigo, Grana Padano u. tml.), 200 g smalkos
gabaliņos sagrieztu tomātu
1. Malto gaļu liek dziļā pannā,
saspaida un apcep 5-7 minūtes.
2. Maltajai gaļai pievieno olu,
rīvmaizi, sāli un piparus.
3. Piespiež ķiplokdaivas. Pēc garšas
pierīvē cieto sieru, pieber timiānu, oregano un majorānu (ja kāda
trūkst, tas nekas). Visu labi samīca, noliek malā.
4. Iztīrītus
piparus liek verdošā ūdenī un noblanšē.
5. Sagatavo vīnogu
lapas. Katliņā uzvāra sālsūdeni un plaucē vīnogu lapas apmēram 30
minūtes, caurdurī notecina. Lapas plaucē vēl otru reizi jaunā
verdošā sālsūdenī. Notecina un nosusina, nogriež kātiņus.
6.
Noblanšētos piparus pilda ar maltās gaļas masu.
7. Vīnogu lapas
izklāj, un viducī liek karoti pildījuma. Ar rokām izveido
vīstoklīti.
8. Dziļā cepešpannā saliek vispirms pildīto papriku,
apakšā palej mazliet ūdens, pārliek ar folliju un cep līdz 180
grādiem sakarsētā krāsnī apmēram vienu stundu, līdz pipari mīksti.
Tad noņem foliju un pacep vēl apmēram 15 minūtes.
9. Pēc tam
cepešpannā ieklāj cepampapīru, ielej nedaudz ūdens un ar locījuma
vietu uz leju liek vīnogu tīstoklīšus jeb dolmas, arī pārklāj
foliju. Cep līdz 40 minūtēm, tad noņem foliju un pacep vēl 5-7
minūtes.
10. Uz šķīvja pasniedz gan piparus,
gan dolmas. Ēd vai nu ar rīsiem, vai svaigu maizi.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri