Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Soču «putru» neizstrēba

Siltajos laika apstākļos un sniegā līdz potītēm Soču olimpiskajā Lauras trasē Latvijas distanču slēpotāji nepārvarēja kvalifikācijas kārtas sprinta disciplīnās. Mūsu vienīgā dāma Inga Dauškāne ieņēma 59. vietu 67 sportistu konkurencē, bet kungiem labākais bija Arvis Liepiņš, kurš ieguva 61. vietu no 85 finišējušajiem slēpotājiem. Jānis Paipals uzrādīja 71. ātrāko laiku.

«Distance bija tiešām ļoti grūta - sniegs tik dziļš, ka bija jābūt tiešām augstam meistarības un sagatavotības līmenim. Krita pat viena no līderēm, un varu apstiprināt, ka nobrauciens bija tiešām iespaidīgs - pat uz sekundes desmitdaļu aizvēru acis, bet noturējos. Sniegs bija mīksts un «putra» līdz potītēm, tāpēc vajadzēja atrast balansu,» pēc finiša trasi Latvijas žurnālistiem raksturoja olimpisko spēļu debitante Dauškāne.

Ņemot vērā sezonas rezultātus un treniņu apstākļus, kādi ir Latvijas slēpotājiem, nebija iemesla cerēt uz labākiem panākumiem mūsu sportistu izpildījumā. Piemēram, Jānis Paipals pirmo reizi karjerā slēpo tik augstu kalnos, lai gan 1500 metru virs jūras līmeņa ir viduskalne, nevis augstkalne... Katrs izdarīja to, ko varēja - augstāk par jostas vietu neuzlēca, bet latiņu noturēja sev atbilstošā augstumā.

Dauškāne pirms sacensībām mērķēja atpalikt no uzvarētājām pēc iespējas mazāk. Viņas uzdevums bijis zem 20 sekundēm, kas būtu bijis ļoti labi. Tas gandrīz arī izdevās - norvēģietei Maikenai Fallai zaudētas 21,83 sekundes.

Distanču slēpotāji piefiksēja pirms tam jau saistībā ar biatlonu dzirdētās runas par to, ka uz trases tika bērtas ķimikālijas sniega cietināšanai. Pats par sevi tas nebūtu nekas slikts, taču mulsina fakts, ka testa kalnā, kas paredzēts, lai sportisti varētu izvēlēties piemērotas slēpes un smēres, cietinātājs netiek kaisīts, un Dauškāne uzskata, ka tas nav īsti korekti. Tiesa, viņa uzsvēra, ka slēpes slīdējušas ļoti labi.

Arī abi Latvijas slēpotāji atzina, ka trase bijusi ļoti smaga un ka bijuši tuvu kritienam. Tas arī saprotams, jo sacensību gaitā teju katrā slēpojumā krita arī favorīti un līderi, kuri vēl vairāk «izšķīdināja» sniegu beigās slēpojošajiem sportistiem.

Trešdien distanču slēpotāji atpūtīsies, bet trešdien un ceturtdien savus pēdējos startus Soču olimpiskajās spēlēs piedzīvos Dauškāne un Paipals, kuri piedalīsies klasikā.

Liepiņš gatavojas startam arī 50 kilometru distancē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Distanču slēpošana

1,3 km sprints dāmām: 1. M. Falla (Norvēģija), 2:35,49; 2. I. Estberga (Norvēģija), +0,38; 3. V. Fabjana (Slovēnija), +0,40; 59. I. Dauškāne
1,8 km sprints kungiem: 1. O. Hatestads (Norvēģija), 3:28,35; 2. T. Petersons (Zviedrija), +1,22; 3. 3. Joensons (Zviedrija), +19,74; 61. A. Liepiņš; 71. J. Paipals

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?