Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā -1 °C
Apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Smalki izcakoti ēdieni

Restorāna Queens šefpavārs Rolands Rudzāts teic, ka rudens pelēkajās dienās labprāt pats darbojoties savā virtuvē un, liekot lietā zināšanas, radošo izdomu un vēlēšanos pārsteigt mīļos ar kaut ko parastu neparastajā, gatavo cienastu, kas allaž tiek atzinīgi novērtēts. Baltijas jūrā nozvejotu reņģu fileja ar siera krēmu, laša filejas muss, citronu torte ar pašu dārzā augušu burkānu marmelādi - skan labi. Ieteicam izmēģināt. Turklāt, vadoties no garastāvokļa un eksperimentētāja talanta, katrs var ēdienā ieviest jaunas nianses. Pacentieties, bet mēs vēlam labu ēstgribu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām vajadzēs: 600 g reņģu filejas, 1 kg tomātu, 2 ēd. k. bazilika, 1 tējk. želatīna, 1 ēd. k. citrona sulas, pavisam nedaudz ķiploka, sāli, cukuru, piparus, 4 šķēles rudzu maizes, 200 g maskarpones siera. 1. marinādei vajadzēs: 1 ēd. k. sinepes, 1 ēd. k. cukura, sāli, piparus, 1/2 tējk. kurkumu, 1 tējk. etiķa. 2. marinādei vajadzēs: 2 ēd. k. biešu sulas, 2 tējk. sāls, 1 ēd. k. cukura, 1/2 tējk. etiķa. 3. marinādei vajadzēs: 10 g diļļu, 10 g pētersīļu, 1 ēd. k. etiķa, 1 tējk. sāls, 2 ēd. k. cukura.


Reņģes sadala trijās daļās, katru no tām sajauc ar savu marinādi un patur tajā pāris stundu.
Tomātus sagriež mazākos gabalos un apcep ar ķiplokiem un garšvielām, citrona sulu, pievieno nedaudz ūdens un pavāra, kamēr mīksti, tad sablenderē, sajauc ar uzbriedinātu želatīnu un lej formā, lai sastingst. Tad sagriež taisnstūra formā.
Maizi sagriež plānās šķēlēs un nograuzdē.
Maskarpones sieru sajauc ar garšvielām un uzputo.
Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām vajadzēs: 600 g laša filejas, 2 olas, 100 g saldā krējuma, 150 g paprikas, 150 g cukini, 150 g burkānu, 120 g sīpolu, nedaudz ķiploka, 150 g baklažānu, 1 ēd. k. tomātu pastas, 1 tējk. timiāna, 500 g brokoļu, 50 g sviesta, 50 g Filadelfijas siera, sāli, cukuru, piparus pēc garšas.
Laša fileju sablenderē ar olām, saldo krējumu un garšvielām, satin plēvē kā desu un liek vārošā ūdenī uz 12 minūtēm.
Dārzeņus sagriež palielos kubiņos un apcep, tad pievieno tomātu pastu, garšvielas un gatavo, kamēr dārzeņi gatavi.
Brokoļus novāra un sablenderē ar izkausētu sviestu, sieru un garšvielām.

Bez nosaukuma

12 porcijām vajadzēs: Pildījumam: 3 citronus, 6 olas, 300 g saldā krējuma, 300 g cukura. Mīklai: 200 g miltu, 150 g sviesta, 100 g cukura, 4 olas, 1 tējk. vaniļas cukura, 1 šķipsnu sodas. Marmelādei: 800 g burkānu, 300 g cukura.


Miltus sajauc ar olu dzeltenumiem un mīkstu sviestu. Baltumus saputo ar cukuru un iemaisa mīklā. Mīklu liek formā un cep 180'C aptuveni 20 minūtes
Norīvē citronu mizu, tad noloba citrona balto oderīti un mīkstumu sablenderē, izkāš caur sietu un pieber sarīvētās citronu mizas.
Četras olas viegli saputo ar cukuru un pievieno sablenderēto citrona sulu un saldo krējumu, visu samaisa, lej formā un cep 180'C aptuveni 30 minūtes, atdzesē un pasniedz.
No burkāniem izspiež sulu un ar visiem biezumiem liek katlā, pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns, kamēr sāk sabiezēt, atdzesē, kamēr veidojas bieza marmelāde.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?