Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Stenlija kauss par nepaklausību

Šajās dienās hokeja fanu sirdi sildīja ziņa, ka Nacionālās hokeja līgas kluba Kolorādo Avalanche līdzjutēji ar savu balsojumu iekļāvuši leģendāro latviešu aizsargu Sandi Ozoliņu kluba divdesmitās - jubilejas - sezonas simboliskajā komandā, un 7. decembrī notiks svinīgā godināšana.

Ir vērts ielūkoties, kā Diena pirms 20 gadiem vērtēja mūsu izcilākā hokejista, pagaidām vienīgā latvieša, kurš ieguvis Stenlija kausu, perspektīvas 1995./1996. gada sezonā, kad Avalanche kausu ieguva pirmo reizi.

Izrādās, Sanda Ozoliņa ceļu uz zvaigznēm sekmēja gan tas, ka viņš spēlēja labi, gan tas, ka viņa komanda, Sanhosē Sharks spēlēja slikti, tāpēc Sandis Ozoliņš tika aizmainīts. 1995. gada 28. oktobra Dienas sporta rubrikā galvenā ziņa bija ar satraucošu virsrakstu: Latvijai par vienu «haizivi» mazāk. Dienas sporta nodaļa šajā laikraksta ziņā vēstīja: «Ceturtdien (tātad 26. oktobrī) no rīta Sandim Ozoliņam lika nekavējoties ierasties Sanhosē Sharks kluba birojā. Tur viņam pavēstīja, ka jau pēc stundas ir jābūt lidostā un jālido uz Kolorādo štata Denveras pilsētu, kur Avalanche kluba sastāvā turpināsies viņa karjera. No Kolorādo apmaiņā pret Ozoliņu Sharks ieguva vienu no labākajiem Avalanche (pērn Kvebekas Nordiques) uzbrucējiem - Ovenu Nolenu. Tā dažu minūšu laikā - pat bez iegriešanās mājās - beidzās Sanda Ozoliņa, pēdējo sezonu labākā Sharks kluba aizsarga, gaitas šajā NHL klubā…

Šie notikumi risinājās nākamajā dienā pēc Sharks sagrāves pret Vinipegas Jets (1:6), kurā Sandis Ozoliņš asistēja savam partnerim Ragnarsonam vienīgo vārtu gūšanā. Šobrīd vēl grūti spriest, vai kluba vadībai šā lēmuma ārēji sasteigtajai pieņemšanai kalpoja tieši šis mačs vai arī tas bija ilgāku laiku pārdomāts solis. Ticamāks gan šķiet otrs variants - ņemot vērā Sanda Ozoliņa nepaklausību pirms sezonas sākuma un to, ka sanhosiešiem šobrīd nepieciešamāks par aizsargu ārkārtīgi vājā uzbrukuma dēļ varētu būt uzbrucējs - tāds kā Nolens ar viņa pērn 30 gūtajiem vārtiem. Taču pārāk uzskatāma pēdējā laikā ir bijusi Sharks un tās ģenerālmenedžera Dīna Lombardi politika izrēķināties ar nepiekāpīgā hokejistu aģenta Pola Teofanusa klientiem, kā arī tas, ka pēdējā laikā Sanhosē klubs - līdz šim internacionālākais NHL kolektīvs - pretēji līgā raksturīgajai eiropeizācijas tendencei pavisam neilgā laikā tā vai citādi ticis vaļā no vairākiem ekspadomijas pārstāvjiem: Sandis Ozoliņš, kuram pēc grūtajām sarunām panāktā līguma noslēgšana novērotāju acīs solīja puslīdz mierīgu dzīvi Sanhosē gadus piecus, nu ir Kolorādo. Vasilijs Tihonovs aizsūtīts par Kanzassitijas Blades treneri, turpat nokļuvis arī Kozlovs, prom no Sharks ir dabūti Larionovs ar Makarovu. Laikam vienīgais no krievu haizivīm, kam šobrīd dzīve iet uz augšu, ir Nazarovs. Bet šādā gaismā runas par to, ka Sanhosē dienas ir skaitītas arī Artūram Irbem, iegūst pavisam reālu pamatu.

Kas gaida Sandi Kolorādo? Pērnā gada Kvebekas Nordiques, pārbraukuši uz jauno mītni Denverā, nomainījuši nosaukumu uz lavīnu un ieguvuši jaunu treneri Marka Krauforda personā un jaunu zvaigzni, pērnā Stenlija kausa izcīņas MVP Klodu Lemjē, sezonu sākuši atzīstami - deviņās spēlēs piecas uzvaras, neizšķirts, 11 punkti un līderpozīcijas Klusā okeāna grupā. Līdzšinējās spēlēs galvenais kluba triecienspēks bijis pirmais uzbrucēju trio Nolens - Forsbergs - Lemjē, Sakiks, Dedmāršs, kā arī krievi Kamenskis un Kovaļenko. Spriest gan vēl pāragri, taču, līdzīgi kā Igoram Larionovam Detroitā, Sandim Ozoliņam līdz ar nokļūšanu Denverā cerības turēt rokās Stenlija kausu ir ievērojami palielinājušās.»

Nākamās ziņas cerīgo prognozi apstiprināja. Jau 1995. gada 3. novembra Dienas sporta rubrikas īsajā ziņā NHL čempionātā trešdien par Kolorādo Avalanche sesto uzvaru pēc kārtas (6:1 pret Kalgari Flames) lasām, ka Sandis Ozoliņš pēc četrām piespēlēm pirmajās divās spēlēs šoreiz «lavīnas» sastāvā trešās trešdaļas sākumā guvis pirmos vārtus! Sekoja triumfs, kuru fani ne Amerikā, ne Latvijā nav aizmirsuši arī pēc 20 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Miljoniem robotu asinsvados

Sekmīgs eksperiments ar nanorobotu armiju truša organismā varētu veicināt nozīmīgu izrāvienu medicīnā.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?