Ja dzīvesveids ir neveselīgs, šokolādes ēšana no slimības nepasargās. Lai mazinātu insulta saslimstības risku, galvenokārt jāatmet smēķēšana, jāierobežo sāls patēriņš, jāvingro un jābūt veselīga svara robežās.
Šokolāde nāk par labu asinsvadiem
Pētnieki apgalvo, ka, regulāri ēdot nelielu daudzumu šokolādes, var samazināt insulta risku, raksta The Guardian. Tā ir daļēja patiesība. Tumšā šokolāde, kuras sastāvā ir vismaz 70% kakao, satur flavonoīdus, kas labvēlīgi iedarbojas uz sirds un asinsvadu veselību. Kāds cits pētījums rāda, ka, ēdot nelielu daudzumu melnās šokolādes katru nedēļu, ir iespējams samazināt insulta risku par 20-45%.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.