Sīpolu marmelāde un brauniji
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Kārtainās mīklas uzkoda ar sīpolu ievārījumu un s
0,5 kg saldētās kārtainās bezrauga mīklas, 200 g siera (kazas,
zilais vai jebkāds cits), sīpolu marmelāde, 1 ola pārziešanai,
svaigi malti melnie pipari, daži pilieni olīveļļas
1. No mīklas
plāksnēm izspiež apaļas ripas.
2. Ar kādu mazāka diametra glāzi
katrā ripā viducī iespiež riņķi, neizspiežot mīklu līdz
galam.
3. Šajā riņķī pa tējkarotei liek sīpolu ievārījumu, virsū
liek siera ripiņu, uzber piparus un uzpilina pa pilienam
olīveļļas.
4. Ripas maliņas ar dakšiņu piecās sešās vietās
sadursta.
5. Visu pārziež ar olu, liek cepeškrāsnī, kas
uzkarsēta līdz 180 grādiem, un cep apmēram 15-20 minūtes.
6. Ēd
un slavē gatavotāju.
Sīpolu marmelāde
Sastāvdaļas: 1 kg sarkano sīpolu, 200 g cukura (der gan
parastais, gan brūnais), pa 1 zariņam timiāna un rozmarīna, 1
kanēļa standziņa, 1,5 tējk. smalki sakapāta ingvera, 100 ml
grenadīna sīrupa, 100 ml sarkanvīna etiķa (der arī balzametiķis),
100 ml upeņu sulas, 2-3 ēd. k. olīveļļas.
1. Sīpolus sagriež
smalkās strēmelītēs.
2. Katlā vai pannā ielej olīveļļu, uzkarsē,
un sīpolus vispirms apsutina, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Nedrīkst
sīpolus karamelizēt!
3. Sīpoliem pievieno rozmarīna, timiāna
zariņus, smalki sakapāto ingveru, kanēļa standziņu un visu
uzkarsē.
4. Pielej visus šķidrumus, strauji uzvāra. Tad samazina
uguni un sīpolus sutina 1-1,5 stundas, kamēr šķidrums iztvaiko.
Vāku katlam neliek!
5. Ievārījums ir gatavs, kad liekais
šķidrums iztvaikojis un katlā palikusi vien tāda kā pabieza mērce,
paši sīpoli nav izšķīduši - joprojām salmiņos.
6. Vēl karstu
marmelādi pilda tīrās burkās un glabā ledusskapī.
Brauniji
Sastāvdaļas: 120 g sviesta, 200 g cukura, 2 olas, 1 ēd. k.
vaniļas ekstrakta, 50 g kakao, 80 g miltu, šķipsniņa sāls, drusku
lielāka šķipsniņa cepamā pulvera, pēc vēlēšanās - upenes vai citas
ogas no saldētavas, der arī brendijā mērcētas rozīnes.
1.
Ieslēdz cepeškrāsni, lai tā uzsilst līdz 180 grādiem. Cepamtraukā
apmēram 20X20 cm (es izmantoju šauro, gareno kēksa formu no
Rimi akcijas) ieklāj cepampapīru.
2. Metāla bļodā uz
mazas uguns izkausē sviestu, pieber cukuru, pa vienai piesit olas
un pielej vaniļas ekstraktu.
3. Iemaisa kakao, miltus, sāli un
cepamo pulveri, lai izveidojas viendabīga masa bez miltu
burbulīšiem. Ja vēlas, sājā brīdī masā iemaisa arī ogas.
4. Masu
ielej veidnē.
5. Liek cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes. Kūka ir
gatava, kad tai garoziņa ir kraukšķīga, bet vidus vēl valgans.
6. Izņem no cepeškrāsns, kādas 20 minūtes padzesē, izgāž uz
dēlīša un sagriež gabaliņos.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri