Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Smagās smiltis

Ja gribi uzzināt, ko patiesībā domā tavi pavalstnieki, neklausies vezīra glaimos, bet vienkāršā halātā aizej uz tirgu, tad dzirdēsi patiesību. Tā sasirgušajam sultānam teica ārsts Avicenna. Sultāns sadusmojās. Bet, tā kā Avicenna bija labs ārsts, bailēs par savu veselības aprūpi galvu viņam nenocirta. Sultāns sevi pārvarēja, uzvilka halātu, aizgāja uz tirgu un klausījās. Un, par postu, uzzināja par sevi visu. Tauta, izrādās, gaidīja sultāna nāvi. Labā ziņa būtu, ja sultāns būtu miris.

Latviju pāršalkusi viena šāda ziņa, ko daudzi savos komentāros uztvēruši kā šīsnedēļas labāko: bērna varotājs pakāries bikšu gumijā. Vairāk nekā 300 pozitīvu kolektīvā viedokļa izteicēju! Kad tā vēl ir bijis, ka par kādu jautājumu visi izsaka pozitīvu viedokli? Savos komentāros par notikušo cietuma izolatorā visi vienbalsīgi atzīst, ka beidzot ir par ko priecāties. Par varmākas nāvi. Par nepieciešamību atjaunot nāvessodu. Par to, ka nevajag veikt izmeklēšanu cietumā, noskaidrojot vainīgo, kurš pieļāvis apcietinātā pašnāvību.

Viedokļi šajā gadījumā pilni ar smaidiņiem, prieka izsaucieniem, smagu smilšu novēlējumu brīvprātīgi aizejošajam meitenītes varotājam. Komentētāju aizslēpšanās aiz neatpazīstamības pasargājošā širmja šoreiz nedarbojās. Iespējas publisko telpu pievemt ar savu žulti bija izplēnējušas. Nebija neviena, kas ierēdnieciskā viszinībā atgādinātu - paklau, bet tam varmākam taču arī ir cilvēktiesības pašizpausties. Sak, nu ko jūs slimam cilvēkam padarīsit? Neuzradās neviens, kas atgādinātu, ka esam civilizēti, humāni arī pret tiem, kuri nostājušies uz likuma pārkāpēju ceļa. Izteica vēlējumu, kaut pats varmāka būtu pakļauts fiziskām mokām, kādas sagādājis bērnam.

Saņēmu vēstuli: «Tādiem čomiem vispiemērotākais apstrādes veids redzams Law Abiding Citizen pilnajā versijā, kur Džeralds Batlers nesteidzīgi sadala savas sievas un meitas slepkavu un izvarotāju. TV bija sižets par vienu pedofilu Talsos, kurš pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma tika izmitināts sociālajā mājā kopā ar sievietēm un bērniem un atsāka savu tieksmju apmierināšanu. Mājas iedzīvotāji n-tās reizes vērsās pie atbildīgajām instancēm, lai to kropli izmitina citur. Tur, protams, atrakstījās, lai iedzīvotāji mēģinot «sadzīvot», līdz varmāka ievilka savā midzenī sešus gadus vecu puiku... Vecis apcietinājumā, bet diez vai bērnam tas vairs ko maina... Šajā gadījumā uz Batlera zāģējamā galda, pirmkārt, jāliek atbildīgās amatpersonas, kuru bezdarbības rezultātā cieš bērni.»

Nav runas par linča tiesu, bet sabiedrības viedokli, ka likums pret dzimumnoziegumiem ir pārāk liberāls. Par to, ka varmākas likuma priekšā jūtas pasargātāki par viņu upuriem. Pretējā gadījumā dzimumnoziedznieka rīcību vērtējošais likums paliek saudzējošs kā sultāna vezīra glaimi, nevis sods. Var nepatikt sabiedriskā doma par nāvessoda atjaunošanu kā taisnīgākas tiesas iespēju, bet pat sultāns saprata, ka šīs domas tautā eksistē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?