Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Sevastovai nav iemesla būt neapmierinātai ar izlozi Parīzē

Francijas atklātā tenisa čempionāta izloze Anastasijai Sevastovai (46. ATP rangā) nav radījusi nepārvaramus šķēršļus. Pirmajā kārtā jātiekas ar čehieti Lūciju Hradečku (49.), otrajā iespējama tikšanās ar vācietes Andreas Petkovičas (15.) un serbietes Bojanas Jovanovskas (51.) divcīņas uzvarētāju. Kungu vienspēlēs Ernestam Gulbim (85.) vispirms jātiekas ar slovēni Blazu Kavčiču (79.), un veiksmes gadījumā gaidāma spēle ar argentīnieti Huanu Martinu del Potro (27.) vai horvātu Ivo Karloviču (149.).

Sezonas otrais Grand Slam turnīrs Francijas atklātais tenisa čempionāts (French Open) sāksies svētdien, spēļu grafiks tiks publicēts sestdien. Sevastova pārī ar ukrainieti Olgu Savčuku, kā arī Līga Dekmeijere pārī ar ungārieti Agnesi Šavaju startēs arī dubultspēļu sacensībās, kuru izloze notiks svētdien.

Tikusi galā ar veselības likstām, pašreiz labākā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova nopietni gatavojusies startam prestižajā Francijas atklātajā tenisa čempionātā, kur cer atgūt pēdējos mēnešos zaudētās pozīcijas pasaules rangā. «Cītīgi gatavojos French Open un piektdien lidoju uz Parīzi,» nedēļas sākumā no tenisistes saņemtā ziņa kliedēja bažas, ka sportistei varētu turpināties sezonas sākumā pārdzīvotās likstas.

Sezonas pirmā puse slimību un traumu dēļ Anastasijai sanāca ļoti saraustīta. Pēc pagājušā gada beigās aizvadītā turnīra Dubaijā (AAE) liepājniece saķēra bronhītu, tāpēc izlaida vairākus turnīrus janvārī. Tas gan neliedza pienācīgi sagatavoties sezonas pirmajam Grand Slam turnīram Melburnā (Austrālija). Tajā tenisiste demonstrēja labāko sniegumu līdzšinējā karjerā un pelnīti aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kur piekāpās pasaules ranga līderei Karolīnai Vozņackai.

Diemžēl sasniegtā virsotne pasaules rangā (36. vieta) nekļuva par atspēriena dēlīti vēl augstākam lēcienam. Atkal nācās cīnīties ar veselības problēmām - vispirms radās problēmas ar gudrības zobiem, pēc tam par sevi atgādināja jau iepriekš savainotā pēda. Arī Fortūna nesmaidīja, un vairāku turnīru pirmajās kārtās nācās cīnīties pret rangā krietni augstāk esošām sportistēm - igaunieti Kaiju Kanepi (tobrīd 17. vieta) Parīzē, polieti Agņešku Radvansku (10.) Dubaijā, serbieti Jeļenu Jankoviču (6.) Monterrejā, krievieti Anastasiju Pavļučenkovu (19.) Indianvelsā un ķīnieti Na Lī (6.) Štutgartē. Izvērtējot šāgada rezultātus, Sevastova tikai reizi piekāpusies par sevi rangā zemākai sportistei - Agņeškas Radvanskas jaunākajai māsai Ursulai (141.) Eštorilas turnīra pirmajā kārtā. Pēc tam atkal teju mēnesi ilga pauze veselības problēmu dēļ.

Pēdējos mēnešos piedzīvotais kritiens uz pasaules ranga 46. pozīciju liedza pacīnīties par iekļūšanu izlikto spēlētāju pulkā, kas vēl janvārī šķita sasniedzams mērķis. Pērn Parīzē Sevastova piedzīvoja neveiksmi pirmajā kārtā, piekāpjoties perspektīvajai zviedrietei Jūhannai Larsonei, taču tas nozīmē, ka šogad jāaizstāv tikai pieci WTA reitinga punkti, kas paver labas iespējas pacelties augšup rangā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?