Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Skaisto dibenu spēle Kāpēc ir vērts pamēģināt skvošu¥

Nesen draudzene dzimšanas dienā saņēma skvoša raketi. Par lielisko pārsteigumu bija parūpējies viņas vīrs. Meitenei ar humora izjūtu viss kārtībā. Viņa nevis apvainojās, kā dažas sievietes mēdz darīt, domādamas, ka viņām norāda uz sporta trūkumu organismā, bet priecājās, jo tieši šo dāvanu esot gribējusi. Tagad būšot skaists dibens, viņa piebilda. Daži no klātesošajiem to kaislīgi apstiprināja. Es nolēmu, ka jāaiziet uz skvošu. Lai gan to biju kādreiz spēlējusi, neatceros, ka mans dibens būtu kā īpaši mainījies.

Pirmā asociācija ar skvošu cilvēkiem tiešām ir skaists dibens. Šis sporta veids trenē dibena muskuļus, jo asie izklupieni veido glītu skatu no aizmugures.

Kaloriju dedzinātājs

Izcili skvošu nekad neesmu spēlējusi, bet savulaik pie trenera apguvu pirmās iemaņas, un tenisa bāze palīdzēja virzīties uz priekšu diezgan ātri. Lai gan rakete ir vairākkārt vieglāka un jātur citādi nekā tenisā, fakts, ka viens rakešu sports palīdz otram, ir neizbēgams. Nav no jauna jāiegūst sapratne, kā trāpīt pa bumbiņu. Šī izjūta, reiz iemācīta, nepazudīs, kaut bumbiņas un raketes mainās. Skvošu spēlē daudz mazākā slēgtā kortā, tāpēc man, pēc atklātā tenisa laukuma tur ieejot, radās neliela cietuma izjūta. Toties mazās telpas nodrošina ātrumu, ūdeni gribas dzert trīsreiz vairāk nekā tenisā, un nogurums arī ir tieši tikpat daudz reižu lielāks. Tenisā varu nospēlēt divas ar pusi stundas un justies patīkami nogurusi, savukārt skvošā pēc stundas esmu beigta. 900-1000 kaloriju stundā - sola Skvoša federācijas mājaslapa. Ticu - ja nebumbo lēnā garā savā nodabā, bet spēlē ar puišiem, kas kaut ko no šīs lietiņas sajēdz. Kaut gan tiem, kas vēlas zaudēt svaru, jāatceras, ka organisms vieglāk atdod tauciņus pie mērenas slodzes. Skvošs drīzāk piemērots azartiskajiem un tiem, kam ar fizisko formu viss daudz maz kārtībā. Uz skvošu nākt pilnīgi nesagatavotam būtu neprāts, ja vien nespēlējat ar treneri, kurš pielāgos slodzi jūsu fiziskajai sagatavotībai.

Lētāks par tenisu

Skvošs man tomēr patīk daudz mazāk par tenisu. Tomēr pamēģināt noteikti ir vērts. Skvošs, pirmkārt, ir lētāks par tenisu un citiem sporta veidiem, kam nepieciešams dārgs aprīkojums. Skvoša korta īre stundā ir 5-12 latu, kas, dalot ar divi, veido pieņemamu summu. Turklāt mana pieredze liecina, ka to var daudz ātrāk iemācīties, tāpēc trenera izmaksas, ko sākumā tomēr būtu vēlams paņemt, arī ir mazākas nekā tenisā. Stundas likme trenerim ir 10-15 latu, bet arī to var dalīt ar divi. Starp citu, kādu, kas tavā līmenī spēlē skvošu, parasti ir diezgan viegli atrast. Tenisā atbilstoša līmeņa partneri nākas meklēt caur sarežģītām paziņu draugu shēmām. Arī vietas, kur spēlēt skvošu, atrodamas daudzviet (piemēram, Joker Klubs, City Fitness, Zelta boulinga centrs).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?