Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Stils cits, rezultāts tāds pats

Trīs Juventus futbolistu labākie spēles nogriežņi UEFA Čempionu līgas finālā Berlīnes Olimpiskajā stadionā sestdien beidzās ar trim Barcelona vārtiem pretuzbrukumos. Katalonijas grands svinēja panākumu ar 3:1, izcīnot prestižāko klubu futbola trofeju piekto reizi vēsturē un ceturto reizi - pēdējos desmit gados.

Abu komandu sākumsastāvā iztika bez pārsteigumiem: spēlēja visi labākie pieejamie futbolisti (Juventus komandai trūka centra aizsarga Džordžo Kjelīni) pēc ierastas shēmas. Turīnieši, kad viņiem bija bumba, spēlēja ar četru centra pussargu rombu: Andrea Pirlo bija tuvāk saviem aizsargiem, bet Arturo Vidals - uzbrucējiem. Kad bumba pārgāja Barcelona rīcībā, šis rombs pārvērtās par līniju, un tam spēlē bija izšķiroša loma.

Juventus pussargu kvarteta kreisajā malā dominēja atlētiskais Pols Pogbā, kurš bija lielisks divcīņās un gandrīz nezaudēja bumbu. Iespējams, tieši atlētiskā francūža klātbūtne lika Katalonijas kluba spožākajai zvaigznei Lionelam Mesi būt mazliet ēnā savā iecienītajā labajā flangā. Mesi gan vienreiz izcēlās ar skaistu reidu tur, bet tas beidzās bez sitiena. Visbīstamākās epizodes Mesi un visa Barcelona kopumā radīja otrā pusē, ko vajadzēja kontrolēt Vidalam, taču reaktīvais čīlietis ne vienmēr paguva atgriezties savā pozīcijā. Viņš nogulēja Andrē Injestas ielaušanos Juventus soda laukumā 4. minūtē, kad pēdējais rezultatīvi asistēja Ivanam Rakitičam rezultāta atklāšanā. Tieši no tās pašas pozīcijas Barcelona izveidoja vēl divus vārtus, no kuriem pēdējos - jau kompensācijas laika 7. minūtē - iesita Neimars, noņemot jautājumu par uzvarētāju no dienaskārtības un liekot maču lieliski aizvadījušajam arbitram Gjunetam Čakiram nosvilpt spēles beigas.

Dienu pirms finālspēles Barcelona centra aizsargs Žerārs Pikē atklāja, ka komanda centīsies vairāk kontrolēt bumbu, lai gan pēdējā laikā tā lieliski spēlē pretuzbrukumos. Mača pirmajās trīs minūtēs Katalonijas kluba futbolisti bija piespiesti pie saviem vārtiem, nespējot pārvarēt Juventus presingu. Pāris kļūdu Havjera Maskerano izpildījumā gandrīz noveda pie vārtu zaudēšanas, taču Karloss Tevess no «vecās sinjoras» spāņus par to nesodīja.

Tikuši cauri sveikā ar pārgalvīgu saspēli savā laukuma pusē, Barcelona futbolisti savā pirmajā uzbrukumā spēlē guva ātrus vārtus un arī pārējos divus iesita pēc pretuzbrukumiem, bet pozicionālā spēlē viņiem uzlauzt Juventus aizsardzību neizdevās, tikai mazliet pamūķēt.

Šosezon tas tomēr ir likumsakarīgi. 60,95% bumbas kontrole šosezon UEFA Čempionu līgā Katalonijas klubam ir viszemākais rādītājs kopš 2003./2004. gada sezonas, toties pretuzbrukumi lieliskā uzbrucēju trio Mesi - Svaress - Neimars izpildījumā ir «nāvējoši». Viņi šosezon turnīrā iesituši 27 no visiem 31 Barcelona vārtiem, lielu daļu no tiem - zibenīgās pārejās uzbrukumā, kamēr pretinieku aizsardzība vēl nav sakārtojusies. Tā tas bija finālā pret Juventus, tā tas bija pusfinālā pret Bayern, tā tas bija ceturtdaļfinālā pret PSG un astotdaļfinālā - pret Mančestras City.

Ne velti uz komandas pārmaiņām pēc triumfa norādīja arī tās galvenais treneris Luiss Enrike. «Šis bijis sarežģīts gads, pārejas gads, bet vēlos pateikties visiem, kas man ticēja, un visiem klubā un ģimenē, kas mani atbalstīja. Esmu sajūsmā!» Viņš norādīja, ka iepriekšējā vasarā bijušas bažas, vai jāiegādājas Luiss Svaress. «Nezinājām, kā viņš adaptēsies komandā, citā filozofijā. Mēs par viņu samaksājām milzu naudu, un viņš nodemonstrēja milzu izsalkumu pēc trofejām.»

Savā pēdējā spēlē Barcelona kreklā Šavi Ernandess kļuva par UEFA Čempionu līgas spēlēm bagātāko futbolistu (151) un izcīnīja 25. titulu ar klubu. Čempionu līgas kauss iegūts četras reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Juventus1
Barcelona3

UEFA Čempionu līgas fināls
Vārti: Morata 55. - Rakitičs 4., Svaress 68., Neimars 90.
39% bumbas kontrole 61%
14 (6) sitieni (vārtos) 18 (8)
8 stūra sitieni 6
2 aizmugures 1
2 (0) dzeltenās (sarkanās) 1 (0)
24 pārkāpumi 12

Futbols

UEFA Čempionu līgas titulētākie klubi
Madrides Real - 10 (pēdējoreiz 2014. g.)
AC Milan - 7 (2007)
Bayern - 5 (2013)
Barcelona - 5 (2015)
Liverpool - 5 (2005)
Ajax - 4 (1995)
Internazionale - 3 (2010)
Mančestras United - 3 (2008)
Juventus - 2 (1996)
Benfica - 2 (1962)
Porto - 2 (2004)
Nottingham Forest - 2 (1980)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?