Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Septiņcīņā finišēja tikai viena

Atkārtots valsts rekords, pārsniegtas cerības un optimistisks skats nākotnē - to visu olimpiskajā debijā Londonā izdzīvoja septiņcīņniece Laura Ikauniece, kura izcīnīja augsto devīto vietu. Pretējas emocijas bija otrai Latvijas daudzcīņniecei Aigai Grabustei, kurai sacensības papēža sāpju dēļ nācās pārtraukt pēc trešās disciplīnas.

Pēc bronzas pārsteiguma jūnija beigās notikušajā Eiropas čempionātā Ikauniecei izdevās labu kondīciju sasniegt arī Londonā, kur viņa laboja personiskos rekordus 200 un 800 metru skrējienos, kā arī daudzcīņas summā, turklāt viņa pati atzina, ka vairākās disciplīnās nostartējusi nedaudz zem savu spēju robežas. «Barjerās gāju uz personisko rekordu, taču aizķērās kāja aiz viena no pēdējiem šķēršļiem. Lietus nedaudz patraucēja augstlēkšanā, kur cerēju pārlēkt 186 centimetrus,» Ikauniece atzina vēl pēc pirmās sacensību dienas. Viņa olimpisko spēļu mājvietā ieradusies agrāk, lai pagūtu papildus pastrādāt pie ātruma izturības un spēka. Vēl esot lielas progresa iespējas tāllēkšanā, šķēpa mešanā un 800 metru distancē.

Sāpes pārspēj spītu

Diemžēl pēc trešās disciplīnas, gaidot mediju Mix zonā kavēkļu skrējēju Poļinu Jeļizarovu, Latvijas žurnālistus pāršalca ziņa par Aigas Grabustes lēmumu izstāties no sacensībām papēža sāpju dēļ. Pirms tam Aiga bija sasniegusi sezonas labāko rezultātu gan barjersprintā, gan augstlēkšanā. «Žēl, ka mazliet pietrūka, lai augstumā pārlēktu metru astoņdesmit centimetrus. Būtu bijusi ļoti priecīga, ja šī robeža beidzot kristu,» norādīja Grabuste. Diemžēl tieši augstlēkšanā atsvaidzināta iepriekš gūtā Ahilleja trauma, turklāt sāpes nav remdējušas pat spēcīgas zāles. «Sāpes bija lielākas par vēlēšanos startēt, lai gan vienmēr esmu bijusi cīnītāja un esmu allaž pamanījusies no nekā kaut ko tomēr izvilkt.»

Ikauniece Londonā atkārtoja Grabustes sasniegto valsts rekordu septiņcīņā, taču Aiga uzsvēra, ka netur par to ļaunu prātu. «Rekordi jau ir tāpēc, lai tie kristu. Tas mani stimulēs celt latiņu vēl augstāk,» apņēmīgi noteica Aiga, ar kuru satikāmies jau pēc sacensību finiša netālu no olimpiskā ciemata. Viņa gan vēl līdz galam neesot izlēmusi, vai nākotnē startēs gan daudzcīņā, gan tāllēkšanā vai arī koncentrēsies tikai uz vienu no šīm disciplīnām. Ikauniece gan par savu nākotni nešaubās - to viņa saista ar septiņcīņu.

Vācieti reabilitē

Sākotnēji Ikauniece tika ierindota astotajā vietā, jo tiesneši pēdējā disciplīnā par pāragru celiņa maiņu bija diskvalificējuši sudraba medaļas ieguvēju vācieti Lilī Švarckofu. Viņu gan vēlāk reabilitēja. Interesanti, ka tikai olimpiskais astoņnieks nodrošina vietu Latvijas Olimpiskās vienības A sastāvā. Tiesa, Laurai tas nav tik aktuāli, jo viņa to jau nopelnījusi ar iegūto Eiropas čempionāta bronzas godalgu.

Pēdējā disciplīnā godalga izslīdēja lietuvietei Austrai Skujītei, kura kājas krampju dēļ 800 metru skrējienā nesasniedza kāroto rezultātu un palika ceturtā. Par prieku pārpildītajai arēnai, uzvaru izcīnīja mājiniece Džesika Enisa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vieglatlētika

Olimpiskās spēles, Londona
Septiņcīņa
1. Dž. Enisa (Lielbritānija) 6955 punkti, 9. L. Ikauniece 6414 p. (100 m/b - 13,71.; augstlēkšana - 1,83; lode 12,64 m.; 200 m - 24,16; tāllēkšana - 6,13; šķēps 51,27; 800 m - 2:12,13), Aiga Grabuste (abas Latvija) 2731 p. (100 m/b - 13,65; augstlēkšana - 1,77; lode - 13,52). Finišēja 32 sportistes.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?