Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Starts pacietības pārbaudei

No šodienas oficiāli tiek uzsākta asfalta seguma maiņa divos Brīvības ielas posmos, kas nozīmē, ka autovadītājus gaida jauni sastrēgumi. Remontdarbi notiek arī Juglas ielā, turpinās darbi Lāčplēša ielā. Rīgas domes (RD) Satiksmes departaments ir saņēmis būvfirmu apliecinājumu, ka darbus pabeigs līdz 31. augustam, kaut gan publiski izskanējis arī pieņēmums, ka garantijas šādām cerībām nav.

Sāka ar komunikācijām

Kaut arī Satiksmes departamenta oficiālā informācija liecina, ka darbus uzsāks ceturtdien, Diena ziņas par sastrēgumu Brīvības ielā saņēma jau otrdienas vakarā. RD Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante skaidro, ka pirms asfaltēšanas pazemes komunikāciju valdītāji veikuši savus darbus, lai vēlāk nevajadzētu uzlauzt asfaltu remontu dēļ. «Šāda kārtība ir jau pāris gadu, tā bija gan Raiņa bulvārī, gan Pērnavas ielā,» norāda I. Dimante. Taču ceturtdien, kad iznāks šis Dienas numurs, situācija Brīvības ielā varētu būt samērā saspringta, jo būs visai nopietni sastrēgumi. «Autovadītājiem jārēķinās ar ievērojamiem satiksmes sablīvējumiem un pat slēgtu satiksmi atsevišķos ielas posmos,» teikts Satiksmes departamenta paziņojumā. Segumu atjaunos pa posmiem - no Raiņa bulvāra līdz Lāčplēša ielai un no Gaisa tilta līdz Juglas ielai, bet darbi šajos posmos notiks vienlaikus. Maksimālais atļautais braukšanas ātrums tiks ierobežots līdz 30km/h, un slēgs vienu braukšanas joslu katrā virzienā. Atsevišķās vietās sabiedriskā transporta pieturvietas nepieciešamības gadījumā tiks pārvietotas. SIA Rīgas satiksme pārstāve Baiba Bartaševiča Dienai gan izteicās, ka iepriekšējā pieredze liecinot - būtiski kavējumi remontdarbu dēļ esot pirmajās divās dienās. Taču, ja tiks konstatēts, ka sabiedriskais transports remontdarbu dēļ kavējas ilgstoši, uzņēmums sola izsūtīt medijiem informāciju. Lāčplēša ielas remontdarbi sabiedriskā transporta grafikus neesot ietekmējuši.

Sola līdz 1. septembrim

Zināmu rezonansi autobraucējos izraisīja 14. jūlija sižets Latvijas TV raidījumā Panorāma, kurā Satiksmes departamenta pārstāvis Edmunds Valpēters skaidroja, ka departaments esot kā visi un tam neesot priekšrocību dokumentu saskaņošanā, tāpēc darbi nav uzsākti uzreiz pēc skolēnu brīvdienu sākuma. Tāpat viņš iespēju pabeigt darbus līdz 1. septembrim vērtēja ar «50 pret 50», norādot, ka bieži vien gadās neparedzētas situācijas. I. Dimante, Dienai sniedzot jaunāko informāciju, tomēr izteicās, ka arī visi darbu veicēji ir solījuši darbus pabeigt līdz mācību gada sākumam. Būvdarbus plānots organizēt nepārtraukti, arī nakts stundās. Segumu mainīs arī pieguļošajām ietvēm. Gājējiem jāņem vērā, ka ietvju posmi, kuros veiks seguma atjaunošanu, tiks slēgti. Diena Satiksmes departamenta mājaslapā konstatēja, ka remontdarbu tabulā Brīvības bulvāra posmā no Raiņa bulvāra līdz Elizabetes ielai un Brīvības ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Lāčplēša ielai SIA A.C.B. darbus pabeigs 19. augustā, Brīvības gatvē posmā no Bērzaunes ielas līdz Lielvārdes ielai šis pats uzņēmums strādās līdz 31. augustam. Savukārt, ja ticam tabulai, SIA Binders posmā no Lielvārdes ielas līdz Juglas ielai strādās līdz 29. septembrim, kas ir krietni pēc solītā termiņa. I. Dimante gan mierina, ka tabulas sastādītājs kļūdījies un arī šie darbi tiks pabeigti augusta beigās. Lāčplēša ielas posmā no Valdemāra ielas līdz Baznīcas ielai siltumtrasi SIA Lokširs izbūvēs līdz 15. augustam, bet ielas segumu no Mazā Krasta līdz Avotu ielai SIA Ceļu būvniecības sabiedrība Igate atjaunos līdz 31. augustam.

Latvijas Automoto biedrības (LAMB) prezidents Juris Zvirbulis smejas, ka ideālā variantā remonta laikā vajadzētu pārvākties uz Jūrmalu vai Latgali, taču, nopietni runājot, remonts Brīvības ielā bija vajadzīgs, jo dažos posmos licies, ka brauc pa kartupeļu lauku. Apbraukšanas scenāriji ir, bet daži no tiem ir sarežģīti, jo uz dzelzceļa pusi sastrēgumi veidojas jau tagad, kad darbi vēl nav sākušies. Atliek Čaka iela vai vēl lielāki līkumi.

Joprojām gatava nav arī Krišjāņa Barona iela, kur pie 11. tramvaja galapunkta diezgan ilgu laiku ietvēm asfalta segums bija uzlauzts, bet darbi nenotika. I. Dimante skaidro, ka šis iespaids bijis maldīgs, jo telekomunikāciju valdītāji veica pārbaudi ar beztranšejas metodi. Visām Barona ielas ietvēm, kurām klās inovatīvu bruģi, kāda pilsētā vēl neesot, jābūt gatavām līdz mācību gada sākumam. Šobrīd pieņemšanas/nodošanas akts joprojām nav parakstīts arī ielas segumam, kura nomaiņas lēnā gaita izpelnījusies daudzu rīdzinieku ironiskas piezīmes. Darbi turpinās Barona un Lāčplēša ielas krustojumā.

Šogad seguma atjaunošanai no pašvaldības budžeta Rīgas domes Satiksmes departamentam plānoti 10,9 miljoni eiro, tajā skaitā aizņēmums no Valsts kases un mērķdotācijas. Satiksmes departaments noslēdzis vispārīgo vienošanos par periodisko atjaunošanu ar piecām būvkompānijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?