Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Siguldas kalns par grūtu

Plānotais scenārijs šoreiz neīstenojās. 23. Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobraucienā par favorītu uzskatītais brits Marks Kavendišs pēdējā kalnā pirms finiša atpalika no Latvijas braucējiem un finišēja astotais. Uzvarēja Toms Skujiņš no Rietumu-Delfin.

Draugu būšanai mēdz būt lielāks pievilkšanas spēks nekā dolāru vai eiro žūksnim. Tā arī ir atbilde uz jautājumu, kāpēc uz sacensībām Siguldā ieradās pasaules zvaigzne - Lielbritānijas riteņbraucējs Marks Kavendišs. Viņš joprojām ir slavas zenītā. Vēl šovasar Kavendišs palika nepārspēts Tour de France velobrauciena sprinta posmos, bet kopumā viņam karjerā uzvaras 25 Tour de France posmos! Kavendišs ir arī divkārtējs pasaules čempions treka riteņbraukšanā un 2011. gadā uzvarēja pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā. Mainot komandas, kopā ar Kavendišu jau ilgāku laiku ceļo arī Latvijas ārsts Aldis Cīrulis. Šogad Marks pārstāv Omega Pharma-Quick Step, un šajā komandā strādā arī Cīrulis. Pateicoties Aldim, sprinta zvaigzne arī ieradās uz Vienības velobraucienu.

Trases reljefs ar diezgan stāvu kāpumu pēdējā kilometrā jau radīja bažas, vai Kavendišs būs spējīgs uzvarēt, jo viņa stihija tomēr ir ātrums. Aizkulisēs mēļoja, ka vietējie braucēji šoreiz respektēs zvaigzni, ļaujot viņam būt pirmajam. Brauciena laikā izkristalizējās desmit vadošo braucēju grupiņa, kurā bija arī Kavendišs. Pirms Siguldas kalna konkurenti jau juta, ka Markam varētu arī nepietikt spēka pēdējam kāpumam. Patlaban lieliskā kondīcijā esošais Rietumu-Delfin braucējs Toms Skujiņš, gluži kā pirmajā formulā, sākoties izšķirošajiem notikumiem, paprasīja atļauju komandas trenerim Vitālijam Smirnovam apsteigt Kavendišu. «Ja kopā uzbrauksiet kalnā, tad varbūt tomēr respektē zvaigzni. Ja būsi atrāvies, tad būsi pelnījis uzvarēt,» apmēram šādi atbildēja Smirnovs.

Skujiņa diktēto tempu, braucot Siguldas kalnā, Kavendišs neizturēja. Toms uzvarēja pelnīti, un zvaigznei nav iemesla arī uzmest lūpu. Nebija apzināts komandas darbs pret viņu. Vienkārši Latvijas braucējs izrādījās spēcīgāks. Marks finišēja plecu pie pleca ar Latvijas pašreiz labāko profesionāli Gati Smukuli.

«Tikai sestdien vēlu vakarā ierados Rīgā, un trases segums bija ar diezgan izteiktām pumpām,» - tā savu zaudējumu pamatoja Kavendišs. Sestdien viņš tik tiešām pulksten 23 ieradās Rīgā, bet ekskursija pa Vecrīgu viņam esot beigusies tikai svētdien septiņos no rīta...

Toms Skujiņš saņēma labu pārliecības devu pirms septembra beigās paredzamā pasaules čempionāta Itālijā. Skujiņš var pacīnīties par augstu vietu U-23 braucēju konkurencē.

Tikmēr Vienības velobrauciens popularitātes ziņā joprojām ir riteņbraukšanas pasākums numur viens Latvijā. Kritis kārtējais dalībnieku rekordskaits. Startēja vairāk nekā 5200 dalībnieku, no kuriem lielākā daļa - 3500 - brauca Itera 36,5 kilometru Tautas distanci. Bija iespēja startēt arī 48 kilometru kalnu divriteņu braucienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vienības velobrauciens

Sporta distance (102 km).
Kungi. 1. T. Skujiņš (Rietumu-Delfin) 2.18:25, 2. M. Preimanis (Trek-DPA) +0:02, 3. M. Bogdanovičs (Alfa Baltic/Unitymarathon.com) +0:03.
Dāmas. 1. D. Rožlapa, 2. M. Fūrmane, 3. J. Dovgaļuka.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?