Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Stiprām lietusgāzēm Rīga vēl joprojām nav gatava

Vairākas dienas Rīgu piemeklēja stipras lietusgāzes, radot lielas problēmas braucējiem un gājējiem, jo lietus kanalizācija daudzviet nedarbojas vai nav ierīkota vispār. Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD) lūdzis iedzīvotājus ziņot par applūdušajiem ielu posmiem. Ūdens appludināja arī tramvaju sliedes un nonesa vairākus kanalizācijas aku vākus, bet sociālajos tīklos pēc lietusgāzēm ņirbēja paziņojumi par pazaudētām un atrastām automašīnu numura zīmēm.

Pilsētas lietusūdens kanalizācijas sistēmas maģistrālo kolektoru garums pilsētā ir aptuveni 195 kilometri, un ūdens noteci palīdz nodrošināt septiņas rajona nozīmes sūkņu stacijas. «Lielākā daļa no pilsētas lietusūdens kanalizācijas tīkliem ir būvēti pagājušā gadsimta 70. un 80. gados, izmantojot sliktas kvalitātes cauruļvadus un būvdarbus veicot nepietiekamā vai pat zemā kvalitātē. Lietus kanalizācijas tīkls ir novecojis un neatbilst mūsdienu prasībām, tādēļ notiek pakāpeniska modernizācija. Pašlaik jaunas lietusūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem,» teikts RDSD pārstāves Ilzes Ķēdžes sniegtajā informācijā. Lūgta precizēt, kur šī gada laikā paredzēta lietus kanalizācijas izbūve, viņa Dienai norādīja trīs objektus - Vienības gatvē apmēram 1 km garumā, Dienvidu tilta trešajā kārtā aptuveni 2 km garumā, kā arī Daugavgrīvas ielā aptuveni 1,5 km posmā. Domes 2014. gada budžeta projektā tiks iekļauts projekts Lietus ūdens kanalizācijas pārplūžu kolektora izbūve Krasta ielā, tā ietvaros izbūvēs lietusūdens kanalizācijas kolektoru vadu aptuveni 460 metru garumā.

RDSD izplatītajā informācijā lielais ūdens daudzums, kas īsā laikā nonāca uz ielām, salīdzināts ar izlietnē ielietu spaini ūdens, kas arī uzreiz nevar aiztecēt. Piektdien tika prognozēts, ka Rīgā nokrišņu daudzums sasniegs 15 līdz 17 milimetru, ceturtdien nolija 14 milimetru. Vidējā ikgadējā nokrišņu mēneša norma ir 78 milimetri. Vienīgais veids, kā glābt situāciju, pagaidām ir ūdens atsūknēšana. Šajos plūdos tas tika darīts visā pilsētā, kopumā 14 vietās - Kokneses un Visbijas ielas krustojumā, Varoņu ielā pie krematorijas, Kr. Barona ielā pie Pērnavas ielas, Miera ielā un citur. Taču, kā svētdienas pusdienlaikā pārliecinājās Diena, ne tikai uz ielām lietus sagādā problēmas - milzu peļķe bija izveidojusies gājēju tunelī starp Grēcinieku ielu un krastmalu pie Akmens tilta, un daudzi, tostarp ārzemju tūristi, bija spiesti brist vai meklēt apkārtceļus.

Autokluba LAMB prezidents Juris Zvirbulis (Vienotība) Dienai ironiski norādīja, ka acīmredzot rīdzinieki, tostarp autovadītāji, paši ir izvēlējušies šādu risinājumu, balsojot vēlēšanās, jo līdzšinējās domes vadības (Saskaņas centra un Gods kalpot Rīgai!) prioritātes bija visiem zināmas - iekšpagalmi, nevis ielas: «Rīdzinieki ir akceptējuši šādu saimniekošanas veidu un modeli, un nav vietas pārmetumiem. Pretenzijas bija izsakāmas citā laikā un veidā, tagad tā ir tukša gaisa tricināšana.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?